GRÅTT OCH TRIST..................

både ute och inne. Ja, idag har det regnat hela dagen, matte trodde jag var dålig för jag klev ej ur sängen förrän klockan tolv, då matte och jag gick in till mormor och morfar och fikade.  Så fortsatte jag ligga i soffan hos dom tills matte fikat klart. Matte tycker det var en riktig jobbig tråkdag idag. Hon har så mycket att göra, men orkar inget. Men gosa gör vi. I dag ville carola komma hit med hennes vita voffs, men matte och jag var inte på humör, så vi får ta det en annan dag, när vi kan busa ute. Kul med nya kompis. Bara hon är snäll,  det är ju en sån vovve som brukar smaka lite på govovvar. Carola säger så, hon har haft en sån förr, min Nora kompis, men hon var snäll, och det här är hennes valp. Så då borde hon inte bitas.  Vet ni va´voffsen heter då? ...... den heter Ingrid, hahaha, lika min matte, så kan den väl inte heta, men hon är ju 5 år och det har ju funkat. Tänk om Carola ropar på Ingrid, då kanske min matte kommer, typ. 
Sovdags nu.
 
 Så här såg min nya kompis ut när hon var liten, åsså hette hon inte Ingrid då, konstigt va´.
Haha, jag tror hon har målat ögonbrynen, visst då.


 Här är det min Nora kompis ( men hon bor i himlen, och det är nog hon som skvättar på oss när det blir regn. ) och hennes lilla valp, ingrid.


SVAMP & SVAMP & SVAMP....

Börjar med att berätta hur det var igår. Jo, Toravovven sov ju hos mig. Vi var faktiskt trött hela lördagen. Lekte lite, sov, åt mat, sov, sov, åt mat igen. På eftermiddagen piggnade vi på oss lite så vi busade. När klockan var sex kom Toras husse och hämtade henne. Inget kul de´. Jag blev lite lessen ja´. Men när klockan var halv nio knoppade jag in igen.

Vaknade kl halv elva idag, Matte trodde jag skulle sova hela dagen. Så började Matte och Husse plocka och dona, då förstod jag att nu blir det bilåka igen. Fasen åsså, va ska man gömma sig. Går int. Husse lurade på mig kopplet så han fick in mig i bilen. Typiskt att dom jämt ska bestämma. Efter en stund sa Matte, vi ska åka till stugan och gå ut i skogen. Jipppppiiii, då blev jag glad. När vi kom fram till stugan började Matte att plocka svamp medans Husse eldade i spisen. Så drog vi ut i skogen längs sjön, och dom plockade två hinkar svamp, när dom hade rensat klart blev det 23 liter. Bra va? Jag sprang och skuttade i skogen tills jag blev så trött och lade mig att vila en stund. När vi sedan kom till stugan var det fika och mackor. Jag åt 2½ hårdmacka. Gott de. Sedan blev det bad igen, de´va rolit de´. Sedan skulle vi hem, men då smet jag iväg ner i båten igen, för jag vill int åka hem. Matte klev i båten och lyfte upp mig till Husse. Matte stark hon. Men då hände nåt. Jag hörde röster vid grannen. Matte och jag gick dit. Då var det några där som hade en jätteliten voffs, den var mindre än en katt, fast den var 1 år. Han var jättesnäll, pussade mig på nosen, kramades och slickade mig i öronen. Ja, han var faktiskt gullig och snäll. Vi skulle träffas fler gånger.


 Kolla va´Matte har plockat.


 Matte, Husse och jag tar en liten paus.


 Jag ute i vattnet och balanserar på några stenar. Typiskt att det skulle börja regna åsså.


 Jag ligger och lurar lite i skogen.


GLAD, GLADARE, GLADAST................

