SOL OCH VARMT

Uscha va varmt det har varit i några dagar, jag blir lite klen jag, men så ligger jag ju i värsta solgasset åsså. Men måste ju ha lite koll. Matte är så orolig hon, för att jag inte vill äta, men hon brukar inte äta hon heller alla dagar, så det så. Blir inte så sugen i värmen, men nu har jag ätit lite ialla fall, då blev matte glad, dutti vovve, sa hon. I går fick jag springa under vattenspridaren igen, och jag blev så blöt, men det blir man ju av vatten. I dag var det många människor här, och dom fikade, grillade, pratade och BADA i poolen, såg faktiskt skönt ut, men jag tänker bada i sjön jag. Å när Carola kom med barnen så hade hon en liten konstig sak i bilen, det var en VOVVE, svart som min TORA. Vet ni, han hette Sune och var en kille som var fem år, fast han var så liten som en skit och kunde gå under mig, konstigt va. Men han var jättesnäll och gosig, vi lekte och ja vart lite KÄÄÄÄÄRRR i han, men säg det inte till matte för då blir hon sotis. I kväll kom Toras husse hit, UTAN TORA. Inte kul dä. Men hon var trötter, men så sa Toras husse att dom ska åka bort några dagar och Tora ville vara hon mig. Hon kommer på fredag och blir kvar till söndagkväll. FY FASEN va roligt vi ska ha. Kanske ska vi till stugan och Tora kan visa mig hur man hoppar i vattnet, hon gillar att bada, men hon är ju van för hon bor vid storsjön hon. Lyllo hon då. Nä, nu ska jag slänga in några bilder igen och sedan måste jag sova. Ny dag i mörra.
Natti natti


BILDER.

Voffs voffs, ja nu ska vi äntligen sätta in bilder från helgen som Tora var hos mig. Ja vi hade som sagt skitakul vi.


LYCKLIG

Hej, måste skriva några rader och berätta. Det gick jättebra i Rörbergsskogen, jag var duktig. Lilla Lova och hennes matte åkte med oss. Lova var åsså duktig.När jag kom hem så var jag jättetrötter, låg mest ute och sov. I fredags fick jag vara hos mormor och morfar en stund, för matte var borta i Säljsjön med massa tanter, och husse skulle iväg till stan och köpa virke. Sedan drog matte iväg igen till stan och måste handla, men jag fick inget den här gången, kollade igenom alla kassar, men nej nej nej, bara människomat.  Men så i lördags hände det saker... Wilma kom en stund, men måste hem genast, för det började låta illa uppe i himlen, å då blev jag lite rädd, åska hette det sa matte. Det lät inte nå kul, så jag gick in på soffan och kröp ihop och ville inte gå ut, man vet aldrig va som kan hända.
Åsså blev det äntligen söndag. TORAAAAA kom. Matte var till Rålle och hämtade henne kl nio på morgonen, och hon var kvar till åtta på kvällen, å jädrar i mig vilket ös det var. Vi hade kul hela tiden, vi åt tillsammans, drack vatten tillsammans, sov bredvid varandra, busade och hade skoj. Inte roligt när hon måste åka hem, för matte sa att hon fick sova kvar om hon ville. Men det blev inte så. Hon kommer nog hit nästa helg igen, hoppas. Matte knäppte ju massa kort igen, men det funkar ju inte att lägga in dom på den här datorn, Lägger in några vid ett senare tillfälle. I går och idag har jag mest legat ute i skuggan och sovit. Kommer efter sen i söndags.  I dag har jag sprungit lite under vattenspridaren, och så har husse och matte fyllt poolen, så jag har redan hunnit känna efter med småtassarna, men huuuu va kallt det var. Hoppas det blir varmare sedan så man får prova på.
 Nattinatti allihop.

Jag har åkt båt...........

