GOTT NYTT ÅR.......2011

Hej, ja nu är det slut på julen, och så blir det ett nytt år. Konstigt va?. Juken gick bra, men matte var helt slut av all stress. Tur att Carola och hennes familj kom och hjälpte matte med maten.  Morfar var dålig. Men vi åt mat tillsammans alla ändå.  Senare på kvällen så drog dom hemåt. Matte, husse och jag var nere hos mormor och morfar till nattpatrullen kom. Sedan var vi ute och skottade lite snö och jag sprang upp och ner i stora snöhögen. Kul de. Så fick jag ju paket av tomten åsså. Ben och leksaker. Resten av veckan har jag mest varit ure i snön och så sovit. Man blir ju trötter efter julen. Visst då?  Nu ska jag sova med matte. 
GOTT NYTT ÅR på er.
 Matte och jag...


JUL, JUL, JUL, JUL.......

Hej, om en timme är det julafton. Äntligen är matte klar med all städning och matlagning. Varit stressigt idag åsså, och jag vill inte vara ute. Fy fasen va kallt de är.  Vet ni, Tora vovven skulle ju komma till mig idag, men tror ni hon kom?................NEJ, Toras husse glömde ta med henne hit, jag som sprungit in och ut och suttit och väntat. Matte sa ju "Tora kommer snart."  Jag bidde lite ledsen då, men jag fick busa lite med Toras husse. Så fick han ta hem julklappen till Tora. Dom skulle komma en dag efter jul, när det inte är så kallt. Idag gick matte och ner till Zoo och då fick jag välja julklapp själv. Det bidde ett stort märgben och en rosa pipgrej. Det var mormor och morfar som ville köpa nåt till mig. Jag ska få det i morgon på förmiddagen. Jag längtar. Så kommer ju Carola med hala famoljen och äter mat med oss, sedan får jag nog busa med barnen. Bäst att sova nu så jag blir pigg i morgon. Nattinatti på er. Ha en riktig GOD JUL. De ska ja´ha.


SNART JULAFTON...............

men matte tycker inte att det är nå roligt då.  Hon tycker att det är så jobbigt med allt. I måndags så stekte hon köttbullar ( massa ,) stekte en stor hög med strömmingsflundror, gjorde 4 janssons frestelse, förberedde sillen, bakat saffranskaka m.m. Ja hon stod vid spisen från kl 9 halv fem. Helt slut.  Och i går tvättade hon hela fm. På kvällen blev det storstädning på övervåningen. Hon torkade sista golven när klockan var halv tolv på natten.  Och idag blev det fortsatt mat och städ. Jag funderar om det måste vara så för att tomten kommer. Tror inte att han bryr sig. I kväll eller morgon fm ska hon torka alla golv nere och lägga på rena mattor, sedan fixa julskinkan. Då vill jag vara med. Det luktar ju så smaskens. Imorgon eftermiddag kommer ju Tora vovven hit en sväng, och vet ni?  Jag har köpt en julstrumpa åt henne med lite gotta i. Då blir hon nog glad. Hoppas det int är lika kallt i mörra, så vi kan vara ute och leka, för i morse var det -20 grader. Jädrar i mig va kallt de va om mina småfossingar. Ska väl ta och hjälpa matte lite nu ja´, så hon får komma isäng före halv två inatt.


 Kolla va´många paket vi har.


 Undrar om det är till mig alla tro.....


 En sån här julstrumpa ska min Tora vovve få av mig i morgon. Jag ska åsså få en på julaftonsmorgonen.
SPÄNNANDE.


KUL I SNÖN..

Ja, idag har jag varit ute i snön och lekt nästan hela dagen. Bara in lite då och då och tina upp fossingarna med alla isklumpar mellan trampdynorna. Matte hjälper mig med en handduk. Sedan är det full fart ut igen. Fasen va´kul de´ä`. Mycket nysnö som yr runt öronen på mig.  Så springer jag med min kära boll upp och ner i snöhögen. Så kastar matte bollen så jag får springa jättemycket. Nu ikväll har jag sovit så skönt i mattes säng.
Hon lovade att lägga sig tidigt med mig, men hon glömde visst.  Men gör inget. Nu ska ni få några bilder från idag när jag hade bus i snön.  Ha de bra.


 Fasen åsså, ska det börja snöa igen, typiskt.....


 Bus med bollen i snöhögen. Kul i kul.


SNART JUL IGEN.................

men nästa fredag den här tiden så är julen över, säger matte. All jäkt och stress slut. Matte hoppas få sova lite i mellandagarna. Så har hon fått erbjudande att få åka bort tre dagar i början på februari och vila upp sig, bara få vara. Men hon vet ju int, hon kan ju int vara ifrån mig.  I onsdags tog matte och jag en prommis till veterinären och jag fick en spruta mot kennelhosta, de´gjorde inte nå ont, och i går var vi till zoo och klippte mina klor, och så kom vi hem med ett nytt akvarium. Det blev en dyr kloklippning de´.  Spela roll då!!! Idag har det varit nästan +-0 grader ute, och de gillar jag. Få springa och busa i snöhögarna.  Ikväll har vi varit nere hos mormor och morfar å eldat i öppna spisen, det blir så varmt och skönt då. Nu ska matte och jag snart hopp i säng. men hon ska ju sitta vid datorn varje natt, hinner int på dagarna säger hon. I morgon ska vi städa lite och plocka fram julsaker. Just ja..... i dag var Toravovvens husse hit, å vet ni va´han sa?????? Jo Tora skulle komma till mig kvällen före julafton, de blir bra de´, få busa lite. Jag måste nog köpa nåt till henne då ja`. Få se va´de´kan bli.   Nä, nu blir de sova. Visar fina kort matte har gjort på mig.  Natti...

SANTA LUCIIIIIIIIIIA...

Skänk mig en tia.......... Skickar en bild så ni får se va´fin jag var när jag lussade för mormor och morfar idag. Jag fick gotta för jag var så dutti.


 Jobbigt att lussa. Tog mig en tupplur i mattes och min säng.


TJOHOOO...

nu är jag en glad vovve igen, pigg som bara den. Jädrar i mig va kul det är med mycket snö. Jag gillar när det inte är så kallt ute, och igår och idag har det varit bara några grader kallt. Idag har jag mest varit ute och lekt i snön. Husse har kört med snöslunga, så jag har fått en jättehög snöhög att springa upp i, och så hasar jag ner. Jättekul. Så gräver jag ner lite leksaker i snön, som jag gräver upp dagen efter. Matte var ute och lekte med mig idag, då blir det lite roligare. Så var husse och jag på en prommis, och matte smörjde in mina tassar,  det var skönt, och i mörra ska hon klippa bort massa hår mellan klorna,  det blir bra det, för det fastnar så mycket snöklumpar som blir till is.. Så sa hon att det var örontvätt, tandborstning och borsta päls, ja det får väl bli så då. Det är faktiskt skönt när matte pillar mig i öronen. Så ska vi ringa till veterinären och få en ny spruta mot kennelhosta. det gjorde inte ont. Hoppas det blir bra väder i mörra åsså, så jag får vara ute och leka. Jag längtar tills Tora vovven kommer nån dag och leker med mig. Då skulle ni se vilket röj det brukar bli. Men nu blev det ett lite virrigt inlägg, men matte är lite trött i ögat, så hon håller nog på att somna tror jag.  Vi ska väl krypa ner i sängen nu. Nattinatti på er.


 Här står jag högst upp i snöhögen.


 Kolla vilken utsikt ja´har. Bara taket på gäststugan syns.


 Kom och ta mig om du kan, matte.


 Bus på gång.......


RSS 2.0