Ja de´ä´ja de. Vet ni, igår när jag vaknade vid ca halv nio på morronen, så plingade det på dörren. Jag rusade ner. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ jädrar i mig, vet ni vem som stod utanför dörren?  Jo TORA voffs. Å fasen i mig, tror jag höll på att smälla av. Blev så glader.  Vi busade på hela förmiddagen. Men när klockan var elva så skulle vi dra till stugan, men jag ville ju inte, konstig va. Matte och husse fick bära in mig i bilen. Tora hoppade in själv hon, för hon gillar ju att åka bil. Men när vi kom till stugan blev jag jätteglad. Tora och jag sprang direkt ner till vattnet och JAG hoppade i först, trodde ni int. Vi hoppade och skuttade och hade kul. Matte kastade pinnar åt oss, men Tora hann först jämt att ta dom. Då kastade Matte långt ut åt Tora, så hon simmade efter, såg lite roligt ut tycker ja´. Ja vill åsså simma men törs int. Sedan kom nästa överraskning. Tora och jag hade satt oss i båten, å då sa Matte, ska vi ta en tur kanske, och då var det fika och mackor ute på sjön. Fasen va Tora och jag hade mysigt. Efter det så tog vi en skogsprommis längs sjön med Matte, och då hittade hon lite svamp. Ca 4 liter plockade hon på en liten stund. Husse kom åsså, så vi gick en långprommis. Vi sprang och skuttade som två kalvar sa Matte. Det bara dundrade när vi kom springandes. Mellan allt spring så gick vi ner efter sjön och drack vatten, man blir ju törstig när man busar. När vi kom tillbaka till stugan  (Tora och jag sprang före ) så tog vi och badade igen. Fasen va kul de ä´. Men sedan såg jag att Matte och Husse började plocka ihop prylarna vi haft med, och då förstod jag, TYPISKT att man MÅSTE dra hemåt när det är så kul. Jag ville int, så då fick dom ta mig med tvång igen och släpa mig till bilen. Dom fattar visst int nå, dom där tvåbenta.  Vi kunde väl varit kvar en stund till, men nej då.  När vi väl var hemma så var allt bra igen, men vi var trött. Åt mat och sussade en stund. När klockan var åtta somnade vi inne i rummet, jag på soffan och Tora i korgen. Sedan sov vi med Matte hela natten,  så hon hade nog lite ont i ryggen i morse för hon fick ligga lite snett. Men de gjorde inget sa hon, det går över. Så snäll hon. Vi sov skönt hela natten, fast Tora snarkade så mycket. Idag är vi fortfarande trött och slö. Ska få en prommis med Matte och Husse lite senare idag. Mysigt de´. Kommer lite bilder. 
Ha´de´bra, för de ska vi. 
Slaskiga pussar från Tora och mig.


 Utsikt från grannens badplats, där Tora och jag badade.


 Tora och jag kollar ut över sjön.


 Jag väntar på en tur i båten, efter badet.


 Tora väntar på en båttur, efter badet.


 Äntligen ute på sjön


 Tora vilar sig lite.


 Jag vilar upp mig lite innan vi drar hem till stugan.


 Här är det full fart i skogen, fasen va kul vi har......


SÅ TRÖTTER VARJE DAG....

Hej, ja jag är lika trötter i dag åsså. Matte har haft fullt upp här idag. Först drog hon iväg och röstade, va de nu ä för tok. Hon gjorde det åt mormor och moffa åsså, eftersom dom int kan åka iväg.  Så kom Lasse hit , utan min Toravovve, jädrans åsså. Men han frågade om vi ville låna Tora HELA fredagen, å matte sa JAAA... Jippi.. Jag låg i solstolen nu på eftermiddagen och sussade lite, då kom mormor med ett fat med prinsesstårta till mig, å vet ni vaffö?  Jo jag har namnsdag idag. Men det står Siri i den där almanackan, typ. Gissa om jag slafsade i mig hela biten. Det var faktiskt gotta. Å förresten så blir jag 1 år 8 månader idag.  Då borde man väl få nån leksak, men matte tycker att jag har fulla leksakslådan. Jag brukar riva fram nästan allt varje dag, för oftast har matte lagt den grejen jag vill ha den dagen, längst i botten. Gissa om det brukar bli rörigt. Men matte bara skrattar hon.
Så sa hon att jag skulle säga åt alla att läsa dagens Aftonbladet sidorna 46-47, ensam mamma deltagare dömd för sexbrott. Äntligen kommer det fram, och en sån som han borde ju int få vara med i ett sånt program. Matte är så ARG på denna idiot, men glad för hennes barnbarns skull som varit utsatt för denna idiot. Nä, nog om det, jag måste sussa igen. Ha de bra.

Så här fina blommor plockade Matte och jag till lilla mig i dag.


Så här mysigt nerbäddad var jag i morse på soffan på altan, det var lite ruggigt då.


GRATTIS MOFFA.........