Hej, nu var det några dagar sen jag hörde av mig. Hade en bra helg ska jag säga. På lördagen var jag och matte till Boulognerskogen och hade valpkurs. Det var kul, men jobbigt. Var där i två timmar och gick och gick. Fick gå balans på ett räcke, gå på en parkbänk, hal som f......n, gå i höga trappor, sitta på stenar och gråsuggor, krypa under cykelställ, kolla in massa statyer o.s.v. Lilla Love och hennes matte fick åka med oss. Efteråt så hade vi fikapaus, men jag var helt slut så jag somnade istället. När vi kom hem sov jag tre timmar på soffan. De´ni. Sedan drog matte och jag till stugan och husse. Jag fick vara lös hela tiden och var så dutti och bara var runt stugan. Och vet ni va´......... Matte kom med flytvästen till mig, och hon hade en åsså, så drog vi ut en sväng på Skålbackasjön. Jag satt i knä på matte, lugnast så, men sedan somnade jag. Vi låg kvar i stugan, mysigt de. Låg och lyssnade på en massa pippi som kvittrade hela tiden, åsså göken som skrek.

På söndagen sov jag till kl nio, var dyngtrött. Fick vara lös hela dagen igen, och jag var lika snäll och var runt huset och ner till bryggan. Så drog vi på oss flytvästarna igen och drog ut på Lundbosjön. Satt först hos matte igen, sedan sat jag själv på mittenbänken, och inna det var klart satt jag själv där fram. Jag såg massa småfisk som hoppade i vattnet. Vi var ute två timmar på sjön, och jag somnade igen på hemväg. Det är mysigt att åka båt. Mindre mysigt på kvällen när vi skulle åka hem, ville vara kvar jag.Ville inte åka bil hem heller, så matte och husse åkte ifrån mig en bit, så jag fick springa efter, inte snällt de. men så stannade matte och lyfte i mig, då blev jag jätteglad.

I morgon ska jag till Rörbergsskogen och prova på spår, uppletande. Spännande.
Skickar med några bilder från sjön.
Pussipusspuss.

På söndag händer det nåt skoj..........TORA kommer till mig hela dagen och kvällen, matte hemtar henne på fm,  jädrar va vi ska busa och PUSSAS.


BRA DAG.

Hej igen. Ja nu har jag blivit 6 månader,och jag har haft en bra dag idag. Lite trött i småfossingarna bara sen Tora var här och busade med mig i går Jag bjöd mormor och morfar på fika på altan, och vet ni va´matte hade köpt som luktade gott?  Jo märgben, de å gött de. Sedan gick matte och jag ner till zoo och köpte ett nytt halsband till mig, och kan ni tänka er att när vi skulle gå hem så träffar jag Wilma och hennes matte och husse. Blev så glad, men vi fick inte busa idag, bara gosa.
Sedan tog matte och jag å skjutsade husse till stugan. Jag fick vara lös hela tiden och jag gick bara runt och tittade lite. Matte orolig i onödan. Sedan gick vi till grannen, och där gick jag ner till vattnet med fossingarna, men rätt som det var fick jag ett sprattel och hoppade runt i vattnet. Ibland med huvudet under. Jag kunde faktiskt simma. Alla skrattade åt mig, för jag såg ut som en skabbräv, sa dom. Inte snällt de. Men matte tyckte att jag var rolig, och duktig. Matte och jag drog hem kl åtta.

Nattinatti

STORA TJEJEN.

