Mysväder idag igen.....

Åååå, va´skönt de´ä´nu när det är skönt på dagarna, och så ä´de´ju ljust så länge nu. Jag sov till halv tio i dag igen. Sedan var jag ute och lekte mid mina fotbollar, och när jag kom in hade matte börjat jaga den där grejen som suger upp allt hundhår efter mig, dammsugare eller va´de´heter. Då jädrar i mig blev jag så glad, för jag gillar den där grejen jag. Men matte brukar passa på när jag är ute. Jag sprang framför hela tiden, så till slut fick matte allt ge sig och ta och dammsuga hela mig, fasen va´skönt de´ä´. Jag lossar så mycket hår nu ja´. Matte brukar stå ute och kamma och borsta mig åsså, mysigt. Annars har jag väl inte haft så mycket för mig, mer än varit ute på två promenader som vanligt. Matte har suttit vid datorn nu i kväll och pysslat med foton, så jag passade på att vila ja´. Matte sa ikväll att vi ska ta och dra till Högbo bruk nån dag och ta en långpromenad där runt sjön, kanske Carola följer med, det ska bli skoj. Gillar nya platser att nosa på. Går ju mest efter cykelbanan här, och det luktar inte så gott, för det är så många hussar och mattar som int plockar upp bajshögarna efter sina voffsingar. Ser så äckligt ut, säger matte, och det tycker jag med. Men så ligger det ju lite hästlort där åsså, och det gillar jag. Men inte matte. Hon säger bara usch och fy. Nu ska jag passa på att ta bästa platsen i mattes säng, innan hon kommer, så de´så.  Nattinatti.


Undrar om jag ska lägga in lite mer ved i brasan tro????Men hur ska jag göra nu då, husse har ställt upp ve´korgen så högt ju......Dutti vovve, säger moffa.........Gillar moffa ja´.  Han är ju bara 91 år han....så de´så.Va´mysigt de´ä´framför brasan....

 

LÄNGTAR TILL VÅR.....

Ja  det gör jag faktiskt.  Igår och idag tog matte och jag en långprommis i det soliga vädret.  Det luktar så gott, och så blir jag varm av solen. Vet ni va´ja´mest längtar till............................ jo min solstol förstås. Snart dags för matte att ställa ut den i solen på dagarna så jag får ligga och mysa lite. Idag gick vi runt Åbyfors och gamla bron, men det var svinhalkigt, så matte var så rädd. Så träffade jag 3 stycken vovvs idag, och dom var så snälla allihop, behövde inte vara rädd. men jag slängde ändå omkull mig , för jag visste ju int. Fick pussar åsså.  vi kom hem halv tre och jag busade en stund ute med bollen, sedan somnade jag och sov till klockan var sex. Då var det mörkt ute, men husse och jag tog en prommis ändå. Nu ska vi gå ner till mormor och morfar och grilla lite korv. Smaskens det. Höres.


 Nora och jag vilar i en varsin solstol, Nora fick låna min. Snäll jag. Men synd att Nora bor i himlen nu.


Vid Åbyforsbron.


Åbyfors, vackert eller hur.


ROLIGT IDAG......

Trötter i morse. Matte satt i telefon flera timmar tyckte jag, för hon skulle ringa Folksam, arbetsterapeft, en rörfirma och jag vet int allt.  Till slut blev hon väl klar, men fick inte tag på alla, så hon får väl fortsätta i mörra. Men så hände det....... vi fick främmande. Snälla Madde och hennes lilla gopojk Albin, som är drygt ett år kom och hälsade på. Fasen va gla ja´bidde dårå. Min husse är ju morfar åt Madde, och min husse fyllde år idag, så dom kom med stor fin bukett med tulpaner och lotter. Jag fick pussas mycket med Albin, för han har en voffs hemma och är van. Vilken tur va? Madde sa att dom skulle ta med sig Bonita vovven hit och hälsa på, kul de. När dom dragit hem gick vi ner till mormor och morfar, då kom det främmande dit, och hemtjänst tjejer, och jädrar i mig va jag fick uppmärksamhet. Jag pratade och pratade med alla, och var så pusssjuk idag, och dom skrattade åt mig. Men jag blir så glad och då pratar jag på som bara den.  Efter att husse och jag tagit kvällsprommissen så gick vi ner till mormor och morfar och eldade i braskaminen och hade mysigt. Då kom Diddi, Sussi och lilla Tilda. Blev så glad igen, så det här var en lyckad dag. Behövde det. Jag trivs när det kommer snälla tvåbenta och hälsar på. Alla brukar klappa och gosa med mig. Nu ska vi ta och dyka ner i säng. Hoppas på en bra dag i mörra åsså.
Nattinatti


 Här har ni lille Albin som kom till mig idag, jag fick pussas med han ja+. Snäll liten pojke.


