NEJ, NEJ, NEJ..........STACKARS MATTE..

NU ÄR JAG RIKTIGT LEDSEN, SÅ DE´SÅ.  IGÅR MORSE TRODDE VI ATT MATTE VAR BRA. MEN PÅ EFTERMIDDAGEN RASADE HON IHOP IGEN OCH BARA FRÖS, SVETTADES, HOSTA OCH SÅ FICK HON RIKTIGA MAGPLÅGOR. DET HETER MAGKATARR SÄGER HON. SÅ DÅ VAR DET BARA FÖR HENNE ATT TA LITE MEDICINER IGEN OCH HOPPA ISÄNG. HON HOSTADE IBLAND SÅ HON INTE FICK LUFT. JAG BLIR OROLIG DÅ. MEN JAG HAR LEGAT MED HENNE JA´. SÅ I MORSE NÄR VI VAKNADE HADE HON SÅ MYCKET MAGSMÄRTOR ATT HON INTE KUNDE LIGGA.  ÅSSÅ ÄR MIN MOFFA SJUK I LUNGINFLAMMATION, OCH DET ÄR INTE BRA.  SKÖTERSKAN VAR HIT IDAG OCH DÅ SA HON ATT MATTE SKULLE TILL LÄKARE IMORGON OM HON INT BLEV BÄTTRE. Å DE SKULLE HON GÖRA. MEN VET NI VAD SOM HÄNDE PÅ EFTERMIDDAGEN DÅ...JO DÅ BÖRJADE MATTE ATT MÅ ILLA OCH YR I HUVUDET, OCH VIPS SÅ HADE HON FÅTT MAGSJUKA PÅ ALLT ELÄNDE. HON LIGGER, SPRINGER PÅ TOAN, LIGGER, SPRINGER PÅ TOAN. DET ÄR INTE KUL. JAG VILL ATT MATTE OCH MOFFA SKA BLI BRA NU JA´. MÅSTE LÄGGA MIG MED MATTE NU JA, MEN JAG BERÄTTAR MER SEDAN NÄR JAG FÅR HJÄLP.  NATTINATTI.

YES..... MATTE PÅ BENEN.

Och det gillar jag. Nu ska jag berätta va´som hänt här se´n i onsdags kväll. Jo, det var så att tvilling Nisse kom hit till mig på onsdag kväll och sovit kvar här tills ikväll, de´ni. När han kom så var både matte och han lite dålig, så dom däckade av rätt så tidigt. Då ville ju ja´åsså sova, så jag kröp ner till dom ja´.  Å fasen vilket liv de´var på natten, ja´tror dom tävlade om att hosta mest.  Ni skulle bara hört. I går förmiddag kollade vi lite på film, och så spelade dom tvåbenta lite spel. Det var ju så jädrans kallt ute, så ja´ var bara inne ja´. På dagen tog husse , Nisse och jag en prommis till Biståndsgruppen  och Nisse ville köpa nån ny film. Dom hittade FYRA. Sedan hem och kollat och myst i soffan.  Nisse kramade mig så mycket och gosade. De´gillar ja´. Så blev han kvar på natten igen och vi hade myspys i sängen. Jag låg mellan matte och Nisse ja´, lugnast så.  När Nisse äntligen vaknade i dag på förmiddagen så blev jag så glader, jag pussade Nisse i hela ansiktet, så han sa att han inte behövde tvätta sig idag, smart va´. Dutti vovve ja´.  Idag har vi mest kollat tv, och så har dom spelat kort och spel förstås. Matte kokade blåbärssoppa och blåbärskräm idag, och jag tror Nisse har ätit kräm i flera omgångar. Jag kallar han för blåbärsNisse ja´.  När vi är i skogen och plockar blåbär på hösten så har alla en varsin liten hink, men Nisse han plockar i munnen han, å de gör ja´åsså, ÄLSKAR blåbär. Jag tycker att Nisse är så cool. Sedan en annan gång ska tvilling Agnes sova hos mig. Hoppas hon vill gosa med mig åsså. Det blev så tomt och tråkigt när Nisse åkte hem ikväll, så ja´har mest sovit, å nu ska ja´sova igen. Nattinatti på er.


Jag och Nisse gosar, Ja´gillar de´ja´.


JAPP..............MATTE BÄTTRE IDAG.......TJOHO.....


Så här glad är jag idag. Matte har varit uppe en stund idag.


Så mysigt, jag är SÅÅÅ sprallig idag.
 

Vi vilar en stund igen. Min matte å jag.


INTE KUL...........................MATTE FORTFARANDE SJUK.