Voffs voffs, ja nu var det ett tag sen jag skrev i bloggen, men här kommer några rader.  Vet ni va´som händer i mörra
då???????    Jo, jag blir 6 månader, det ni.....Nu är jag stora tjejen ja´.  Synd att Rut inte kan komma och gratta mig, hon bor ju långt borta nu. Det har hänt en hel del sen sist. I söndags när jag var ute och lekte, så kommer WILMA till mig. Då blev det röj. Jag blev så trött så jag somnade av en stund. Så har jag varit på kurs iRörberg, och det gick bra. Sedan åkte matte och jag till stugan och hämtat husse. Jag satt i båten en stund igen, men det blåste så mycket så matte och jag nästan blev sjösjuk.  Igår tog matte och jag en prommis, och då träffade jag FANNY och hennes matte, men det var lugnt. Så har matte och jag sovit i gäststugan sen´i söndags, mysigt de´. Det är ju lite svalare där än inne i sovrummet som är jättevarmt. Jag ligger bredvid matte och myser jag, så hon inte fryser. I dag drog husse och matte iväg och köpte massa jordsäckar, och jag fick vara hemma hos mormor och morfar ja´. Det gillar jag. Sedan har jag hjälp matte och husse ute. Så har jag lärt mig att gå in till mormor och morfar med tidningen varje morgon, Kul dä. Ibland får mormor tidningen och ibland morfar. Dom säger alltid " ååååå, va dutti du ä ", då blir jag mallig. Ikväll kom TORA hit och busade lite, jädrar va kul de ä. Kanske ska hon få vara hos mig nästa helg, hoppas, hoppas...... Nä, nu ska matte och jag snart gå in till våran lilla stuga och sova.  Måste vakna tidigt i mörra, för jag får nog en present av matte, för hon var till Djurmagasinet idag, och det luktade gott. Så ska jag bjuda mormor och moffa på fika i mörra. Ha´de bra.

Pussissar från Ziiri.

Jag kan inte lägga in bilder, för det funkar inte på den här datorn, får ta det en annan gång.

Badat fossingarna.

Tjenare, dagen började med att matte drog iväg och jobbade i tre timmar.  När hon kom hem blev jag skitaglad, men så började husse prata om dumbilen. Typiskt, när jag hade så roligt ute och lekte med matte, så ska husse ha skjuts till stugan. Ååååå, va´dryg han kan vara. Jag blev inte glad, men måste ju följa med. Det gick bra att åka bil, och när vi kom fram så sprang jag direkt ner till bryggan, och där låg nåt konstigt i vattnet. En båt, sa matte. Aha tänkte jag, är det nån konstig sak man åsså måste åka i. Så klev matte i båten, å då ville ju jag åsså prova, och vips så satt jag där i knä på matte. Efter en stund så kollade jag lite, och ville dricka vatten. Hade inte matte hållit i mig så hade jag plumsat i. Jag blev ju så nyfiken. Sedan klev vi ur, och jag klev i med fossingarna, upp till magen. Skönt va de´, men jag gick till båten och testade en gång till ja´. Om det blir fint väder i helgen ska vi hämta husse, och då ska jag få åka en tur i båten. Spännande va´. Då ska jag få ha min nya flytväst på mig. Lite mallig är jag. I kväll kom mattes stora pojke hit och busade med mig, de´ä kul de´. Nu har matte och jag varit ut och gjort kväller i växthuset, och så ska vi snart hupp i säng.
Ha´de´bra.

Tora kom

Hej, ja igår blev det inget sola i solstolen, det var ju sånt tråkväder. Var  inne mest hela dagen. Matte hade lite städning, och då hjälpte jag henne lite. Hjälpsamma Ziiri. Matte sägen " duktig " hela tiden. På em. ringde Toras matte Lena och frågade om Tora fick komma hit en stund, och gissa OOOOOMMMMM hon fick. JJJAAAA då. Jag blev jätteglad, men Tora var inte på så mycket lekhumör först, men sedan skulle ni sett vilket röj det blev. Hon kanske blev ledsen när hennes matte åkte iväg. Men det gick över. Vi låg på blöta gräsmattan och rullade oss. Sedan åkte min matte iväg, men det gjorde inte så mycket, jag hade ju Tora hos mig, åsså var ju husse hemma. När matte kom hem var jag skittrött. Vi somnade ganska fort.


Bilder från idag.

