EXTRA PUSSIPUSS DAG IDAG.

Det gillar jag, för jag är en riktig pussgumma säger matte.  Dagen började så här. Jag sov till kl nio i morse, då kom matte upp i sängen och sa att vi skulle till stugan. Först bidde ja´gla´, men så kom ja´på att man måste ju åka bil. Då blev jag så skakis att jag knappt kunde stå. Men så sa matte att Carola skulle följa med till stugan och vi skulle ut i skogen och plocka svamp, då började min gorumpa att vifta runt runt.  När vi kom fram till stugan bidde jag hur gla´som helst, hoppade och skuttade.  Matte, Carola och jag drog iväg längs sjön och plockade svamp, men det var inte lätt idag, Visst fanns det MASSOR av svamp, men dom var antingen torkade eller frysta. Men en liten hink blev det.  Så hörde vi en voffs som skällde och kom allt närmare oss, och matte och Carola blev lite orolig, tänk om det är en hund som fått upp spår på BJÖRN eller ÄLG, va gör vi då? Då tog matte och skuttade iväg hemåt, och ropade på mig, så jag följde snäll med. Väl hemma i stugan står en massa folk och jakthunden, som tydligen fått upp spår efter en hare. Hunden hade en antenn på huvudet, konstigt va. Innan vi drog hemåt så gjorde vi upp en brasa ute och grillade korv, de´gillar ja´. Carola frös, så vi satt och gosade och värmde oss vid brasan.... och så pussades vi jättemycket.
När vi kom hem var jag dyngtrött, somnade vid tretiden och sov till kl halv åtta, och nu ska jag sova igen, nyss ut och pinkat kväller.


 Visst har vi mysigt, va´?Carola och jag väntar på en fin glöd.
 

 
Carola ovh jag pussas lite.Jag vill INTE åka hem, så mysigt att vara i stugan.


NU HAR JAG VERKLIGEN SOVIT UT.......................

Ja, det kan man säga. Jag tror jag sov hela torsdagen sen Toravoffs var här på onsdag. I dag låg jag ute i solstolen, nerbäddad under min filt, då kommer mina tvåbenta kompisar på cykel, och sedan resten av familjen. Å kan ni tänka er va Carola hade med sig... Jo en vit vovve som jag aldrig träffat. En sån som brukar ÄTA på människor och djur ni vet, som är jättefarlig. Men jag blev int så jätterädd, för hon såg ju snäll ut. När dom kom in på gården släppte Carola loss den farliga hunden, men vet ni....... Vovven va lite tråkig, hon ville inte leka, bara springa och nosa överallt. Men hon var ju snäll, Gissa va¨hon heter..... jo Ingrid som min matte. Hundar kan väl inte heta så, eller..det kan dom ju. Hon var så snäll så hon fick låna min solstol en stund, sedan ville hon ligga i mattes gammelkärra,  å de fick hon åsså. Sedan skulle vi alla in till mormor och fika, för min morfar fick åka ambulans in på sjukhuset i natt med hjärtbesvär. Det var mycket fölk här, som fikade och pratade och pratade så jag fick nästan ont i huvudet. Jag är ju van med lugn och ro jag.  Ingridvovven bidde åsså trötter, så då fick hon låna min fina hundbur å sova i, och det funkade bra. Sedan drog alla iväg, och det blev lugnt och tyst igen, då hoppade jag upp i min stol och tog en liten tupplur, nerbäddad under filten igen.
Oj då, i går sade matte grattis till mig när jag vaknade, fattade noll, men hon sa att jag bidde 1 år och elva månader. De´ni.  Alltså om en månad blir jag två år, stora tjejen säger matte. Då ska vi baka en tårta med två ljus, åsså ska jag få paket. Längtar redan ja´.   Nattinatti.


 Så här ser Ingrid ut, hon är snart 6 år, men har aldrig ätit upp nån. bra va´.


 Visst är hon lite mysig när hon ligger i min stol.


 Visst har vi det mysigt, va´.


HEEEEEJJJ.

Oj vilken dag jag haft. helt slut.  Ska jag berätta Mattes överraskning............ Jo, det var så att Mattes väckarklocka ringde klockan 6, och hon studsade upp. Men jag somnade om ja´. Men efter ca 20 minuter hörde jag Lasses röst, och jag rusade ner, och vem kom innanför dörren då ???????????? just de, min Toravovve, å jädrar i mig va´gla´ja´bidde dårå. Vi rusade ut och hade lite bus. Toras husse åkte och jobbade och Tora var här till kl halv fem. Fasen vilken da´alltså.  Vi busade runt nån timme, sedan bidde ja lite trötter i ögat, så ja´vilade lite ja´, jag är ju int van att vakna så tidigt, brukar ju sova till ca tio varje da´. Sedan blev det lite bus igen och sedan somnade vi av på altan. Tora i soffan och jag i min solstol. Efter lite mat tog vi en långprommis med Matte och Husse, men fasen va kallt de va´. Vi gjorde ifrån oss allt vi kunde, sedan var det hem och leka igen. På eftermiddagen låg vi ute och sov ganska länge, medans matte plockat undan lite inför vintern.  Så kom Lasse och hämtade Tora, men han sa att vi gärna får ta hem Tora när vi vill. JJIIIIIIPPPPPIIII. Efter maten tog husse och jag en prommis igen, och när klockan var halv sju somnade jag i min mysiga korg och sovit till nu. Så det är väl ut och pinka kväll och sova igen, men då med min Matte i sängen. Jag längtar. I morgon ska jag sova länge, så de så. 


