SNÖ, SNÖ, SNÖ,

USCHA VA´ SNÖ DET KOMMER, JAG TYCKER OM DET LITE JAG, FÖR DÅ FÅR JAG HOPPA I SNÖHÖGARNA. ANNARS LIGGER JAG MEST INNE HOS MORMOR OCH MORFAR OCH MYSER FRAMFÖR ÖPPNA SPISEN. IDAG HAR MATTE OCH JAG VARIT UTE OCH LEKT I SNÖN, MEN FASEN VA KALLT DET VAR OM SMÅ FOSSINGARNA.  MATTE BLÅSTE PÅ DOM, OCH DET VAR SKÖNT DE´, MEN SÅ FORT JAG HOPPADE UPP I SNÖHÖGARNA BLEV JAG JÄTTEKALL.  INTE KUL DE´.  TUR ATT MATTE SATT PÅ MIG MITT VARMA, SKÖNA TÄCKE. JAG HAR VÄL MEST SOVIT RESTEN AV DAGEN. HOPPAS DET BLIR BÄTTRE VÄDER I MORGON SÅ JAG KAN LEKA UTE.  NU SKA JAG SUSSA IGEN.
NATTI NATTI.
VILL BARA SÄGA.........................

att idag blev det en Överraskning... Jag somnade igår kväll kl nio, och sov till kl tio idag på förmiddagen. Då sa matte att Tora skulle komma idag och vara med mig, och just då kommer Toravovven in i dörren. Jädrar i mig så pigg jag blev. Vi sprang ut i snön och busade och brottades, och gosade, vi brukar göra d åsså, sedan ville Tora in till matte, för Toras husse åkte iväg. Då busade vi inne en stund, innan jag öppnade dörren till mormor och morfar och släppte in Tora.  Då blev det lite busa där, men jag blir lite avis jag, när Tora går till mormor å morfar, så när morfar kliade Tora så gick jag mellan dom ja´. Sedan var vi ute till Toras husse kom. Jag blev lite ledsen när hon åkte hem, men jag sov några timmar istället. Jag är ju så trött nu för tiden. Hoppas Tora kommer snart igen, för matte sa att hon kunde vara här ibland på dagarna när hennes husse och matte ska jobba eller nåt sånt.  det blir kul de´. Visar några kort matte fixade idag..  Hon springer runt med kameran jämt hon, men det ä´ju kul åsså. 


Bara trötter hela dagarna...

Ja, jag ligger mest och sover på dagarna, trots att det är mildare ute nu. Men min Tora vovve kom en dag och busade med mig, och då brukar jag sova nästan två dagar. Hon kom när jag låg och sov, så matte kom upp till mig i sängen och sa " jag tror att Toravovven är här " och jag flög upp ur sängen och snubblade ner för trapporna, och ut, vem var där om inte TORA. Jädrar i mig va lycklig jag blev, och Tora åsså, Vi busade drygt en timme innan vi gick in och vilade upp oss. Sedan blev det en sväng till. Klockan åtta blev det kväller för mig och sov till halv tio dagen efter, det ni. Jag har sovit mest hela dagen idag åsså, förstår inte, men det kanske är vädret säger matte. Så i måndags kom det främmande hit med en baby som var snart 3 månader,  min husse är morfar till tjejen som fått babyn, och då måste ju jag vara med och kolla lite på den, och passa på och pussa lite, det luktar ju så gott. Å vet ni, min matte är farmor till en tjej som fick en liten babyflicka i måndags, så matte är gammelfarmor, men hon är bara min matte, så de´så´.
Nu ska jag vila en stund igen, för matte ska städa lite.  Ses. 
 Det här är husses barnbarnsbarn, Albin heter han, och är 3 månader. Jag fick faktiskt lukta lite på han, mysigt de´.

 
 De här är mattes första barnbarnsbarn, Klara heter hon och hon är bara 3 dagar hon, hoppas jag får gosa lite med henne åsså, sedan.


