GLAD MIDSOMMAR...


KLIAR OCH KLIAR........

Tur att Matte kollade där jag kliade, jag hade fått en sån där stor, ful äckelpäckel fästing på magen.  Matte tog bort den på en gång, hon köpte två fästingplockare förra året, och dom är bra. Förr en dag fick jag två på örat. En på örsnibben och en inuti örat.  Matte tittar igenom hela mig varje kväll, de ä´bra de.  Idag har vi rensat bort lite överblommade växter, och när jag tyckte Matte skulle sluta, lade jag mig mitt bland blommorna, smart va?  Annars har jag int gjort så mycket, ( inget bus idag,)  mer än att hälsat på alla hemtjänsttjejer och killar, å så kom det två ledsagare idag. Dom tyckte åsså om mig. Jag lade mig i en solstol, och ena killen kliade mig jättemycket, skönt. Nu ska jag sova med Matte, mysigt de´. Ni får väl nån bild idag å, den med vallmo fotade Matte på mig idag.  Psssssssssssss, visst är jag fin.
Ja just ja, har ni nå bra tips mot fästingar, halsband, salva eller nåt?  Kanske ringa till veterinären eller åka till apoteket, eller jag har ju Zoo affär tvärs över vägen. Men bra med nåt tips.


BUSIBUS JAG........................

Hej på er. Idag har det varit fint väder hela dagen. Då längtar jag ju att få vara i stugan och åka båt. Det gillar jag. Vi ska försöka dra dit nån dag efter midsommar om det blir nå fin väder. Matte ska fixa med ledsagarservice så det blir lugnt. Jag har varit lite på bushumör nu i några dagar. De är kul de, få fart på dom tvåbenta som inte har tid att leka med mig när jag vill.  En dag förra veckan när Matte hängde tvätt, så kom hemtjänsten hit, och när dom gick in hördes världens värsta skratt, och ut kom en tjej och ropade på Matte, " Ingrid, kom in får du se va´din gullunge ( jag ) har gjort " Nä, tänkte Matte, va´ä´de´nu då. Matte in och fick se halva rumsgolvet med ulltussar. Ja, va ska man säga. Det var ju morfars en toffel som ju ändå var lite trasig, så spela roll då. Matte och hemtjänst tjejerna skrattade så dom stod med benen i kors och tårarna rann. Konstig dom. Då gick jag ut, skämdes lite, men då sa Matte att vi får väl köpa EN nytoffel  till morfar, för den andra är ju hel. Kan man köpa en toffel tro? Förresten vem har sagt att det var jag som hade haft sönder den, det kan ju varit en råtta eller nåt.  Men när Matte tog fram kameran så skämdes jag igen, så bäst att erkänna då. Men kul va´de´. HiHi 

Idag hade Matte varit upp i frysen och skulle ta ner nån fryst korv, men så fick hon annat för sig och lade korven i trappan för att inte glömma den, men det gjorde hon förstås. Då tyckte jag det var dumt att den skulle ligga där, så jag bar ner den, å fasen va kall den var, och jättehård. Tog ut den på gräsmattan i solen och försökte bita på den, men gick väl sådär.  Helt plötsligt kommer Matte på den förb...... korven och letar. Då gick jag in till Matte i köket med den, men hon var snäll och sa bara " tack lilla gumman, duktig du ".


Nu ikväll hade Matte glömt en plastkruka ute på gräsmattan sen hon planterat nån blomma, och då fick jag syn på den, å då blev det röj runt hela tomten, så kul med en liten kruka. Sedan bet jag sönder den, men jag smakar inte för det var så hårt. Så kom en kompis till Matte, å tror ni int hon skulle skvallra va jag gjort dom senaste dagarna. Men jag har ju ALDRIG bitit sönder nåt någon gång,  hon är ju int van me´sånt, så hon sa att jag är så duktig och snäll voffe.
SÅ DE SÅ.  Nu ska ni få några bilder igen, bl.a på Moffas f.d toffel.  Nu blev det ett långt inlägg, men det blir så ibland.     Pussipuss.


 Ja, ni ser själv hur det ser ut, men vadå............Det var ju roligt när tussarna flög omkring.
Ni skulle sett när Matte och en av tjejerna kröp på golvet och samlade ihop allt..jaja.....nog om toffeln nu.


 Matte säger att jag är världens gosigaste gullsnutta.


 Min lilla Matte och jag. Hon vill nästan aldrig vara med på bild, bara med mig.


Hej hej.

I dag har det varit fint väder, så jag kunnat vara ute hela dagen. Varit med Matte och pysslat lite i växthuset.  Så åkte Matte i väg och hjälpte gamlingarna att spela bingo, då blev jag lessen, men Husse var hemma, men det är ju int matte de´.Desto gladare när hon kom hem. Då blev det ett riktigt pusskalas, ni skulle bara se. Sedan har jag följt Matte var hon än varit, så nu är jag ganska så trött i mina små fossingar. I morgon ska hon plantera ut massa asterplant ( va de´nu är, nå blommor tror ja`) och då får väl jag int va´med, jag som är så duktig att gräva. Konstig hon ibland. Men hon är ju bara bakom garaget, så jag ser ju henne hela tiden. När det blir kaffepaus med mormor och morfar kommer hon ju ner så jag får gosa. Jag gillar min Matte ja`, så de´så.
Nu är det sovdags för länge sedan.  Nattinatti. Ha de bra.


BILDER..

Idag är jag så trötter så jag ska sova nu, men matte har gjort några fina bilder som ni ska få se. Nattinatti.


