SOL HELA DAGEN......

och då fattar ni väl va´ja´gjort... Just de´... legat ute i solstolen HELA dagen. Matte satt med mig en stund åsså. Vi hade premiärfika ute med mormor. Mysigt de´. I går var det ett jädrans väder. Snö och blåst hela dagen. Så var det blötsnö, å då bidde jag så blöt och kall. Matte hade avlastning i går igen, så då passade vi på att sove en stund före maten.
Idag när jag låg ute, så kom LillNisse och hälsade på. Vi satt i min stol båda två och hade myspys.  Å så kom det en liten knubb vovve till mig, som heter Abbe. Då fick vi springa och busa en stund.  Nu i kväll har matte och jag som vanligt varit hos mormor tills nattpatrullen kom. I morgon ska matte in till moffa på sjukhuset igen, för igår fick hon inte komma in där för vinterkräksjukan. Men i morgon går det bra. Då skulle Carola och lilla Lisa komma till mormor och mig. De blir kul dä´. Nu måste vi sova, men det är svårt de´, för matte bara hostar och hostar. Men får försöka i alla fall. Slaskiga pussar......
Slänger in nån bild från idag.


 Lite bus i sängen med min gosefilt innan sovtajm.


 Kul att busa lite med matte i sängen ju...


HEJ SVEJS PÅ ER.....

Ja, som ni redan märkt så har jag varit dålig med att skriva. Det beror på att min matte inte har suttit nåt vid datorn och hjälpt mig. Hon har så mycket nu, för min morfar har hamnat på sjukhuset igen. Kom dit förra lördagen och hem på torsdag. In igen i söndags och är fortfarande kvar. Matte är hos morfar på eftermiddagarna och sedan hon mormor på kvällarna. I går morse ringde dom från sjukhuset att matte skulle komma in, så hon och mattes bror drog in klockan sju på morgonen, och kom hem tio på förmiddagen. Sedan åkte matte och Carola in igen sju i går kväll och kom hem ca elva på kvällen. Idag var det besöksförbud för att sjukhuset är drabbat av vinterkräksjukan. Inte bra det. Morfar var en av de drabbade. Typiskt. Hoppas matte klarar sig.  Idag hade matte avlastning hela dagen, så hon stupade i säng på eftermiddagen, och då passade jag på att ligga och gosa med henne.  Vi har inte så mycket tid tillsammans nu, så när matte äntligen är hemma, så blir jag så mammig. Vill bara vara där matte är.  Struntar i allt och alla då. Matte är ju så gosig med mig hon.  I morgon skulle vi få mycket snö, och det är inte bra tycker jag. Vill ha sol och fint så jag kan ligga i solstolen på dagarna. Men nu ska vi sova och gosa lite mer. Nattinatti på er.

HEJ......VILL BARA TALA OM ..............

att Tora vovven är hos mig, hon kom på eftermiddagen, och vi har haft så skoj. Men nu ligger hon och sover i min korg nere, och matte och jag ska snart sova uppe, i mattes säng förstås. Jag har sovit två timmar redan i korgen uppe. Man blir ju så trötter när man är ute och leker jaga i snöhögarna.  Hoppas Tora sover hela natten så hon orkar busa med mig i morgon. Nu ska vi sova, för matte är så TRÖTTER.Tora fått låna min korg och filt, snäll vovve ja´.

 
 Själv ligger jag i mattes säng och mår bra.


BÄTTRE DAG IDAG...................

för vet ni?  Min moffa kom hem från sjukhuset idag. Jag bidde så jädrans gla`. Synd bara att det är så tråkigt väder, snö och regn om vart annat. Jag blir så blöt när jag är ute. Så drog matte iväg bort idag igen, fast hon lovat vara hemma med mig.  TYPISKT DÅ..  men det gjorde int så mycket de.  På eftermiddagen när jag låg i sängen och vilade hörde jag nåt.... Det var min TORA vovve som kom. Å jäsiken så glad jag blev, men hon var lite tråkig idag, ville inte leka så mycket. Hon kanske kommer hit på lördag och sover kvar. JIPPIIII. Då kan vi busa mycket. I morgon skulle matte på gympa, men hon sa att " ja´ska nog vara hemma med dig istället, sötnos " Hoppas de´då. Vi får väl se.  Nu är det sovdags igen för länge sedan.


HEJ SVEJS PÅ ER..... I REGNVÄDRET...

