GLAD PÅSK ALLA..
 Matte tyckte jag var så fin som påskgumma, så jag fick lite påskgodis i förväg, smaskens de......


Lill-Nisse och jag.

I går morse när jag låg och sov, kom min lill-Nisse hit.  Han ville komma till mig och gosa eftersom hans vovve Nora hade hamnat uppe i himlen. Jag blev så glad när han kom,  och han kramade mig så hårt och mycket. Vi kollade lite på film på TV, men så somnade han i min fotölj, och då passade jag på att pussas lite med han. Smart va´? Så sa matte att lill-Nisse skulle sova kvar med mig, å jädrar i mig va gla´ja´bidde då. Han ville inte åka hem för han hade ju ingen vovve att gosa med hemma, jag tyckte så synd om Nisse. Innan vi skulle sova, gick vi ut och tittade upp på himlen och sa " Godnatt, Nora.", så hade vi tänt ljus på bordet i köket på kvällen, Nisse ville de´. I dag var det lite fint väder så Nisse och jag var ute och lekte lite, på eftermiddagen, men så kom Nisses mamma och hämtade han å då blev jag ledsen. Jag stod vid grinden länge och väntade att han skulle komma tillbaka, men matte sa " en annan dag ".  Längtar redan.  Nu är det sovdax igen. Nattinatti.


 Nisse har somnat i min fotölj, å jag passar på att pussas lite.


 Vi ligger och myser lite.


INTE KUL IDAG........

för min Nora vovve har somnat och tänker inte vakna nå mer, så jag är lessen nu, vi hade ju så kul när hon kom till mig, åsså brukar vi bytlåna leksaker av varandra. Just nu har jag en " kong " som är Noras, så jag ska fråga Noras matte om jag får ha den kvar som ett minne. Det får jag nog. Jag vill inte skriva nå´mer för då blit jag mera lessen. Ska visa er några bilder på henne.

SOV GOTT, STUMPAN.


 Här har Nora fått låna min bästa solstol.


 Här ligger hon i mattes gammelkärra, jag brukar åsså få ligga i den och sova, jädrans mysigt.


 Nora och hennes matte Carola.


Tora & jag.

Hej, vill bara tala om att Tora kom till mig i måndags.  Jag blev så glader, men Tora var inte nå lekfull då, hon ville bara sitta ute och titta, men sedan fick hon ett ryck och skuttade upp i snöhögen, och jag snabbt efter, där satt vi ganska länge och solade pss.  Annars har jag inte gjort så mycket, är med matte jag. Så sover jag ute hela dagarna, det är så skönt. Igår gick jag ut halv nio och gick inte in förrän kl var fem på eftermiddagen. Låg mest i min solstol. Nu ska ni få se nåt kort på Tora och mig uppe i snöhögen. Nattinatti.


Tora och jag.


Fina bilder...............

på mig. Som ni kanske vet redan så ÄLSKAR ju matte att foto mig, och sedan gör hon fina bilder.


Barn, barn, barn.

Ja den här veckan har jag fått vara med många barn. I måndags satt matte ovh jag ute i solen, då kom Emelie och lilla Klara hit. Klara är ju bara 7 veckor gammal, men hon är jädrans söt, åsså luktar det gottigott. Matte är ju gammelfarmor åt henne. Så var Nisse här en hel dag med mig. Vi satt ute och solade lite å så lekte vi jaga i snön med min boll. Sedan kollade vi lite på en film på tv. Idag så var matte och jag barnpiga till lilla Lisa som är ett år. Det var mysigt. Vi tog en promenad efter cykelbanan. Jag hjälpte matte ja´.   Passade på att pussas lite med henne, så när hon ätit mat passade jag på att ta en extra god slaskig puss. Lisa tyckte det var kul för hon skrattade åt mig.  Ska visa lite bilder på mina gosiga barn.


 Lilla Klara, en månad på bilden.


 Nisse och jag kollar på tv, men jag blev så trötter.


 Lilla Lisa och jag, jag sitter vid vagnen och kollar så hon inte ramlar ur...


ÄNTLIGEN VÅR.................

.......Om så för en dag. Ja igår var det vår kändes det som. Det var första dagen på hela vintern som det inte var -grader. Jag vaknade klockan tio och då gick jag ut.  Sov ute i solstolen til klockan var halv ett.  SÅÅÅÅÅÅ skönt så. Då kom en ÖVERRASKNING.  Carola kom med ungar,  gubbe och vovven Nora. Jädrar i mig va´gla´ja´bidde då. Men Nora var inte så lekfull hon, så hon hoppade upp i min solstol och jag fick inte plats, så efter en stund fick jag ta mattes stol. Vi låg och solade oss och hade mysigt.  Vi satt ute och fikade åsså, ( premiär för i år, sa matte, men vet inte va´de är, ) och mormor och morfar var ute med oss en stund. Sedan hade jag lite bus i snön med barnen och lekte med bollen. Efter klockan fyra var det dax att gå in, och fasen va´trötter vi blev, Nora och jag. Hon lade sig i mattes fotölj och somnade bums. Jag lade mig i korgen jag, på golvet. Ååå va skönt de va´. När dom drog hemåt vid halv åtta somnade jag som en stock, och jag sov till kl halv nio idag. Trodde det var vår idag åsså, men det är ingen sol som lyser. Få se om den kanske kommer, då blir det ut igen.  Ha´de´bra.


 Kolla va´mysigt vi har.
 Va´skönt efter en heldag ute i solen.


Hej på er.........

Nu var det et tag sedan igen. Men det har väl inte hänt så mycket.  Kallt och ett jädrans snöväder varje dag.  Matte och jag promenerar på dagarna, och husse och jag på kvällarna. Sedan är jag väl mest inne hos mormor och morfar och gosar vid öppna spisen, så jädrans mysigt så.  Idag sov jag till halv elva då matte väckte mig för hon skulle iväg och storhandla. Då blir jag lite ledsen, fast husse är ju hemma.   Men det var ju SOLIGT ute och skönt, så matte hade ställt ut min solstol vid garaget, så jag lade mig i den och solade lite. Myspys. När matte kom hem var hon åsså ute med mig, hon satt och virkade lite.  Och imorgon blir det ute hela dagen, för det skulle bli finväder.  Förresten så idag när matte och jag tog promenaden så träffade jag en Golden vovve som hette Zigge, han var snäll och fin han. Så det så.. Å tre år va´han.Mmmmmmmmmmm de ni........... 
Slänger in några bilder från idag. Nattinatti


 Här sitter jag högt uppe på snöhögen på våran gård. Bra utsikt alltså.
 Så har mysigt är det att ligga i solen och bli varm i pälsen.


RSS 2.0