 Sån här fin bulett tulpaner fick husse, tror det var 20 tulpaner, grönt, vitt och lila kvistar.
Jättefin.


TRÖTTER.............................

Ja idag är jag trötter. Hade lite ont i halsen i natt igen, så matte och jag har sovit dåligt, men hon drog iväg bort en stund på förmiddagen, hon var på gympa eller va de´heter.  När hon kom hem tyckte hon att jag såg så ledsen ut, så då bestämde sig matte för att ringa till veterinären, men fick inget svar, så vi tog en promenad dit istället, och matte berättade hur dålig jag varit, så vi fick en akuttid direkt. Det var bara en vovve och en häst före mig. Vi fick komma in på ett rum och jag fick stå på ett högt bord, och en farbror kom in och stack nåt vasst på min ena skinka. men det gjorde inte ont. Efter en stund började mina ben att skaka och jag kunde inte stå. Lutade mig mot mattes axlar, och så lade matte ner mig. Då somnade jag. Under tiden hade farbrorn och en tjej öppnat min mun och satt fast med en ställning, så han kunde titta långt ner i min hals. Han sa åt matte att det där var en jobbig undersökning. Det fanns inga pinnar eller kvistar där, men inflammerat långt ner efter pinnen som åkte upp och ner i förrgår. Men farbrorn var rädd att jag kunde få lunginflammation, så matte måste ha koll på om jag hostar eller får feber och bli slö. Då måste vi dit bums. Sedan fick jag nåt vasst i frambenet så jag skulle vakna. Hur ska dom ha det. Först sova när man är pigg, sedan vakna när man är så jädrans trötter. Men matte och tjejen lade mig på golvet så jag inte skulle sprattla till och ramla ned. Matte var hos mig hela tiden. Det var skönt de´. När jag vaknade så fick jag vara kvar en stund ändå innan vi traskade hemåt. Tur att det är nära, för fasen va trött ja´va´. Vinglade till några gånger efter vägen. När vi kom hem var klockan halv tre och jag somnade genast i min korg nere, medans matte fixade i köket.  Sedan så bar matte  mig upp i trappen och lade mig i våran säng, och där sov vi till klockan var halv åtta. De ni. Skönt tyckte matte som varit så himla trötter länge. Husse var med moffa in på sjukhuset idag och röntgat halsen. Han har ju åsså lungiflammation. Men han är bättre nu. Nu ska matte och jag bädda ner oss i sängen och mysa och sova skönt.  Nattinatti.


 Så jädrans trötter ......


Hej.... MÅSTE BERÄTTA...................

va som hände igår kväll klockan elva. Jag somnade när vi kom hem från mormor och morfar. Matte satt vid datorn och när klockan var elva så vaknade jag och mådde pyton. Kräktes tre stora högar på golvet, men matte sa att det inte gjorde nåt. Då blev det panik, jag började att svälja och svälja. Nåt satt fast i halsen på mig. Nåt skit som fastnade kvar när jag krältes. Matte skrek  "Ziiri Ziiri, matte hjälpa dig."  Men det gick inte. Jag fortsatte svälja och svälja. Ville ut och få luft. Matte och jag var ute ca en timme, och jag kräktes och åt snö. Snön gjorde att det som fastnat i halsen följde med ner en bit, men så fort jag skulle kräkas igen, så kom skiten upp och satte stopp. Tur att jag kunde andas.  När klockan var ett på natten känndes det lite bättre, men det var jobbigt att känna nåt i vägen i halsen. Matte övervägde att ringa till veterinären, men jag lade mig i mattes säng och hon kom också, Vi låg och pratade och gosade, matte var jätteorolig. Fick väl några attacker till under natten. Vi låg och pratade till kl var halv fem på morgonen utan att sova. Matte sa att hon ändå inte kunnat sova för det var nästan fullmåne. Men vi somnade av till slut, och vaknade av att det blev panik igen. Ut och kräktes flera högar, sedan in igen.  Då ni...... då hände det.....Jag kraxade och så kom det massa slem ut, och där  i låg det en kvist av äppelträdet som jag kvistade lite på dagen. Lika tjock som mattes lillfinger. Sedan blev det bra. Jag ville ut och busa med bollen, men var lite mör, så matte och jag hoppade ner i sängen och sov nån timme.  Husse drog iväg till stugan och skottade av snön på taken. Matte och jag till mormor och morfar och fikade. Sedan tog vi en långprommis på 1 ½ timme. Skönt väder. Jag träffade en snäll voffs dom heter Palle, och sedan mötte vi lilla Sallyvovven. Hon kom springande mot mig. Då blev jag glad. Ikväll har jag varit dyngtrötter, och nu ska det bli skönt att sova hela natten.  Nattinatti på er.


