GLAD PÅSK IGEN........Oj helt plötsligt funkade det att lägga in EN bild.
Matte är så jädrans LESS och TRÖTT på datan, hon ska köpa en ny.


GLAD PÅSK.............

Ja tänk att det är påsk igen, men va bra, då blir det ju sommar snart. Vi har ju haft sommarväder här en hel vecka nästan. Jag har mest legat ute i solstolen varje dag. Ut kl halv åtta och in i åtta tiden på kvällen. De är mysigt de´. Men idag kom det lite regn, men då tog matte in solstolen på altan så jag kunde ligga där och spana lite. Matte har stått vid spisen från kl halv två idag till halv nio nu ikväll. Gissa om det luktar gotta här. Köttbullar, fläskfile, janssons och så skinka. Men det blir i påsk de. Hon säger att ryggen håller på att gå av. Hoppas inte, för då kan vi inte leka och busa. All snö är borta från gården nu. Matte och jag krattade lite gräsmattor igår. Så hjälpte jag till att gräva lite i ett land, men typiskt att det inte skulle grävas där då. Hur ska man veta. Då grävde jag en grop i gräsmattan, men det fick man inte heller göra. Nej tacka vet ja´snöhögen, där fick man gräva hur mycket som helst. Matte håller ju på med tomater och blommor i växthuset, och tror ni jag fick gräva där då, nej, nej. Men matte hon grävde hon. Konstig dom där tvåbenta varelserna ibland. Visst då. Jag vill ju bara hjälpa till, nu när matte har sån hemsk hosta, ja hon hostar bara hon rör sig. På nätterna hostar hon så jag inte kan sova.
Längtar ni åsså till påsk, jag gör de´för ja´vet att jag kommer få ett påskägg med lite vovvegotta i. Få se om jag ska vara påskkärring och överraska mormor och moffa. I morgon så drar jag nog till Blåkulla nån dag, tar med mig kvasten, kattrackarn och kaffepannan. Då kan matte passa på att gräva i sina land bäst hon vill, så de så. Ni får ha en trevlig påsk allihopa.  Matte skulle lägga in nå bilder, men så funkar de´inte så bra. Hon blir sur då, men det går över. Hon får lägga in bilderna senare.  Natti Natti.

JAPP...... ÄNTLIGEN..................

så har min moffa kommit hem till mig/oss. Ja´bidde så gla´, att jag sprang och hämtade mitt gnagben och gav moffa de´. Han bidde nog åsså gla´. Men när moffa tappade gnagbenet, så tog jag det och gav till taxikillen som kom hem med moffa. Han tyckte jag var SSSÅÅÅÅÅÅ snäll och fin. Han frågade matte om han fick ta frun med sig hit nån da´och hälsa på mig, å´de får han ju, för han va så snäll, jag fick pussa han i HELA ansiktet. De ni. Moffa hade tre önskningar på sjukhuset.......hem till mormor, sitta framför brasan i värmen och så få sitta ute vid garageväggen i solen och fika. Sen sa han " å till ZIIRI förstås. Han hade längtat så mycket efter mig, och han önskade att jag kunde få komma in till sjukhuset och ligga med han i sängen. Men det gick ju förstås inte. Å vet ni, nu får jag ha matte hemma VARJE kväll, för vi har fått avlastning varje kväll. Skönt för matte de´. Så har min Toravovve varit här och hälsat på mig idag en stund, å så var hon här i fredags kväll. Åsså kommer hon på tisdag. Då ska jag busa med henne. Hon var lite trög idag, men det kanske var för att det regnade så mycket. Hon vill bara vara inne med min matte och tigga godis i fickan. Matte har alltid nån liten godis i vänstra fickan hon. De´vet vi. Hon luras ibland och säger att de´är slut, men vi har bra lukt vi, Tora och ja`. Oss lurar hon int.
Idag är det som sagt inte roligt väder, det regnar och blåser. Matte vill ha sol nu, för hon har sått 5 sorters tomatplant och Flitiga Lisa blommor, och dom vill ju vara i växthuset i sol och värme. Hoppas d blir fint i veckan.
Nu ska jag ta och vila lite, är ganska trötter.  Vi höres.


Så här dyngtrötter var jag igår kväll när matte skulle lägga sig, men hon fick plats åsså.


 Skaplig humla matte och jag såg i krokuslandet. Sedan flög den iväg. Kolla va gul den är på huvudet av krokusmjölet.


SAKNAT ER ALLA................................

som läser min lilla blogg. Som ni väl redan vet så har min matte fullt upp, och hinner knappt slå på datorn. Men ikväll har hon lovat hjälpa mig att skriva ner lite. Dagarna bara rasar på, men det är ju sånt tråkväder varje dag. Ena dagen sol och hård blåst, sedan bara regn och regn. Men ja´ligger ute i min solstol ändå ja´.Förra veckan så fick jag besök av en liten, ja pytteliten vovve. Han var mindre än en katt. Ja´blev väl lite blyg och generad, men han var ju så snäll och söt. Inte nå´farlig alls. Han fick låna min strumpa med en boll i, och så ville jag ha dragkamp, men ja´tror inte han fattade va ja´menade. Lite busig var han iallafall. Hoppas han kommer fler gånger. Matte sa att han vägde lite mer än ett kilo kaffe, de´ni. Så var Toravovven hit en dag, men hon var int på nå´lekhumör alls. Ja´tyckte hon var lite sur, men det kanske blir bättre nästa gång. Så längtar jag efter min moffa som fortfarande är kvar på sjukhuset. Jag kollar varje dag om han inte ligger i sängen, men nej, inte. Matte och jag är hos mormor varje kväll, och då brukar jag ligga i moffas säng, så den blir varm och skön. Å vet ni va´, jag har börjat löpa nu, så matte är så orolig att jag ska bli skendräktig igen.  Men då ska vi gå till veterinären. Undrar va´vi ska dit för. Det är så mycket man inte förstår. Men matte fixar de´hon. I morgon vill ja´ha soligt och varmt, för då sa matte att hon skulle ta sig nån timme, och sitta ute i solen med mig. Men det blir väl bara regn. Vill ha vår på riktigt nu.
Nu ska mattegumman och jag slänga oss i sängen och gosa lite. Jag har blivit lite extra gosig nu, säger matte. Vill ju bara ligga nära och pussa matte i hela ansiktet ju, och så halsen. Då behöver hon int tvätta sig i " möra ". Bra va.
Nattinatti på er, och slaskiga pussar.För nån vecka sen så var det en SUPERMÅNE, då var matte och jag ut och fotade. Det blev lite långt håll, för den var ju så högt uppe i luften ju. Ja´trodde det var en boll ja´. Tokit de´kan bli då.


RSS 2.0