ÅKT BÅT, JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA........

Hallå på er, Jag är så glad, vet ni.......igår sa Matte helt plötsligt att vi skulle till stugan över dagen och kanske ta en fisketur. Å jädrar i mig va´gla´ja bidde då. Matte fixade lite mackor och sånt, så drog vi iväg. Nästan på en gång sprang jag ner till bryggan och väntade, så ÄNTLIGEN blev dom klar, trodde jag ja.... Då hade Husse glömt håven och nå´mer, som vanligt då. Det tar ALLTID sån tid för dom stora tvåbenta att bli klar, dom skulle nog haft fyra ben så gick det väl lite fortare. men vi kom iväg ut på sjön tillslut. Fasen va härligt. Jag brukar stå längst fram och kolla så inte Husse kör på nåt. När vi hade suttit en bra stund blev det fika i båten. De ä´mysigt de´. Matte hade gjort två hårda mackor med skinka på till mig. De ni, skitagott de´. Sedan drog dom upp några skapliga abborrar. Så drog vi hemåt till stugan, och jag hoppade ur båten och iväg till skogs och gjorde ifrån mig, sedan till grannens badplats och plumsade i alldeles själv. Med flytväst på. Så kom Matte och började kasta pinnar till mig, ja, vi hade jättekul, till det hände nåt...... Jag fick en pinne som gick av och fastnade i min mun så jag int kunde stänga munnen. Jag slängde mig på backen och krafsade ALLT jag kunde, men nej nej. Matte försökte, nej. Hon skrek på Husse som int hörde nåt. Då slängde Matte sin fina kamera i grässlänten och lyfte upp mig och sprang hem till Husse, som funderade va vi höll på med. Då fattade han att det var allvar, så Matte höll i mig och Husse öppnade munnen och drog ut pinnen som satt fast långt ner.  Matte skakade så hon inte kunde stå, så rädd blev hon. Ja, det var faktiskt otäckt. Men sedan sprang jag till vattnet igen ja´, och så kom Matte och hämtade sin kamera, som hon trodde gått söndet, men den klarade sig bra. Tur det. ( Matte sa att det var det bästa att jag klarade mig, det finns ju nya kameror, men ingen ny ZIIRI voffs ) Sedan åkte vi hem och jag sov hela kvällen och natten. Trötter i mina småfossingar.
Första pris.................

en jättefin tallrik fick Matte iinär hon vann fisketävlingen i går.....


 Fin va´?

Det var så mysigt när jag fick vara med på festen i går kväll. Massa barn var där och alla ville klappa mig, tanterna åsså, å några gubbar å. Jag låg mest bredvid Matte, och senare på kvällen fick jag faktiskt sitt på bänken med långbord, de va mysigt de´. Så började det att regna, men vi hade ett stort partytält, så vi blev inte blöt.När vi gick hem var jag dyngtrötter. Somnade med Matte och sov så skönt efter all spring i småfossingarna.
Regnade mycket när vi vaknade, så det blev ingen båttur på sjön, lessen jag då. Låg och vilade till kl elva på fm. Skönt. Sedan tog Matte och jag en prommis längs sjön. Hon knäppte lite kort förstås. Kl ´halv tre drog vi hemmåt. Regn och regn. Låg på altan i min solstol och sov några timmar tills Lasse kom, men utan Toravovve, synd de då.Sedan gick jag in till Mormor och Morfar och sovit där en stund. Och nu ska jag sova på riktigt. Vi höres.


 Bild från går kväll innan regnet. Utsikt över Skålbackasjön..


 
Fasen va´halkigt de ä´. Bäst att ta de´lite lugnt.Å, jädrar i mig va´stenigt de ä´på botten..


JJJIIIIPPPPPPPPPIIIIIIIIIIIIIIIIIIII................

Vet ni vad som hänt?   Jo, min Matte var på fisketävling idag, HON VANN FÖRSTA PRIS I DAMKLASSEN,  Matte är duktig hon.Tror hon fick 14 firrar. Hon drog iväg till stugan halv nio, och var var ju hos Mormor och Morfar. Matte kom hem kl ett, Nu har hon duschat och vattnat växthuset och massa blommor, så ska vi snart dra till stugan, det är alltid lite fest efter fisketävlingen, då alla tar med sig lite gott att äta och dricka. Sedan blir det pilkastning, frågetävling mm. Vi sover nog kvar där tror jag, tyckte Matte sa det igår. Då kanske det blir båt åka imorgon. Matte frös om fingrarna idag, för det var bara 5 grader vid stugan inatt. Fy tusan. Nu ska vi snart dra, men jag hör av mig. Slaskiga pussar.....Några bilder från stugan.....


OJ, VILKEN VÄRME.....