Jag är trötter idag......

å jag har sovit nästan hela dagen.  Det var kul igår när jag fick busa med Nora, undrar om hon åsså har sovit hela dagen.  Nu ska jag sova igen, har varit ut och gjort ifrån mig, så nu säger jag  NATTI NATTI.
ååååååååååå, skönt väder ute idag.

Hej, ja idag har jag varit ute jättemycket, det var ju bara -3 grader. Började med att vi var inne hos mormor och morfar en stund på förmiddagen, sedan tog matte och jag en promenad till Zoo och jag fick välja ett gnagben, så lite lördagsgodis. Efter det var matte och jag ute och lekte i snön, å fasen va kul de är. Sov en stund, och vaknade av att jag hörde Carola komma, blev så glad, och när jag sprang ut var det tre tvåbenta småttingar, två i snödrivan, och en VOVVE, jädrar i mig va gla´ja bidde. Det var ju Noravovven som stod här ute. Först blev jag ju lite orolig, för matte sa förr att dom där vovvarna kan bitas jättemycket,  men dom brukar inte ÄTA andra hundar,(matte är ju så rädd om mig ) men Nora bet inte mig någongång, trots att dom var här i sju timmar. Vi lekte ute och sedan fullt röj inne tills vi somnade båda två. Nora var så trött så min matte måste skjutsa hem dom på kvällen, Nora är ju 9 år faktiskt. Ni ska få se några kort från idag, för vi hade jättekul. Matte och Noras matte sa att vi ska åka till skogen nån dag och springa, de blir kul de´. Nu ska jag sova för natten, och drömma om Nora.
Vet ni en sak till............både Nora och jag löper för tillfälle, och Nora ville bara leka kille med mig, ja ni vet... De ni, synd att hon inte är en kille på riktigt.  Då ni......


 


Hallå i kylan....

Nu tycker jag att det börjar bli tråkigt med bara jättekalla dagar. Jag fryser ju om fossingarna efter några minuter ute. Inget kul, för jag vill ju leka i snön. Jag ligger mest inne i mattes säng på dagarna eller så är jag inne hos mormor och morfar och gosar lite. Får vara på finsoffan där jag och sitta och titta ut i fönstret, åsså eldar vi i öppna spisen , de´ä´mys de´. I dag har det väl varit lite bättre och i morgon skulle det bli lite varmare, hoppas, hoppas...... Nu har matte fyllt år, och vet ni va de´bästa va me de????   Jooo Toravovven kom, vi var ute jättelänge i snön och röjde runt i alla drivor, å ja´glömde bort att jag fryste om fotarna. Jag kände det sedan, men jag blir ju så lycklig när Tora kommer. Sedan sov jag resten av kvällen och natten. Jag drömde nog att Tora och jag sprang, för matte sa att jag sprang med tassarna när jag sov.  Å vet ni nå mera då,,  jo i mörra är det ett år sedan jag fick komma hem till matte och husse. Dom var ju till Smedjebacken och hämtade mig. Jag var så liten så matte lindade in mig i min bäbisfilt så jag inte skulle frysa. Det var -16 gr då, och jag hade ju aldrig varit ute nån gång. Visste inte va de va´. Så blev jag åksjuk åsså, inte kul de. Jag kräktes i bilen och på mattes jacka, men hon sa att det gjorde inget. Snäll hon, min egen lilla matte.  Nu ska jag slänga in nån bild åsså innan jag hoppar i säng med matte. Jag får ligga under hennes gosiga ullfilt ja´.
 Vi höres.

Mysigt va?
 

 Här ligger jag och kollar på brasan.

Sitter och tittar ut i fönstret om de´ä´nån som kommer och hälsar på.


Ååååå, fasen va kallt....