Idag så fyller min Moffa 91 år, ja det är faktiskt sant.  Vi firade han i lördags då dom flesta var ledig, Då fick vi smörgåstårta, men jag ville inte ha. Det var så mycket kladd, men räkor fick jag. Så idag kom det lite folk och fikade, åsså var de barn med, de gillar ja´. Matte har stått vid spis och diskbänk hela dagen känns det som.  Inne hos oss och så inne hos Mormor och moffa. Annars har jag mest sovit på dagarna. Har varit lite trött och slö.  Måste nog sova med Matte nu för hon är åsså trött nu.  Natti natti.

Ååå, typiskt....

Tror ni inte att Husse skulle tillbaka till stugan igen i tisdags, fast Matte och jag var och hämtade han på måndag kväll. Fattar inte ja´, men Matte säger att gubbar inte kan tänka så långt som till dagen efter. Så då var det bara för Matte och mig att skjutsa dit han igen, satan va´less jag är att åka den där vägen fram och tillbaka, speciellt när man int får kliva ur och springa i skogen.  När vi kom hem igen tog Matte och jag en långprommis, de va skönt de´. Sedan var Matte och jag ute till kvällen. Vi röjde bort en massa blommor, som ändå snart skulle frysa, men jag tyckte det var synd, för dom var ju så fina. Sedan hade vi en mys och gos kväll. Jag gillar att gosa ja´.
Så var det onsdag, solen sken och det var skönt. Matte tvättade och städade lite, sedan tog vi en långprommis hem till Carola. Jag blev lite trött i fossingarna, men sov en stund hos henne. Så ringde dagis och sa att Carola måste komma och hämta sexåriga Agnes på skolan för hon blödde jättemycket i huvudet, så dom fick dra till doktorn. Synd om henne tycker jag.  I morse ringde Carola, då blev jag glad och trodde att hon skulle komma till mig och hälsa på..... Men nej då, hon berättade att hennes andra lilla flicka Lisa måste till doktorn, för hon blödde jättemycket i hakan, så hon fick limma ihop hakan. Inget kul de. Så förra veckan så var det lilla Tilda som ramlade på dagis och gjorde illa högra armen, så det blev gipsat. Synd om mina småtjejer alltså. Visst då?
I dag har Matte och jag haft mycket att göra. Först var det lite städ, så jag smet in till mormor och moffa. Så kom fotvårdaren hit. Så hann vi bara fika så kom sotarmurre hit och fixade fläktarna. Han var jättesnäll, jag fick pussa han och så kliade han mig. Han tyckte att jag var SÅÅÅ fin. Så drog matte iväg till apoteket, hem och fixat mat, så ringde Husse och skulle hem från stugan ( hur ska han ha det egentligen ). Men då fick Matte dra iväg själv. I morgon ska Matte följa med carola och barnen till Medskogssjön, kanske jag följer med, men gillar inte dumma bilen. Får väl se.  Men ni.... nu blev det ett långt rörigt inlägg, men spela roll då.... Nu ska jag gosa mä´Matte.
Natti natti på er.


ÅÅÅÅÅ....gubbar, säger Matte.

Matte och jag blev lite less idag när vi ringde till Husse och tänkte komma till han i stugan, som bestämt. Men nej... det fick vi int för han skulle tvätta altanräcket eller va de´va´. Vi som ville upp idag och vara på sjön när det blev så varmt väder. Vi tänkte överraska och göra goda bagetter till fika i båten, men det sket sig. Istället var matte ute och röjde bland blommor och krukor och sånt. Sedan lade vi oss och vilade, för matte var så trött.  Då ringde Husse och sa att vi kunde komma upp i fyratiden. OK, jag följde med, men nån båtresa var det inte tal om. Men när Matte och jag kom, så sprang jag ner till bryggan, och vips så satt jag i båten och tittade så bedjande på Husse och matte. Då sa Husse  " ska vi ta en liten tur på sjön då ". Jädrar i mig va gla ja bidde då. Det blev ingen liten tur, för vi drog iväg till Smörnäs och köpte glass. de´va mysigt de. Vi satt på en bänk på en brygga i solen, och kollade några smågrabbar som fiskade. Jag tyckte det var en skön båttur, va bra att jag hoppade i båten, visst då? Man måste vara lite smart. Dom är ju inte så lättlurade dom där två. Men Matte smälter alltid när jag tittar på henne, och då får hon en slaskig puss på munnen, de gillar hon.


 Så här lessen blev jag på förmiddagen, när jag int fick åka till stugan.


 Men desto mysigare blev det på eftermiddagen när jag fick åka båt. Det var så skönt, så spegelblankt på sjön. Småfirrarna hoppade så det såg ut som det regnade.