Ligger bara med matte ja´, men idag tog jag en prommis med husse, sedan var vi ute och lekte en stund. Efter en stund så ville jag bara in till matte i sängen, å så blev det.  Hon är lite bättre ni iallafall. SKÖNT.  Jag blir ju orolig ja´. Skriver mer när matte orkar hjälpa mig.
 


HEJ, DÅLIGT MED SKRIVANDE..................................MEN MIN MATTE ÄR SJUK, SÅ HON LIGGER HELA DAGAR I SÄNGEN, Å DÅ VILL JU JA´LIGGA MED HENNE SÅ HON INT BEHÖVER VARA ENSAM. SÅ FRYSER HON OCH DÅ VILL HON HA MIG NÄRA SIG, FÖR HON BLIR VARM DÅ. MEN SÅ NYSER HON FEM-SEX GÅNGER IRAD OCH DÅ BLIR JAG RÄDD, SEDAN HOSTAR HON HELA TIDEN. DET LÅTER INTE ROLIGT. HOPPAS HON BLIR BRA SNART SÅ VI KAN VARA UTE OCH LEKA, MEN IDAG STREJKADE JAG NÄR HUSSE VILLE HA UT MIG. DET VAR JU FASEN -24 GRADER, VEM VILL GÅ UT DÅ. NEJ JAG LÅG KVAR MED MATTE JA´. VAR UT KLOCKAN SJU I GÅR KVÄLL, SÅ NÄR KLOCKAN VAR ELVA IDAG PÅ FÖRMIDDAGEN SÅ LURADE MATTE UT MIG PÅ EN PINKRUNDA. SEDAN SNABBT IN TILL MATTES VARMA SÄNG IGEN.  NU SKA VI VILA EN STUND IGEN.  PUSS PÅ DIG MATTE.  I LOVE YOU......DE´VET´DU.......

JAPP....... DET BLEV SOM JAG SA` I GÅR............

Tora vovven kom kvart över sex i morse. Matte och jag låg och sov, men jag hörde nåt i hallen, å fasen vilken fart det blev ner för trappan. Ut på gården och busade av oss, men det var ju så kallt, så vi gick in efter en stund och busade vidare.  Så gjorde matte mat åt oss, men Tora vill inte ha hennes mat och jag vill inte ha min mat, så vi byter matskål med varandra. Mycket godare med lite annat, det tycker Tora åsså.  På dagen blev det bättre väder så då var vi ute och lekte tills vi fick gå på en prommis med matte och husse. När vi kom hem blev vi lite trötta så vi vilade oss lite, innan vi gick till mormor och morfar och fikade. När klockan var halv fem kom Toras husse och hämtade henne. Då somnade jag bums, och sov till klockan tio i kväll. Skulle ut och slå en drill, men hua va´kallt de va´. -19,7. Hoppas det blir bättre i morgon, för vet ni.....Tora kommer i morgon igen.  De´blir kul dä´. Ha de bra. Nattinatti.


 Så här trötter var jag när vi skulle äta mat, jag orkade inte stå, utan ligger i korgen och äter. Det går ju bra de å`. Men Tora hon orkade stå hon, för hon slafsade i sig maten fort. Hon har int tid att tugga hon.


ALLA HJÄRTANS DAG IDAG....................


 Sånt här kort skickade jag till Tora... Hoppas hon blir glad..


Kommer några bilder som skulle vara med i förra inlägget, men ville inte funka då.


  AlLLA HJÄRTANS DAGS FIKA.  Jag fick åsså en bakelse.........sjysst va´.


 Mattes MOUSAKA på nästan två kilao köttfärs.  SMASKENS alltså.


 Här har vi Mormor, Morfar, Matte, Carola och Sanna.
Det blir alltså 4 generationer.  ( Fast dom är ju 5 generationer )


BRA DAG IDAG............

för jag har haft kompisar här. Carola, hennes gubbe och alla fyra barnen kom och bjussa mormor, morfar, husse, matte och mig på ALLA HJÄRTANS DAGS fika, istllet för i möra. Dom hade bakat gotti gott.   Sedan bjussa matte dom alla på mat, för hon hade visst gjort mat till halva Valbo igen. Matte kan inte göra lite mat, hon gör alltid massa, bra att ha säger hon. Jaja, visst är det så.  Igår på dagen var matte och jag ut på prommis i nästan två timmar, så jädrans skönt,  vi träffade en matte med två småhundar som heter Rut och Ella. Dom var snäll. Sedan träffade vi en farbror som hade två svarta labradorer ( trodde det var Tora nästan ) och en brun, och dom var åsså snälla. Bra va´.I kväll var husse och jag ut, men hugaligen så kallt de´va´. Gråkallt heter det visst. Nu ska jag sova skönt, för i morgon bitti skulle det bli en överraskning sa matte. Undrar va de´kan va´tro?.  Jag tror att Toravovven kommer hit, men man vet aldrig. Får se när jag vaknar.  Bäst att sova nu då. Nattinatti.


