GPTT NYTT ÅR....

Hej, jag tycker inte om att det smäller ute, så de´så.. Varför måste det låta så illa....  Lägger ut nån bild på mig när jag är liten. Hej då. Höres nästa år..
SNÖ,SNÖ,SNÖ.................

Hej igen alla , nu är det slut på julen, och jag har sovit så mycket, det kommer ju efter när man får busa med både tvåbenta och fyrbenta saker, det är ju ssååå kul. Annars har det väl inte hänt så mycket, springer in till mormor och morfar på dagarna och sätter mig vid kylskåpet, jaaa då frågar mormor " va vill du ha då "  hon vet att jag vill ha skinka eller kalvsylta. Då får jag det.  I dag har jag varit ute och lekt massor i snön, ja det bara snöar och snöar, men idag är det bara fem grader kallt, det går ju bra. Men jag får så mycket snö mellan klorna, och det är inte så skönt, men matte hjälper mig när jag kommer in. Nu ska jag sova en stund. Slänger in nån bild som matte fotade på mig nyss. Ha´de´bra.   HA HA , matte kan inte ta mig......


GOD FORTSÄTTNING......

JAAAA, vilken helg. Har haft skitaroligt. Men fasen så trött man kan bli.  Började med kvällen före julafton. Jag låg och sov efter att matte och jag varit ute minst en timme och lekte i snön. Blev så trött så jag gick raka vägen upp i mattes säng och somnade bums. Vaknade efter en stund av att matte ropade på mig att jag hade främmande, och vet ni........... Min Tora vovve kom. Å jippi va roligt vi hade i snön. Sprang och hoppade och skuttade över en timme igen, sedan in till matte och så fick vi lite gottigott, ut igen och lekte till Tora skulle åka hem.  Så kom Diddi och hälsade på, men jag somnade av och sov till husse kom och väckte mig halv tio på julaftonsmorgonen. Det var mindre kul, var så trött efter allt spring. Så säger han att vi ska åka bil till forsbacka. ÅÅÅÅ fy då,  jag gillar inte bilen jag. Då sprang jag in till mormor och morfar, men tror på sjutton att husse kommer efter och hämtar mig fast jag gömde mig under bordet i rummet och sedan kröp bakom morfar i rullstolen.  OJOJOJ, måste man åka bil, å på självaste julafton.  Väl i bilen så går det ju bra. När vi kom fram till Forsbacka så luktade det Tora ute i snön, då blev jag glad igen.  Så in till Tora. Då blev det cirkus igen. Vi låg och busade från kl tio till vi åkte hem kl tolv.  Så var ju mina tvåbenta småttingar där åsså, alla tre. Ja, vilken dag. Sedan hem till mormor och morfar på fika. Småbarnen och deras föräldrar var åsså med. Jag fick en julklapp i förväg. Det var ett stort vitt gnagben. Sedan sov jag en stund innan det blev en massa god mat, ja matte gjorde en egen liten tallrik med go mat till mig. Diddi kom och åt med oss. Efter maten fick jag mera julklappar, bl.a en pipboll som jag ville ha. Jag somnade sedan som en stock, tror kl var halv nio och sov till halv nio i morse. Nu har jag varit ute och lekt i snön, det var skönt idag. Matte säger att det är noll grader, va nu det betyder.  Nu ska jag sove en stund igen och får se va som händer sedan idag då.  Ha´de´bra.  Lägger ut nån bild från igår åsså.

Kul att leka med bollen i snö.


Ja, så här trötter blir man efter en jobbig men rolig julafton. Skönt att få sussa lite. ( med tomteluvan på )


GOD JUL.................