NYSS VAKNAT..................

Ja, jag har varit så trötter i flera dagar. I går låg jag inne hos mormor och morfar nästan hela dagen. Det kommer kanske efter sen jag var i stugan i torsdags.  Min Husse har varit i stugan ända sedan i fredags, då matte och jag skjutsade dit han. Jag fick inte vara kvar, TYPISKT. Men Matte och jag har haft lugnt och skönt. Vi har tagit två långprommissar varje dag. En dag träffade jag en stor vit vovve, en boxer  hette det, hon var snäll och hette Diza och var 1 år, men hon var större än mig, konstigt va´. Så kom Sanna hit i lördags och låg kvar, då blir jag ju så glad. Så låg hon kvar på söndag natt åsså. Hon sover nu, men jag har legat med henne i två timmar nu på morgonen, jag smög så försiktigt så. Snart ska Matte cykla iväg en liten stund och då kan ju jag vila med Sanna. Sedan ska vi nog dra iväg till stugan och hämta husse. Matte ska ringa och fråga om vi kan åka ut en stund med båten, för då följer jag med, annars om Husse ska hem på en gång så får matte åka själv hon. Inget kul att åka bil i onödan.  Just ja´, kom på att jag int varit ut och gjort morgonpinken än, men det ser kallt ut, tycker jag.  I lördags morse när Matte hämtade tidningen var det -1 grad ute. Men inga blommor hade frysit, men det var tjock is på bilrutan. Hua hua. Snart får man hoppa i snödrivorna igen.  Nä, nu måste jag nog ut på gräsmattan en sväng tror jag. Vi höres.


 Å, fasen va gott med iskallt vatten när man sprungit i skogen.


 Va´mysigt de´ä´å´åka båt, Vill åka varje da´.


 Kom igen då, Husse. Ja´vill ta en tur på sjön.


BÅT OCH FISKETUR IDAG........

Hej, nu har jag mycket att berätta. I går var jag mest hos Mormor och Moffa. Låg inne hos dom i FINsoffan, de´ni.......  Sedan tog Husse och jag en långprommis medans Matte var iväg och storhandlade.  Sedan ringde Lasse, Toravoffs husse, och frågade om vi ville låna Tora mellan klockan fem till klockan åtta. Gissa OM vi ville.  Jag blev så jädrans glad när hon kom. Vi busade lite, men hon var int så leksugen. men det gick bra ändå. Vi hade kul. På kvällen var jag dyngtrött. Somnade fort.

Idag var jag lika trött. Matte vaknade sju, men jag sov vidare till kl åtta ja´. Sedan började hon att packa, fixat mackor, mat, och mat till mormor och moffa.  När kl var halv tio drog vi iväg till stugan. Jag sprang nästan genast ner på bryggan och hoppade i båten, matte hade ju lovat att vi skulle åka. Men först skulle dom fixa gasolgrejer, tända eld i spisen, koka kaffe, tanka båten mm. Trodde int dom skulle bli klar idag. Men till slut drog vi iväg, och då såg vi fyra tranor ute på en myr,  och så efter det såg vi två stora fina vita fåglar som simmade så fint, Matte sa att dom heter svanar. Det blåste bra ute på sjön, så vi satt i lä, och då värmde solen bra. Jag låg mest och vilade i båten, och så slängde dom i varsitt metspö. Och vet ni, Husse fick 1 abborre, jiiiippppiiiii, matte fick ingen idag, men det gjorde inget sa hon, för då slapp hon att rensa. På em. tog vi en promenad längs skogsvägen ( såg en kopparorm då, äcklig sak) och kollade lite efter lingon, det fanns ganska mycket. Så skulle vi sitta ute och grilla korv, men typiskt så började det att regna. Satt på altan istället. När Matte började plocka ihop alla grejer, så pös jag iväg till granntomten och gömde mig, men matte såg mig. Då sprang jag ner till båten istället. Jag ville INTE åka hem. Så de´så. Men man måste ju lyda, så det blev som Husse och Matte sa. Bäst de.....


Väntar på att dom ska bli klara nån gång....


 Här såg vi tranorna.....


 Hoppade upp på stug grannens källartak så int Matte kunde ta mig.


 Skulle vara skönt med ett dopp, men det ser kallt ut, å så va´de´så mycket vatten nu.


 jag gömde mig i gräset, men matte såg mig,  typiskt..............


RSS 2.0