HEJ SVEJS PÅ ER.....I SNÖVÄDRET............

JA, USCHA VILKET OVÄDER, SÄGER MATTE, MEN JAG GILLAR DE´JA´. SKITKUL MED NYSNÖ, SÅ MAN KAN LEKA OCH PLÖJA SIG FRAM MED NOSEN. JA, SOM NI VET SÅ HAR JAG JU SOVIT MYCKET DOM HÄR DAGARNA SEN TORAVOVVEN SOV KVAR MED MIG. VET NI VA´SOM HÄNDE NÄR MATTE OCH JAG KRÖP NER I SÄNGEN I GÅR KVÄLL.  DÅ SA HON " I MORGON BLIR DET EN ÖVERRASKNING, LILLA GUMMAN" Å DÅ SOMNADE JAG FORT SÅ DET BLEV MORGON. Å VET NI..................TORAVOVVEN KOM HALV TIO OCH VAR MED MIG HELA DAGEN IGEN. JAG BIDDE SÅ GLAD SÅ JAG HOPPADE PÅ TORAS HUSSE, FAST DET FÅR MAN JU INT, MEN MAN KAN VÄL GLÖMMA IBLAND. TORA OCH JAG VAR UTE NÄSTAN HELA DAGEN OCH HADE RÖJ I SNÖHÖGEN. FASEN VA KUL VI HADE IGEN, MEN TORA BIDDE LITE TRÖTTER OCH MÅSTE IN OCH SOVA LITE. MEN EFTER EN STUND VAR DET FART IGEN. SÅ KOM TORAS HUSSE OCH HÄMTADE TORA, DÅ BIDDE JAG INTE NÅ GLAD. SATT I SNÖHÖGEN OCH TITTADE EFTER DOM NÄR DOM DROG I VÄG I BILEN. TORA GILLAR ATT ÅKA BIL HON, INT JA´. MEN IGÅR ÅKTE JAG LITE MED MATTE FÖR HON SKULLE BETALA NÅT TIPS ELLER VA DE´VA. DET GICK JU BRA. NU MÅSTE JAG SOVA IGEN FAST JAG SOVIT HELA KVÄLLEN, BLIR SÅ NÄR TORA VARIT HÄR. BLIR VÄL ATT SOVA LÄNGE I MORGON ÅSSÅ, FÖR MATTE SKA IVÄG BORT PÅ GYMPA PÅ FÖRMIDDAGEN, Å DE´Ä´INT NÅ ROLIGT DE´.  pASSAR PÅ ATT SUSSA DÅ JA´.  NATTINATTI PÅ ER. VI HÖRES.  KOMMER NÅGRA BILDER FRÅN IDAG DÅ.

 

BUSKUL VI HAR I SNÖN.

                                                   PUSSIPUSS...................


       HUSSE BUSADE MED OSS..............


GODMORNING ( eller förmiddag )

Ja, va ska man säga..... Jag har nyss vaknat, sovit hela kvällen och hela natten. Matte har kommit och gosat flera gånger, men jag bara slänger mig på rygg i sängen och sussar vidare ja´. Trötter efter en helg med Tora vovven min.  Men KUL hade vi....ska nog vila en stund till tror jag........


OJ, VA`ROLIGT JA` HA` HAFT.

Ja, ni vet ju att Tora vovven kom till mig i går eftermiddag, å fasen va´ja´bidde gla´. Vi busade och sprang i snöhögen tills vi var så trötter i småtassarna. Då gick vi in och busade lite innan vi fick mat. Vet ni, när Tora är här så äter hon min mat och jag äter hennes, kul dä`. Efter maten tog vi en prommis med husse och matte, vi var ute en timme och gick, sedan var vi så trött, så vi måste sova en stund.  När vi vaknade gick vi till mormor och morfar och eldade i öppna spisen. Sedan var vi ute och sprang i snöhögen igen innan det var dags att sova.  Tora ville ligga nere hon i min korg, men jag, ja´måste ju ligga med matte ja´, annars kan hon int sova. Vi sov hela natten, och vaknade kl halv nio. Då var det piss dags, jädrar i mig så skönt de´va´. 

