SPORTLOV...

Vet ni, i morse drog matte iväg med bilen igen, och så sa hon att "jag kommer snart "( brukar ta minst två dagar tycker jag ) och då skulle hon ha en överraskning till mig. Vet ni va´de´va´................JO, hon kommer hem med tvillingarna, trodde först int att det var sant.  Men det var ju det.  JIPPI.... va vi har haft roligt ute med dom. Har busat i snön, gjort snölyktor, spelat fotboll, grillat korv ute. Husse och matte var åsså med ute och lekte. Sedan blev jag trötter och hoppade upp i solstolen och solade lite, skönt de´. När vi kom in på eftermiddagen kollade vi på en film som matte fick hem på posten. Den handlade om 5 små vovvevalpar. Jag låg med barnen och kollade jag. Sedan ville barnen ut igen och spela boll, och jag följde med ut en liten stund jag å. Måste ju ha koll på matte jag, så hon inte smiter iväg. När barnen lekt klart ute var det dags för mat. Dom fick makaroner och köttbullar med brun sås, å jädrar i mig va´dom åt. Jag fick åsså smaka. På kvällen åt vi glass. Sedan blev barnen trött och somnade så snällt, efter att vi hade en gosestund. Jag och matte blev också trötter, så vi ska sova nu vi. Matte har fått varit ute mycket idag, så hon sa att hon var mycket piggare. Då blir jag glad.
Nattinatti på er.


Så här trötter blir jag efter en dag med tvillingarna, men kul har vi haft.


JA, SOM JAG SKREV IGÅR.....

så drog matte och jag iväg till stugan. Vi kom iväg redan halv tio. Jag kände inte igen mig när jag kom fram, för det var en massa snö på vattnet, där jag brukar åka båt, konstigt va´. Husse stod där ute  och vispade runt med nåt konstigt som gjorde hål på snön, och så kom det vatten upp i hålet. Det heter isborr sa matte. Först så vågade jag inte gå ut på den konstiga sjön, men sedan skulle ni se. Matte sa att jag såg ut som en nyutsläppt kalv på grönbete, va´de´nu är fö´nåt. Men fasen i brallan va´kul ja´haft idag. Så tog vi med min fina boll, å jädrar va jag sprang. Det blåste så mycket så bollen bara stack iväg, å ja´efter. Matte hade en solstol med sig ut, och så hade jag min vovvekorg med en dyna och varm filt. Tur var väl de´, för jag blev både törstig och trötter. Först drack jag vatten i hålet som husse gjorde, men det var massa is där, så jag fick krafsa lite, sedan somnade jag i korgen, och matte bäddade ner mig så skönt. Sov nog en timme, sedan var det full rulle igen. När klockan blev tre, drog vi in och stekte varmkorv med bröd, skulle grilla ute i grillen, men det blåste för mycket. Sedan blev det en liten stödvila på soffan innan matte och jag skulle dra hemåt. INTE roligt de, ville inte gå till bilen, jag bara stannade och slog högra tassen på bandet, och då är det ju svårt att gå. Husse kom ( typiskt ) och bar mig till bilen. Fasen å. Jag ville ju vara kvar i stugan, men så sa matte att vi kanske drar till stugan i morgon igen. Okej då, tänkte jag. Sedan har jag sovit hela kvällen i mattes säng, och nu sa matte att jag måste ut och pinka kväller. Konstigt att dom tvåbenta måste bestämma sånt. Slänger in lite kort från min HÄRLIGA dag.


Vy från bryggan. Det är husse och jag som syns som prickar där ute.
Här är det Ziiri bus med bollen...Jädrar i mig va´de´gick undan...
Tur att husse gjorde hål i isen, så man kunde dricka vatten, kolla va´fint matte bäddat ner mig ute på isen.
Sedan var det soffläge som väntade.

VILKEN HÄRLIG DAG...... 


ÄNTLIGEN SNÖ............

Ja, jag gillar snö ja´. Idag har jag varit ute och lekt och busat i snön med matte. Hon kastar bollen upp i snöhögen, och jag dyker ner och hämtar den. Så jädrans roligt, åsså var det så skönt ute med plusgrader.
Å vet ni. På tisdag ska matte och jag dra till stugan ( husse redan där då ) och då ska jag röja runt i skogen och på isen. Men matte orolig för isen hon, men husse säger att det är ingen fara.  Hoppas att vi ska sova över, men tror int att matte vill de´, men då kan hon och jag åka hem, och dra dit nästa dag åsså. Smart va´. Matte ska ju ha semester nästa vecka. Mommo och moffa ska iväg på nåt ställe, så matte har lite avlastning. Hon behöver de´. Nu ska nog vi hoppa i säng tror jag.  Natti natti på er. Slänger in nåt kort från idag.


Kolla va´snöig ja´är, Blir så när jag dyker ner i snöhögen. Mysigt...
ALLA HJÄRTANS DAG IDAG........


Mattes GO-HJÄRTA

Min Tora vovve och jag.


RSS 2.0