 Tora funderar om hon får ligga i min solstol, men jag tror att hon är lite för stor ja´.


 Busibus................


 ....och mera busibus.


Nattinatti..............

Ja, nu ska jag sova. vet ni.... tidigt i mörra så blir det en överraskning till mig, sa Matte. Därför så måste jag sova nu. Jag tror jag vet, för hon sa att jag skulle bli jätteglad.  ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ, om det var morgon snart.  men jag får berätta för er sedan va´de va´. Natti natti på er.


 
Åå, måste somna fort så det blir morgon snart....Vet int hur jag ska ligga...

TRÖTTVÄDER.

Hej på er. Idag har det varit regnväder hela dagen, de´ä int nå kul dä´. Har mest sovit. Vaknade kl 10, för Matte skulle dra iväg till en gammal tant, som Matte lovat en hink med svamp. Sedan på em. drog hon iväg till stan och storhandlade. Jag sov inne hos mormor och morfar jag. Sköt de. Sedan kom matte hem, och så kom Sanna, och då bidde jag så glad så.  Men igår blev det överraskning. Jag låg i mattes säng och sov, så kom husse med kopplet, då fattade jag. Bilåka igen, å fy fasen. Jag darrade så jag knappt kunde stå. Men sedan sa matte att vi ska åka till stugan och springa i skogen. Då blev det bättre. Innan vi kom till stugan stannade vi på ett ställe där jag aldrig varit, och det slutade med 24 liter svamp igen. Matte som lovade att inte plocka nå mer. Hon skyllde på att hon lovat plocka åt en tant som inte kan gå i skogen, men som gillar svamp. Ja, okej då. Sedan kom vi fram till stugan, å vet ni va matte och jag gjorde då?????? Vi drog till skogen och plockade svamp. IGEN. Men nu är det färdigplockat för i år, sa hon. Vi får väl se. Det blir ju älgjakt på måndag.  I kväll ska vi mysa i soffan och kolla tv.
Husse är kvar i stugan, och vi kanske ska hämta han på lördag. Dags att dra upp båten på bryggan.  När vi skulle åka hem i går, gömde jag mig i skogen, å dom ropade och visslade, men vem brydde sig? inte jag ialla fall. Tillslut gick jag hem, och då haffade matte mig med kopplet.  Men ändå skönt att vara hemma igen. Somnade så skönt med min matte.

Fasen nu kommer husse med kopplet, hemfärd förstås, fasen åsså.

Hej på er igen.....

Nu var det en hel vecka sedan jag skrev sist. Jag skyller ju på Matte jag, för det är ju hon som hjälper mig. Har väl inte hänt så mycket roligt under veckan, bara tråkigheter. Men i går blev det skoj. Matte och Husse började packa väskor, och då blir jag inte glad, för då vet jag att vi ska åka dumbil. Jag sprang in till mormor och morfar och gömde mig i soffan, men Husse kom och hämtade mig. Han fattar inte nånting, jag vill ju INTE åka bil. Men vi kom iväg tillslut, och stannade och tog upp mina tvåbenta kompisar. Dom fick följa med i bilen. Vi drog till STUGAN, jipppppiii. Jag började med att springa runtrunt. Sedan tog Matte, jag och barnen en sväng längs sjön och plockade svamp, IGEN. Så kom Husse åsså. Det slutede med att Matte och Husse hade varsin tioliters hink full, och barnen hade plockat ca 5 liter själv. Duktigt va.  Sedan drog vi ut en sväng på sjön, och barnen fick turas om att köra. Jag sov mest för jag var dyngtrött. Sedan blev det meta från bryggan och efter det korvgrillning. De tycker ja  mysigt. Sedan blev det lite springa efter pinnar i sjön.  Så kom det en farbror som heter Omar, och talade om stt han sett färsk björnskit efter vägen, int kul de. Matte fick björnfrossa genast, ändå gick hon ut en sväng till och plockade mer svamp. Hon har nog fått svampvansinne. Hon säger att hon inte vill ha nå mer, men man kan ju ge bort, säger hon. När vi åkte hem så stannade vi efter vägen och Matte både filmade och fotade björnskiten.  Äckligt såg det ut. När vi kom hem så sa Matte att barnen fick sova kvar. Gladast blev nog jag. Både dom och jag somnade fort efter en heldag i skogen.
Idag har jag åsså varit trött, men varit med Matte och barnen ute. Matte håller på att göra höst eller va de nu heter. Sedan fick jag en långprommis med Husse och träffade på voffsingar. Vet ni, jag träffade lilla Sallyvoffs som blev så glad. Å ja´åsså. Men nu är jag trötter igen och ska sova.


Nisse och jag plockar svamp.
 Jag, Husse, Agnes och Nils grillar korv, de ä´mysigt de´.


 Väntar på att Husse ska bli klar med brasan nån gång.


 
Tyckte ja´hörde nåt i skogen, va´kan de´va´tro.......


Skaplig björnskit alltså.............Äckligt....


Den björnen måste väl haft magsjuka, så löst som de´va´.  Bara lingon och blåbär.    BLÄÄÄÄÄÄÄ.


RSS 2.0