ÄNTLIGEN.....

solen har varit framme hela dagen idag, och jag har legat i solstolen och solat. Så kom Lars hit, å fasen va´ja´blir gla då. När han åkte hem så tog matte och jag en långprommis igen. Det är sååå skönt så. Vi såg tussilago, blåsippor och vitsippor. Matte måste ju bara känna på dom lite. Konstig hon ibland. På eftermiddagen kom matte ut och satt med mig i en stol, då var det myspys. Sedan fick jag ett spratt och sprang runt runt ett tag, och matte skrattade åt mig. Husse drog ju till stugan igår, och idag ringde han och tyckte att matte och jag skulle komma i morgon, men det går ju inte. Vi måste ju sköta om gamlingarna vi. Synd de´, för i morgon blir det väl smälla av, och jag gillar int  de´ja´.  Varför måste folk hålla på med sånt? Fattar inte. Matte och jag får krypa under täcket vi. Nu ikväll har vi tagit en till prommis, så nu är jag trött i fossingarna. Bäst att sova lite, så jag vaknar tidigt i morgon. I morse var matte upp kl sex och hämtade tidningen, va de nu ska va bra för, när man kan ligga och gosa i sängen. Jag sov till halv nio jag. Skönt. Matte ska sitta och sticka en stund nu hon, för hon har lovat bort så mycket dockkläder. men hon kommer nog och gosar med mig om en stund.  Nattinatti på er.
HEJ IGEN PÅ ER..............

Ja som vanligt är det dåligt med skrivande nu för tiden, som ni märkt. Men jag skyller på matte ja´. Hon har ju aldrig tid att sitta vid datorn nu, så då blir det så här. Ikväll har hon varit borta på spelmans stämma ( va de´nu ä´fö´nåt ) igen, och då är hon glad när hon kommer hem, och då går det bra att skriva. Konstigt va´. Annars så sitter hon mest och stickar på kvällar och nätter. I går morse kl halv sju så tvingade hon in mig i bilen, för vi skulle till Gävle och lämna den på nån konstig verkstad, där det luktade bläää. Inte nog med det när vi skulle därifrån så tvingade hon in mig i husses bil, å de gillar inte ja´. Satt i mattes knä ( husse körde ) hela tiden och mådde pyton. Fy fasen,  sedan skulle matte till Sandviken, men då var hon snäll och jag fick vara hemma. Å vet ni idag då. Då skulle ju mattes bil hämtas, å ja´ville vara hemma då, så jag var ute under tiden. Typiskt att det skulle börja regna, så jag gick in på altan och väntade. Så kom hon hem, UTAN bil. Verkstadsgubbarna hade besikta den, och den gick igenom, vet inte va de betyder heller,  men när verkstads gubbarna körde in till verkstaden igen, så pajade nåt med bromsarna, konstigt sa matte att den gick igenom besiktningen. Så nu är matte utan bil igen, JIIIIPPPIII, ingen gladare än jag. Husse kanske ska dra till stugan på lördag och vara där några dagar och han sa att jag kunde ju vara med han där, men då sa matte " aldrig i livet ", Ziiri måste vara hemma hos mig, annars kan jag inte sova. Jag brukar ju ligga med matte varje kväll jag. Hon tycker det är så mysigt så, å det tycker jag å´, så de så. Så vi får hoppas att det blir bättre väder nu i helgen, så matte och jag kan vara ute lite och gräva i landen, då lovar jag att hjälpa henne. Jag är ganska duktig på det, men ibland säger matte " nej " fattar inte varför, de´går ju fortare då. Jag brukar gräva ner mina leksaker ibland, åsså gräver jag upp dom en annan dag och går in och visar matte. Tror ni hon blir gla´då? Nejnej, men lite jord på golvet, spelar roll då. Bara att ta fram dammsugaren, och det gillar jag. Det är så skönt när matte dammsuger mig, jag brukar ligga på rygg då.  Konstig så där ja´.  Nu är matte trötter, så det är bäst att vi hoppar i säng. Nattinatti på er. 

                                        Här sitter jag och väntar på att matte ska komma hem. 


Kolla, de´å´sånt här matte sitter och stickar på kvällarna. Konstigt alltså, hon håller ju inte på Brynäs. Hon gillar Leksand.


PÅSKEN SNART SLUT...

och jag har inte lagt ut nåt påskkort till er, men det beror på att matte inte orkat fixa så mycket, för hon har varit så dålig och inte orkat nåt. Vi skulle ju ha lite mysigt här på påskafton, men det sket sig, för matte låg nästan hela dagen. Men Carola, Håkan, Sanna, Agnes, Nils och lilla Lisa kom, och det var ju tur för påskharen hade ju varit hit på natten och gömt påskägg. Lisa och jag hittade vårat på verandan till gäststugan, och dom andra hittade sina i äppelträden. Kul va. Så spelade vi fotboll, men det var så kallt så vi gick in till matte istället. Vi busade lite vi. När alla dragit iväg hem, så hoppade matte och jag ner i säng och myste. Jag var åsså lite trötter. Blir så när barnen är här hos mig. Så har Toravovven varit här och busat åsså, å när hon åker hem blir jag alltid dyngtrötter så jag orkar inte flytta på mig i sängen när matte ska lägga sig, så hon får rulla iväg mig på sidan. Få se om Carola Håkan och barnen kommer till oss i morgon, om matte orkar. Mommo och moffa är ju åsså dålig, inte nå kul de. De är jobbigt nu. Så vill jag att det ska bli fint väder med sol och inget blåsväder. Nu vill matte lägga sig och gosa med mig igen. Så det får bli så. Nattinatti på er.  Jag har ialla fall fått många påskpussar.


Så här såg det ut sist Tora var hos mig.


Lilla Lisa, påskgumma.


Här är det Sanna och jag som pussas. Jag gillar Sanna ja´. Hon är SÅÅÅ snäll.


Syskonen Nils, Agnes och Sanna efter avslutad fotbollsmatch.


RSS 2.0