Uscha va tråkigt väder.  Ja inte bara vädret är dåligt, min moffa är ju dålig åsså så han är kvar på sjukhuset än. Int så kul de´. Hoppas han blir bra snart, jag vill att han ska komma hem, NU. I dag har jag bara legat ute i solstolen en stund för det var lite dåligt väder och så blåsigt, och i går var det värre, riktig storm. Men matte hon tvättar och hänger ut varje dag och får torrt. Hon tycker det är så härligt säger hon. I dag har hon varit borta från klockan ett till klockan sex i kväll, å de´gillar int ja´, vill ha matte hemma. Hon var och grattat min Sanna ( mattes barnbarn ) som fyllde 20 år idag. Jag fick vara hemma med husse ja´, å så hade matte avlastning så det var en tjej här. Men jag var så dyngtrötter ja, å kan ju int sova när matte är borta.  Matte å jag sitter varje kväll nere hos mormor till nattpatrullen kommer klockan tio, å då brukar ja´sova en stund. I kväll var det en kille i nattpatrullen som ja´gillar, å han gillar mig. Fasen va´gla´jag blev. Vi brukar pussas vi. Ja, jag gillar ju alla som kommer för dom pratar alltid med mig och klappar mig. De ä´mysigt de, så sover man så skönt sedan, å de ska jag göra nu. I morgon lovade matte att vara hemma med mig.  Nattinatti.


 GRATTIS min SANNA på 20 årsdagen.  PUSS PUSS.  NYKLIPPT OCH FIN.


 Hoppas du fick en bra dag. Matte sa det, och du fick mycket fina presenter.

TRÅKIGT IGEN.................

Ja, nu är det lika tråkigt igen, jag som var så glad några dagar. I går var matte och jag hos mormor och moffa mest hela dagen. Jag ville inte vara ute, för det var så hård, kall blåst. Men min moffa var så dålig, att han fick åka tut tut bil in till sjukhuset igen. Inte kul. Tur att dom som kör tut tut bilen är snäll. Dom klappar mig och pratar med mig. Moffa är ju int bra i lunginflammationen än, så hade han så ont i hjärtat. Han blir nog kvar där några dagar.  Jag vill att han ska vara hemma här med oss ja´. Det är så tomt nu. Så är ju mormor ensam. Men matte och jag är hos henne vi. Min matte är inte heller bra i hostan än, men idag sa hon att det får bära eller brista, idag SKA jag ut, sa hon. Å så bidde det. Vi satt i en varsin solstol, och det var så skönt. Hoppas det blir fint väder i mörra åsså, så jag får lite sällskap ute. I dag när vi satt ute, passade matte på att pilla lite i mina öron, å de´ä´så skönt. Så klippte hon bort lite hår mellan mina trampdynor och borstade hela mig. Men vet ni va´hon glömde.....hon skulle borsta mina tandar, men så glömde hon de´. Ja´sa inget ja´heller. Smart va´. Nu är det sovdags . Nattinatti. Höres.


 Nu ska jag snart krypa ner till matte. Hon har en skön säng hon.

ÄNTLIGEN.......

så har matte kommit upp ur sängen. Men hon hostar och hostar. Jag har haft en bra vecka. I tisdags var det SOL ute, och då sa matte åt husse att ta ut Ziiris solstol. Å jädrar i mig va´gla´ja blev. Husse ställde ut stolen mot garageväggen, så gick han och hämtade en dyna och filt. Han hann knappt få dit dynan innan jag hoppade upp och tog plats.  Låg där och myste från kl nio på förmiddagen till halv fem på em. Var bara in lite då och då och kollade till matte lite. Fasen va mysigt ja hade. Sedan var jag dyngtrött hela kvällen. 
 
Onsdag var det lika fint väder och jag låg och myste i stolen. Så tog husse långprommis med mig, och då såg vi nå konstiga fyrbenta saker på ett ställe. Det var Rådjur sa husse, precis som jag skulle veta va de ä´fö´nåt. Men dom var så söta och fina. Det var två stora och tre små. Ja visst ja, glömde nästan bort att mina tvåbenta kompisar kom och lekte med mig i snöhögen en stund. Vi hade jättekul. Dom kastade bollen åt mig hela tiden. Sedan kom Carola och Sanna. Kul dä´.

Igår var det mindre roligt, för då var min moffa jättedålig igen. Han har ju åsså lungpaj som matte. Inte kul. Matte trött och slut.

Idag har jag varit ute hela dagen igen. Lekt och busat. Men längtar efter nån att leka med. Fasen att inte jag har nån vovvekompis i närheten.  Såg rådjuren i dag igen.  När klockan blev ca tre gick jag in till matte ja´, och så somnade jag och sov så skönt. Plötsligt så hör jag nåt ute, och jag öppnar dörren och ut, såg Lasse ( Toras husse ), jädrar va gla jag bidde igen då. Så kommer TORA springande bakom snöhögen. Ja jag trodde jag skulle göra på mig, så lycklig så. Då blev det springa och röja i snön. Ja vi busade så mycket så. Jag blev helt slut. Blev jätteledsen igen när dom måste åka hem.  Men jag gick och lade mig hos mormor och moffa ja.
Imorgon ska matte försöka ta en prommis med mig om det blir fint väder. Jag längtar. Har ju inte fått gå med matte på över två veckor.  Nu ska vi ta och krypa ner i säng. Matte och jag är jättetrött. Hoppas hon inte hostar så mycket i natt. Så jobbigt då.  Nattinatti.


 Kolla va´mysigt ja´har i min solstol.


 Bus i snön.


 Så härligt att rumla om i snön.


RSS 2.0