Hej på er. Ja det har varit så varmt så jag mest ligger och slöar på dagarna. Men idag har det varit ganska lagomt. Matte och jag är ensam hemma, för hon skjutsade Husse till stugan igår. Matte och jag har haft det mysigt. I kväll var vi ut på en promenad, vi kom hem efter en timme. Så har jag åkt bil med Matte idag, det går ju faktiskt bra. I morgon så ska Matte dra till stugan kl nio, och jag ska vara med Mormor och Morfar. Det är årets fisketävling och den vill ju Matte vara med på. Hon gillar att fiska hon. Sedan kommer hon hem i ett tiden och hämtar mig, så drar vi till stugan igen. Vi blir nog kvar där till söndag kanske, hoppas. Matte har fixat avlastning hela dagen i morgon, bra det. Vet ni vem som kommer till mig varje kväll då?  Jo, igelkotten,  Kotte, han är så snäll så, Och så får han lite vovvemat av mig och en ägg gula, det gillar den. Nu ska Matte och jag sova så vi orkar upp tidigt i morgon. Slänger in lite kort igen så ni får titta. Natti natti. 

 
 


VILKEN DAG DET HAR VARIT....

Matte, Husse och jag drog till stugan på fm. Jag blrv så glader när vi kom fram, sprang runt och nosade och kollade allt. Så tog Matte fram min flytväst och lade den på trappan, men du skulle ni sett lilla mig, sprang till båten, upp igen och så till båten. Ville åka på en gång. Men Matte skulle ju fixa kaffe och mackor först, sedan all annan packning. Så äntligen kom vi iväg, Fasen va´mysigt. Vi stannade på ett ställe för Matte skulle ju meta, och tro på den, hon fick en abborre på ca 8 hg, fin den, + lite andra abborrar. Lugnt och fint på sjön. Så såg vi nykläckta tärn ungar på en sten.  Sedan hem , och vet ni va´jag gjorde då......Jo jag badade, jag sprang bara rätt i vattnet och Matte sa att jag såg ut som en kalv på grönbete. men jädrar i mig va kul de va´. Matte kastade pinnar till mig, och jag bara hoppade i.. Efter badet blev det mat ute på verandan, men jag hoppade i båten jag så dom inte såg mig. Sedan drog vi ut en sväng till på sjön och metade. Sex fina abborrar blev det idag.  Jag somnade i båten för jag blev dyngtrötter. Sedan drog Matte och jag hemåt. Inte kul de´. Kommer lite bilder från idag.

 
 Längst till vänster syns våran stuga...
 Bus i bus, jättekul mä´vatten.

 


VARMT, VARMT.....

Ja, nu har vi haft riktigt soligt och varmt ett tag. + 32 grader i skuggan.  Jag gillart ja´.  Jag ligger i solen för det mesta, men slår omkull mig i skuggan mellan åt.  Jag är riktigt sugen på att bada i poolen med Matte, men jag törs liksom inte, tror jag. Det ser mysigt ut, men vet int om jag kan simma så bra, fast Matte säger att jag kan. Jag har ju simmat i sjön vid stugan, men jag var så liten då, så jag kanske har glömt.  Man vet aldrig. I morgon ska vi äka till stugan ialla fall. Matte har fixat avlastning från eftermiddag till kväll. Vi sticker iväg på fm, och Matte och jag kommer hem på kvällen. Vi lämnar husse kvar där några dagar. Jag ska åka båt i morgon, det är kul. Blir så glad när Matte tar fram min flytväst, då vet jag va´de blir. Matte ska dra upp stora abborrar säger hon, va´de nu ´ä´fö´nåt. Skit samma. Typ nåt som simmar i vattnet tror jag och sprattlar i båten sedan.  Vet ni, min Matte och jag ligger i våran gäststuga varje kväll, för det är int lika varmt där som inne. Vi har myspys vi.  Nu ska vi sova om vi ska orka sitta på sjön hela dagen i möra.  Ha de bra, talar om en annan dag hur det var på sjön. Slaskiga pussar från Ziiri. 


 Matte och jag läser tidningen på morgonen, sedan går jag in till Mommo och Moffa med den, då får jag gotta, bra va´, hihi


 De ä´nog skönast att ligga i solstolen, tror jag, visst då...
 

 Sorry... min bästaste fotboll är slut. Lika bra att slakta den rejält.
 

 Trött liten voffe, ja´......


OJ OJ, NU VAR DET ETT TAG SE`N IGEN........

Tjenare på er, nu har jag varit ganska slö på att skriva. men jag skyller på min Matte som varit så trötter den sista veckan. Jag har väl mest legat ute i både sol och dragit mig till skugga ibland. På dagarna är det så många tjejer och killar spm kommer hit, kul de....Igår kväll satt vi ute med mormor och morfar och käkade jordgubbar och glass. Smarrigt de´.  I kväll satt vi uppe på altan och grillade kött, smaskens.  Sedan hoppade Matte i poolen och badade fast kl är jättemycket.  Igår kom det massa småttingar hit och badade, och i onsdags åkte Sanna till Grekland en hel månad. Jag längtar redan. Nu ska jag sussa. Nattinatti.
RSS 2.0