 Så här trötter bidde jag i dag efter nattens elände.  Skönt att det ordnade till sig.


 Mina småfossingar.


 Så här såg det ut i går när jag hjälpte husse att kvista lite på äppelträdet.
Nu når jag inte för husse har kapat alla kvistar som jag nådde till. Bra det, sa matte.


HEJ PÅ ER IGEN..........

Nu var det snart en vecka sen jag skrev. Har varit en jobbig vecka för matte, så hon har inte haft tid att hjälpa mig. Min moffa har varit dålig, så matte har varit inne hos mormor och morfar så mycket. Men vi har varit ute och busat lite i snön mellan varven. Så har matte hållit på med att städa undan julen inne hos oss och hos mormor och morfar. Städat på båda ställen. Jag tycker synd att hon inte kan få nån hjälp av någon, för hon blir så trötter. Moffa var in på sjukhuset i tisdags, han blev så dålig, och då kom en stor tut-tut bil och hämtade han, och dom som körde tut-tut bilen var så snäll. Dom lyfte över moffa på en säng, så han fick ligga i bilen och vila. Smart va. Jag pussade moffa i hela ansiktet innan dom drog iväg. Jag fick göra det. Sedan så tyckte jag synd om mormor som skulle ligga och vila ensam hela dagen, så jag sov med mormor ja´.  Matte passade på att dammsuga och torka alla golv när vi sov.  I går kväll var moffa jättedålig igen, så vi var hos dom till halv elva på kvällen, och ikväll satt vi där till halv tio. Matte är helt slut. Hon är så trött så hon inte kan sova på natten. Men jag , ja sover ja´. Nu är hon så trötter så hon håller på att somna vid datorn. Så vi får väl hopp i säng nu vi.  Nattinatti på er.ÄNTLIGEN TÖVÄDER.................

Ja, så har ju matte fyllt klart då, Jösses vilken lång dag det blev. Matte stod ju i köket hela dagen, och sedan när det ramlade in en massa tvåbenta saker, så blev det fullt i rummet, där matte fixat långbord. Synd bara att inte Lasse tog med sig Toravovven. Ni skulle bara höra hur det lät när nästan alla skulle prata på samma gång. Jag gick upp till barnen en trappa upp jag, där var det lite lugnare. Dom satt och kollade på fiskarna som simmade runt i akvariet. Spännande de´. Efter mat, fika, chips, godis och en massa annat började dom dra hemåt. Då var matte ganska trötter. Vi somnade fort kan jag lova.  Dagen efter skulle ju matte till en liten tvåbent sak och gratta. Hon fyllde ju två år och heter Lisa. Jag brukar pussa lite på henne jag. Så har hon ju napp som jag vill smutta på lite.
Idag har matte och jag varit ute jättelänge och lekt i snön. Det var ju +4 grader och solen tittade fram. Skönt då. Vi busade med bollen och sprang upp och ner i snöhögen. Så när vi kom in så slocknade jag bums. Skönt. Sedan var husse och jag på en prommis. Men nu ska vi sova igen. Ha de bra. Kommer några bilder från idag.


Men matte, vilka konstiga djur...... Måste få pussa på dig lite...eller.......


Du din lilla bock där, du var ju ganska så söt.....


GRATTIS MIN MATTE..................................


Vet ni va´som händer ida´då.  Jo min matte fyller 65 år. Då blir man pensionär säger hon, och då behöver man int jobba. Det ska bli kul att se. Min matte jobbar ju jämt, fast hemma. Hoppas hon får mer tid att ligga och gosa med mig. Jag tror de. Jag har inte skrivit sen nyår, men matte har varot dålig, så hon har inte orkat med nån data. Hoppas hon är bättre nu, för ikväll kommer det visst många hit. Husse och matte har vänt upp och ner på hela rummet. Flyttat soffa, bord, fotöljer. In med andra bord och massa stolar  Ljusstakar på bord. Diskat massa porslin, ja, jag vet inte allt. Ett jädrans spring på dom iallafall. När vi vaknar ska hon pyssla med nå ätbart, och det tar väl halva dan´. Ett är ju bra, det kommer några tvåbenta småttingar åsså. Kul de. Nu måste jag sova så jag är pigg när matte vaknar. Då ska hon få världens slaskigaste puss av mig. Förresten hon ska få en nu åsså.
Ha de´bra.


RSS 2.0