 Min bästa kompis Tora och jag.


 Jag och min bästaste Mattegumman.


VA´ GLA´ JA´ VA´ I MORSE..........

Solen sken, men det blåste hårt. Jag låg ute i solstolen som vanligt och väntade in Hemtjänst tjejerna. Min Idol kom idag, å fasen i mig va gla ja bidde. Sedan var det fikafrämmande hos mormor på eftermiddagen. Sanna kom till oss. Då blir jag glader. När klockan blev sex, så började det att regna. Usch och fy.Just nu vräker det ner. Matte sitter och leker med bilder på datorn. Får se va´det blir. I morgon så kommer det fölk från ledsagarservise hit och ska vara med gamlingarna några timmar på måndag och torsdag. Så kanske vi kan dra iväg till stugan en dag, skulle vara helt lugnt de. Bara att hoppas. Nu har Matte slutat jobba på Furugården med Väntjänsten, så nu ska hon inte dra iväg varje onsdag heller. Det tycker jag ska bli skönt. Nu ska jag sussa. Nattinatti.


 Mattes lilla Gobit.


REGN, REGN OCH REGN.

Uscha, va tråkigt de ä´när det regnar hela dagar. I dag har jag bara varit inne och myst, utom när jag ska göra mina behov. Matte och mormor drog iväg på dop idag, det var lilla Klara som döptes. Det är Mattes första barnbarnsbarn. Kul de´. Dom är nu fem generationer  x 2 på Emelies sida ( mamma till babyklara ) Matte hade fixat avlastning några timmar idag, och det funkade bra.  Igår var det också bara regn. Gillar inte att vara ute och bli blöt jag. Inte kul de´. Hoppas at det blir fint i morgon, för då fyller mormor 87 år, de´ni.  Det blev ett kort inlägg, men jag är så trött i ögat att jag måste sova. Visar några kort från dopet. Nattinatti.


 Håkan, Emelie och lilla Klara. Min matte har gjort dopklänningen, det är åtta stycken som haft den. Emelie döptes i den 16 juni 1990, och nu Klara 12 juni 2010. 20 år senare.


 Fem generationer. BabyKlara, mamma Emelie, morfar Sten-Olov morfarsmor Ingrid och morfarsmormor Aina,
87 år imorgon.  GRATTIS.................................................


Glad och trötter.

VOFF VOFF, ja idag har jag mest legat i solstolen igen, utom när hemtjänst tjejerna kommer. Då måste ju jag fram och hälsa på dom. Jag gillar dom ja´. Men sedan blev jag lite ledsen, för Matte drog iväg och var borta över två timmar. Det gillar int jag. Men desto gladare när hon ÄNTLIGEN kommer. Känns som hon varit borta flera dagar.  Sedan kom Diddi och hade med sig Petter, han som är lite vovverädd, men efter i kväll är han int rädd längre. Vi blev kompisar vi. Jag gillar han. Petters pappa fixade med bilen och Petter lekte med mig. Sedan kom Lasse med Tora vovven. Som jag längtat idag. Toras husse fixade åsså med bilen, så då hade jag två kompisar här, int varje dag de`.  Men nu är det godnatt.


 Mysigt jag har.
Tora kom till mig...

Hej igen. Måste bara få tala om att det blev en överraskning i går eftermiddag. Jag låg och vilade, så kom det en bil in på gården. Å jädrar i mig va gla´ja´bidde, det var ju min Toravovve som kom till mig. Gissa om det blev en massa bus. Vi busade i minst två timmar innan Tora och hennes husse drog hemåt. Sedan var jag trötter. Men kul va´det. I dag har jag mest legat ute i solen, men matte sa att TORA kommer i kväll igen. Fasen också, två dar i rad. Kan inte bli bättre. Toras husse skulle vara i Mattes garage och fixa med bilen. Kul de´. Hoppas det tar tid. Nu måste jag ut i solen igen. Vi höres.
 Tora och jag.


SOMMAR, SOMMAR OCH SOL..................

det gillar jag. Nu var det ett tag sedan igen, men som ni vet så har ju Matte inte så mycket tid över att hjälpa mig att skriva, hon har ju två hushåll att sköta plus allt annat, men hoppas det blir bättre snart. jag ligger mest ute i min solstol på dagarna, men hinner även med att leka och busa lite. Jag brukar ju hjälpa Matte i hennes blomland, hon tycker att jag är så fin när jag sitter bland blommorna. En dag fick jag följa med hem till mina tvåbenta kompisar, dom fyllde 6 år, så sov Sanna här med matte och mig förra helgen när Husse var i stugan. Då hade vi myspys. Jag sov med Sanna på nätterna ja´, annars så sover ju jag med Matte. Husse och Matte har lovat mig att vi snart ska åka till stugan och jag ska få åka BÅT, jag längtar. ( Bara Matte får lite avlastning ) Men det värsta är, att jag måste ju åka Bil för att komma dit, det gillar jag inte. VILL INTE åka bil. Vet ni, en dag förra veckan så brakade det loss uppe i himlen, det small och dundrade och så blixtrade det jättemycket, och ÖSREGNADE och HAGLADE. Jag blev rädd ja`. I dag har det varit jättevarmt och soligt, men nu i kväll blev det regn. Nu ska jag sova så jag blir pigg i morgon. Det blev ett lite hattigt inlägg, men får väl skriva bättre nästa gång. Nattinatti.


 Här ligger jag i Mattes blomland.
 Så här såg det ut när hagelskuren kom.


RSS 2.0