REGN OCH REGN.......

Ja idag har det varit en skittråkig dag. Bara regn och regn. Bra det säger matte, för hon vill ha lite vattning. OK då... Så idag har jag bara legat i mattes säng och sovit. Men i onsdags så drog vi till stugan. Fasen va glad jag blir när jag kommer dit. Springer runt runt. Hoppar och skuttar i skogen. Ner till båten, ut i skogen igen och igen. Vi gick ut en sväng och plockade lite gulingar ( kantareller ). Men det blev bara sex liter den här gången. Matte var lite klen, så hon orkade inte gå så mycket. Vi drog istället ut på sjön och fiskade abborre. Solen sken och det var så mysigt.  Matte hade fixat till lite mackor åsså. När vi kom tillbaka till stugan så rensade matte och husse svampen och abborrarna. Sedan blev det mat. Och vet ni, matte fick sin första fästing på sig idag i skogen.  Gissa var den satt......jo på utsidan av vänstra tutten, haha. Hon tog fästingklon, å jädrar va den hade bitit sig fast. Sedan hittade vi flera på mig åsså. Skitäckliga saker. Igår när matte hade badat i poolen, så skulle hon ner i källaren och slå på strömmen till reningsverket, och vad hände......jo, hon halkade ( barfota, blöt ) på första stentrappan och hasade ner på fjärde. Hon tappade andan genast för det blev sån smäll. Matte säger  tur att man har lite hull som tog emot. Hihi. Gissa om hon är svart , blå och röd på vänstra skinkan. Tur att hon inte slog ryggen och huvudet. Armen fick en liten smäll. Så nu har hon svårt att sitta och svårt att komma ur sängen. Jaja, nog om det. I morgon vill jag ha lite finare väder. Få se om jag får åka till stugan nästa vecka igen, det skulle vara mysigt de´.
Nu ska vi snart sova, ovanligt tidigt, men matte tycker de´.  Nattinatti. Kommer några bilder från stugan.


Trötter efter svampplockningen.


Kolla, en till liten Ziirigumma. Konstigt va´.


Jag ville bada med fåglarna ja´, men dom bara simmade bort. Matte matade dom med hårt bröd. Jag passade åsså på att ta för mig lite. Göttgött va´de´.


OJ, VA` MATTE ÄR JOBBIG.........................

som inte orkar sitta och skriva på bloggen.  Hon sitter bara å kollar på frimärken på Tradera, om hon ens sitter vid datorn. Men ikväll så orkade hon, snäll matte jag har. Det var ju snart tre veckor se´n jag skrev sist. Kommer int ihåg så mycket som hänt, men det har väl varit fint väder, så jag har solat och så.  Sanna varit hit till mig lite.  Så har det ju varit åskväder med blixt och dunder. De´gillar ja´int.  Matte och jag sov i gäststugan en natt när det brakade löst, hej å hå, jag trodde jag skulle dynga ner hela sängen. Men matte sa att det blir snart bra.  Visst va´de´blev. Bara värre och värre, alldeles vitt inne i stugan. Fy fasen. Så har nog blixten skagit ner i en lönn som vi har bakom garaget. Inget bark kvar, det ligger på backen, trädet helt slut. Fattar ni att jag va´rädd. Tur att jag har matte. Ja visst ja, förra fredagen var vi till Lars på smörgåstårta. Vi tog en prommis, husse drog moffa i rullstol,och matte och jag drog mormor.  Det gick fint de.  Mormor och moffa fick åka hem klockan åtta dom, för hemtjänsten skulle ju komma. Vi blev kvar till halv elva, och när vi nästan är hemma så började det att ösregna.  Tur vi hade. Så har ju matte sprungit till läkare hit och dit, men nu är hon bättre. Bara bihålsinflammationen ville ge med sig nån gång.  Å vet ni va´, på onsdag sa matte att vi kanske ska dra till stugan och ut i skogen och plocka såna där gulingar, kantareller heter det . Det ska bli skönt att få röja lite, och hoppa och skutta. Bara inte den dumma björnen kommer. Matte är ju skiträdd hon. Ja åsså. Vi kanske skulle försöka få hjälp här hemma så vi kunde sova kvar, hoppas. Då blir det ju båtåka och fiska. Håll alla tummar och tassar för det.  En tråkig grej, hörde matte pratade om att hon kanske ska åka bort några dagar och ligga borta, då blir jag ledsen i ögat, för jag kan ju int sova utan matte ja´, och inte matte utan mig. Hur ska det bli.  Läkaren har sagt att matte måste vila och ta det lugnt. Jaha ja, få se hur det blir. Jag kommer ialla fall att längta och vara utan mat, inte sova. Ojoj, stackars mig. Men blir väl desto roligare när hon kommer hem igen. Nu ska jag ut och invänta MIN KILLE på nattpatrullen, men det dröjer väl en timme till, men jag väntar jag. Ha de bra.


Så här mysigt har jag det.


Här sitter jag och väntar på att nattpatrullen ska komma, och hoppas att det är min kille åsså.


Matte och jag gosar.


Min Toravovve och jag.


Kolla vilket äckelpäckel matte plockade bort på mig en kväll. Den satt som bara den. Men brukar fästingar se ut som den, dom andra har ju varit brun.

RSS 2.0