Hej, nu har jag inte skrivit sn lucia, men jag ligger mest och sover på dagarna, för det är så kallt ute. Fryser om småfossingarna.  I går var jag med matte inne hos mormor och morfar och hjälpte till att städa. Tur det, för mormor hade gjort julskinka, ååååå fasingen va gott de´va´. Gick till morfar flera gången och pussade på han, och då får jag mera, smart va´. I dag ska matte och jag ta en långprommis, det blir skönt.   Sedan får jag väl hjälpa matte med det sista julstöket. I morgon förmiddag ska jag få åka till min Toravovve på grötfrulle. Det ska bli spännande. Sedan på eftermiddagen blir det nog massa folk här, och om det inte blir för kallt blir det en långpromenad till min Noravovve. Hon har ju fyllt 9 år och jag har inte grattat henne än, men hon får en kombinerad födelsedag / julklapp, fiffigt de´. Själv har jag önskat mig ett stort märgben och lite leksaker. En ny pipboll får jag nog, för jag hörde att det pep i mattes garderob när hon var där en dag. Jag kände igen ljudet. Nu ska jag sussa en stund medans matte ska duscha. Men God Jul på er alla som läser min blogg, men jag vill ha mera kommentarer, matte tycker de är kul hon.  Ska förresten pussa på henne lite nu åsså. hej så länge.GOD JUL............


SANTA LUCIA................


 


GODMORNING.....

Har nyss vaknat, men ska sussa en stund till. I går sov jag nästan hela dagen efter all spring i benen med Toravoffs. Matte ska bort en stund i dag, åsså ska husse dra iväg på julmat kl. 11. Men det gör inget, för då får jag vara med mormor och morfar, å dom brukar ju smyga åt mig lite gottigottgott, tex köttbullar, fläskfile, korv osv. men tala inte om det för matte. Jag ska få ett märgben av matte, det blir smaskens de´. Nä, nu är jag lite trötter igen, men vi höres . Pussipuss puss.


 
  Fint, va.


Åååå, va trött jag är.

Heja, ska bara tala om att jag är dyngtrötter i mina små fossingar.  I går var jag inne hos mormor och morfar och fikade, sedan på eftermiddagen promenerade jag, matte och husse till Vretas, vi var bjuden på adventfika där. Det var skönt med en långprommis. Så fick jag träffa Noravovven. Vi hade kul. Jag har glömt att köpa present till henne för hon har fyllt 9 år. Fick även gosa och pussa på lilla Lisa, hon har börjat krypa omkring på golvet nu. Vi promenerade hem mot kvällningen. Det var skönt. sedan sov jag hela kvällen.

Vaknade sent på fm. Matte hade åkt bort en sväng, men så kom carola med tvillingarna och lilla Lisa, ååå fasen va kul.Jag var med barnen hela dagen.  Men på kvällen kl 6 så hände det nåt. Giiiisssssssaa. Jo Lasse kom med min Toravovve, men då blev det massa springa och busa, blev lite trött, men vi fortsatte att busa. Lasse kom och hämtade Tora kl 10 på kvällen, det var muspys de¨.Så nu ska jag sova och sover nog till i morgon fm.

Hej på er............

Ska skriva nägra rader innan jag hopp i säng.  Jag är så trötter på dagarna, men jag tror för att det är så tråkigt väder. Matte sa att det blir bättre om det kom lite snö.....hmmmm, jag kommer inte ihåg va dé´va för nåt, men det är nåt vitt på marken som jag kan springa och busa i. Spännande de´. Så har jag varit till veterinären och fått en spruta, det gjorde inget ont. Dom var så snäll mot mig, åsså fick jag godis för ja´va duktig.  Dom kollade i öronen och på mina fina tänder, och allt var finfint sa dom. Matte mallig då hon.  I dag har matte och jag bakat jättemycket bullar, och så bakade vi lite pepparkakor, det blev inga gubbar, gummor eller grisar. Näääää, det blev voffsingar, pepparkaksvoffsingar, de´ni. Kom och smaka vettja. Nu ska jag sova igen så jag blir pigg i mörra, för då är jag bjuden på adventskaffe till Noravovven. Nattinatti.


RSS 2.0