Idag har vi varit ute nästan hela förmiddagen och lekt på snöhögen. Vi har haft dragkamp med en strumpa som matte har lagt en boll i. De ä så kul när Tora och jag leker, för hon är så snäll. Jag gillar att gosa med henne. Så fick vi komma in och äta mat, å då hade Tora så bråttom att hon int hann att tugga, så hon kräktes upp maten, de va´inte kul de. ´Så gick vi in till mormor och morfar och fikade innan vi skulle ta långprommissen, men då kom Toras matte och hämtade Tora, Jag blev lite lessen då ja, men husse och jag gick istället, men varit roligare om Tora varit med. Under tiden passade matte på att hänga ut tvätt och dammsuga hela huset. Hon passar på när jag är ute, för jag vill bara ligga framför dammsugaren och bli dammsugen, de ä´så skönt de. Jag har sovit hela eftermiddagen ja´, för det blir int så mycket sova när man har kompis här, och nu är jag trötter igen, så ni får ha nattinatti redan.


 Tora, kom och ta mig då........


Ja, jag kommer nu, säger Tora...


Bus uppe på snöhögen..
Dragkamp............

LÄNGTAR, LÄNGTAR.........................................

tills eftermiddag, för då kommer Toravovven till mig och ska SOVA KVAR. Det ska bli kul. Bara hon inte ska ligga med matte och mig i sängen, för då blir det inte så bra plats, måste tänka på matte som har ont i ryggen åsså. Tora kan ju ligga med husse hon tycker jag. Det gjorde hon förr när hon sov kvar. Det ska bli kul när hon kommer, för då får jag vara ute och springa och busa. Hoppas bara Tora är på bushumör. Inte alltid hon är det. Men jag längtar och längtar. Så får vi gå på prommis i kväll, jag gillar att få gå ut och gå med kopplet på. Hoppas int de´blir så kallt. Så får vi gå till mormor och morfar åsså och busa lite. Nu ska jag vila upp mig så jag orkar busa i kväll. Matte ska väl fota massa på oss, så ni får se sedan. Ha de´bra.


I går snöade det igen....Sitter och väntar på min Toravovve ja´. Hon kommer nog snart.


HEJ IGEN.....

Oj va´jag är trötter, men ska försöka skriva ner några rader. Igår hade vi finväder här, solen sken och jag med den. Men jag är ju som solen jämt säger matte. Alltid glader. Idag har det varit både mulet och lite duggregn. Jag blir så blöt och lortig när jag är ute på prommis, men min matte säger att det int gö´nåt om jag kommer in och är blöt, men om husse springer in med blöta stövlar, då ni......Idag har jag varit ute på tre promenader med husse, för han hade inget att göra, bra de då. I förrgår när matte och jag tog en riktigt långprommis, så mötte vi en KVINNA med två stycken golden. Har mött dom förr, men jag som är lite ängslig av mig och är i underläge, lade mig ner som vanligt. Då stannar hon med hundarna en bit från oss, och till slut säger matte, "kom du, hon är inte farlig" men då river hon i åt min matte så här, " HUR SKA JAG KUNNA GÅ FÖRBI MED TVÅ HUNDAR, NÄR DIN LIGGER I LEKPOSITION"  matte sa att jag var rädd och därför ligger hon ner.  Matte försökte lyfta mig upp, men jag sjönk ner igen och vågade inte gå. Tillslut gick hon förbi, ARG som ett bi. Fattar inte vad problemet låg.  Vet ni, så fort jag ser en vovve på avstånd så lägger jag mig ner, oavsett om vovven vi möter är liten som en katt.  Vi fick höra igår att hon med hundarna har varit på en kompis till matte och hans hund, för att hans hund stannade och stod still.  Hon ska tydligen bestämma hur andra hundar ska göra. Tycker synd om hennes hundar jag. Men när vi är ute så träffar jag alltid snälla hussar och mattar med sina snälla voffsingar. Igår fick jag träffa en liten snäll taxvovve igen som heter Plexus. Han är så snäll. Vet ni vad som hände idag då...... jo när jag låg och vilade lite så knackade det på dörren. Och in kommer.....................Carola och dom tvåbenta tvillingarna..... ÅÅÅÅÅ fasen va´jag bidde gla.......Dom hade nå små firrar med sig som matte fick till sitt akvarium. Matte gla´då, men hon kan ju sitta hur länge som helst och bara glo på dom. Sedan kollade barnen på film, och jag låg och vilade med dom, då kommer det nån i dörren igen....gissa vem.....jo Lasse, Tora vovvens husse, UTAN TORA igen. Men jag bidde så gla igen, fick busa.  När Lasse skulle dra hemåt sa han till matte, " VILL NI LÅNA TORAVOVVEN PÅ LÖRDAG TILL SÖNDAG" fasen va jag hoppades matte skulle säga JA, och det gjorde hon.  Så nu längtar jag till lördag, men det känns långt dit. Kanske bäst att sova nu så blir det fortare lördag, ja, jag tror de´ja´. Natti på er.BUS I BUS MED MINA BOLLAR.....


RSS 2.0