Hej, jag har nyss vaknat. Var ut en sväng klockan nio, men det var ju 21 grader kallt. Det frös ju nästan till is innan jag hade drillat klart. Nää, bäst att vara inne med matte idag. I går hade jag en lyckodag. Dom där tvåbenta småttingarna kom till mig. Vi var ute och lekte i snön och hoppade, kasta boll, busade, åkte spark, ja vi hade skitakul.  När vi kom in så frös vi ganska mycket, matte hjälpte mig att torka tassarna och all is under magen. Skönt de´. Sedan fick vi korv med bröd. Smaskens. Barnen kollade på video och jag vilade en stund. Sedan satt dom och spelade spel och ritade. Efter en stund fick vi glass med blåbär och hallon.  Innan barnen åkte hem åt vi pannkaka, det gillar vi. På kvällen var jag helt slut efter en dag med busa. Jag sov skönt hela natten. Lägger in bilder som visar va kul vi hade. 
 Dom hade med sig en varsin hund åsså, det var golden utan blandning, sa dom. Jag är en med blandning i, va´de´nu ä´fö´nåt.


Go`kväll på er..

Ja, då är jag skrivsugen igen då. Har nyss vilat en stund. Varit ute i snön idag igen och bara busat. Fasen va kul
de´ä´. Mest bara ute och busar, in och sover en par timmar, sedan ut igen. Nu är det ju inte så kallt heller, och så har det slutat snöa. Trodde att det skulle komma nå´tvåbenta saker och leka med mig idag, men det blev inte så, kanske i mörra. Hoppas. Idag har husse skottat av alla taken, garaget, gäststugan, altanerna osv. Det var så mycket snö så det blir farligt om det blir töväder säger husse. Å va´bryr jag mig i det då. Jag vill ju busa i snön med bollen jag. I dag tappade jag bort min boll i snön, men jag grävde å grävde, å tillslut kom det fram. Vilken tur. Det är ju min bästaste, goaste boll. Nu har matte suttit och lekt vid datan och gjort en massa collage på mina kort, hon ska visa er några. Jag tycker att dom är fina jag. I dag satt matte och jag och kollade på videofilm på tv som matte filmat på mig, å jag trodde jag skulle kunna krypa in i tv:n , men det gick ju inte. Undrar va vovven tog vägen då?????  Nu ska jag nog kolla med matte i kylskåpet om det finns nå`gotta. Pusspuss.

Nytt År.......

Hej igen, ja nu är det över.... det dumma smällande. Annars var det en bra dag igår.  Först kom Carola och hade en liten tvåbent sak med sig. Då blev jag glad. Vi låg i mattes säng och gosade och jag fick pussa på henne så mycket jag ville, å det var inte lite pussar det . Hon heter Agnes och är 5 år.  Sedan tog matte och jag en prommis på eftermiddagen, men det var kallt. Så gick vi in till mormor och morfar klockan fem, och var kvar där till halv ett i natt.  Jag fick mycket skinka av mormor ja´, men det vet inte matte. Mormor å´ja´smög vi.  När klockan var nytt år, satt jag i mattes knä och kröp in i henne så mycket ja´bara kunde, för det lät så illa ute, men det gick bra.  Men jag vågade inte gå ut och slå en drill, så det fick vänta till idag klockan nio när jag vaknade, å då ni, man kunde tro att det skulle bli översvämmning här. men skönt va´de´. Sedan lekte matte och jag i snön och kasta boll och busa en hel timme, å fasen va kul de´ä´. Jag plöjer in i drivorna så det yr. Men nu ska jag värma fossingarna lite och sussa en stund i mattes sköna säng. Sedan ska vi ut och leka igen sa matte. Hon är gosig hon.  Höres sedan. Slaskiga pussar. Lägger in nåt kort som matte fotade idag igen, så har hon videofilmat på mig åsså när jag plöjde runt i snön. Jag får kolla på tv sedan. De ä´kul de.


 Undrar va de´ä´för konstigt som flyger omkring i luften??


RSS 2.0