Jag och Wilma

Händelserika dagar

Voffs, i går var det en dag fylld av spännande saker. Först var husse och jag ut på en prommis, sedan hjälpte jag matte som vanligt i landen och växthuset. Fikade ute med mormor och morfar, sedan drog vi iväg till Rörberg på hundkurs. Det gick bra att åka dumbil, jag gjorde inget motstånd när matte lyfte i mig, ingen ide´, för jag måste ju åka. ( det är ganska mysigt faktiskt, men säg det inte till matte ).  På kursen gick det bra, fast matte var sömnlös i natt för hon visste att Magda skulle släppa lös mig, å då var matte jätteorolig att jag skulle sticka åt ett annat håll, men de´gör inte jag. Jag rusade direkt till matte och pussade på henne, ( det var ju jag som blev orolig när matte stack ifrån mig ).  Sedan var vi hem till Magda och fikade och hade lite teori och så, å då låg jag alldeles snällt ensam i bilen, de´ni, de trodde ni inte om mig, va.  På hemväg stannade vi till hos Carola, och  vet ni... där var lilla Elas. Å jädrar i mig va vi busade runt, å jag som var alldeles trött före.
Väl hemma så tog vi och grillade lite , de va´smaskens de´. Men sedan var det gonatt. Då sa matte...lilla gumman, ska du å ja´ sova i gäststugan i natt.   Å så blev det. Vi somnade i sängen bredvid varandra  kl halv tio, och sov till halv åtta då husse kom och väckte oss.


I dag har jag som vanligt varit ute hela dagen. Leker, springer runt, busar, hjälper matte o.s.v.  Å kan ni tänka vem som kommer och vill leka med mig... Jo Wilma, jipppppi, va kul vi hade. Hon tog mitt vita tuggben igen, å va kul hon hade. Jag tycker inte om vita tuggben, men när Wilma gick hem så gnagde jag jättelänge på det, men sedan sov jag över en timme. Blev lite trött efter allt spring. Somnade i min solstol, skönt de´.  Ikväll fick jag äta stekt lax med husse och matte, för jag är inte så matglad nu för tillfället, så då tyckte matte att jag skulle få nåt gott.  Bra va´. I kväll ska vi sova i gäststugan igen.  

godnatt allihopa, sov skönt.   de´ska jag med matte.

Vi lägger in kort från dagen senare, det funkar inte med bredbandet nu igen. Matte blir sur på datorn, snart åker den ut säger hon.


Jag gillar Mattes fina blommor, ja´.

Hej, ska skriva och berätta om min sista April och första Maj. Började med att jag sov länge, sedan ut och sprungit och lekt. Fikade med mornor och morfar. Matte var inne hela fm. och fixade med mat och sånt. Matte trodde att jag skulle bli rädd för raketer, men det blev jag inte, hörde knappt några. Vi satt ute på altan och åt potatisgratäng, flintastek och sallad, Gött de´. Jag fick åsså smaska lite. Senare gick vi in till mormor och morfar och  dom  tvåbenta spelade lita kort. Men jag föredrog att lägga mig att sova.

Idag söndag har jag åsså varit ute och lekt. Hjälpt matte lite att städa i gäststugan bl.a.Så var det så varmt att jag har lekat ute i skuggan och sovit. Efter maten drog matte och jag iväg  i bilen ( inte farligt ) till carola.  det var lite tomt, för Rut hade nyss flyttat. Å vet ni va´......jag fick en massa leksaker efter  Rut, då blev jag så glad, och så har matte köpt en flytväst åt mig. Bra när vi ska ut och åka med båten, säger matte. Jag kanske inte tycker om att åka, man vet inte så noga än. När vi var hos Carola så var vi ut med bäbisLisa på prommis. Jag fick gå med Carola ja´. skitakul. Var dutti ja, sa hon. När matte och jag kom hem kl åtta var jag ute över en timme och lekte med nya sakerna efter Rut. Men det blev ju så mörkt så matte sa att vi skulle in och sussa. Matte är ju så trötter hon. I mörra ska jag på kurs igen, och det blir nog bra de´. Hoppas,, håll tassarna för mig.


RSS 2.0