GOTT NYTT ÅR.......2012

Gott Nytt År på er, nu ska matte och jag sova, jag är dyngtrötter, det smäller överallt här, inte roligt de. Krypit ner i mattes säng. Matte fortfarande lite dålig, så det är skönast att sussa lite. Vi har varit hos mormor och moffa en stund ikväll åsså. Ha de´bra.


HEJ IGEN.....

Ja så var denna julafton över. Så mycket jäkt och stress det har varit en tid, så är det över så fort. Men jag har haft en riktigt bra jul. Började med att matte väckte mig klockan halv nio i morse, inte kul de´, för vi skulle åka till Forsbacka till mattes stora pojke Lasse med familj på julgröt och massa annat gotta. Jag busade med Toravovven. När vi skulle dra hem, så var det tre vovvar ute på gården och lekte, Fasen va snäll dom var mot lilla mig då. När vi kom hem var det bara för matte att fixa maten vi skulle äta tillsammans med mommo och moffa och mattes andra stora pojke. Vet ni... jag fick en alldeles egen jultallrik ja´. Det var potatis, köttbullar, skinka, kalvsylta, leverpastej, lax och ägg. Jädrar i mig va de´va´gott. Undrar om man får en sån i morgon åsså, för det finns mycket kvar. Sill och Janssons fick ja´inte, för matte sa att det inte var bra. Sedan var det disk och sånt. Efter det tog vi en promenad till mattes stora flicka Carola med familj, där drack dom stora lite glögg, medans jag låg i soffan och gosade med dom där tvåbenta tvillingarna. Jag gillar dom ja´, och dom gillar mig. Kul va? När vi gick därifrån så slank vi in till mattes stora pojke " Diddi ", som hade fixat ordning i en fotölj åt mig som jag fick sova i medans dom satt och pratade. Sedan blev det en skön lågprommis hem, och väl hemma så blev jag dyngtrötter. Sovit dåligt idag när det varit så mycket folk och ståhej, + att matte väckte mig så tidigt. Men nu ska matte och jag krypa ner i sköna sängen och sova så skönt. Inga måsten för matte i morgon bitti. Tack alla som gjorde min julafton så bra.  Visst ja, jag fick ett smarrigt märgben i julklapp, men det har jag gömt undan redan så ingen kan ta det. Gömt det under en matta, smart va´.Så här fin var jag ikväll.


Dyngtrötter och nöjd efter en fin julafton.


GOD JUL PÅ ER................................Ja, nu var det ett tag se´n jag skrev igen. Men min matte är ju inte så pigg att hon orkar sitta så mycket vid datorn, och så har hon ju haft så mycket att göra nu när det blir jul. Vadå måste?????????? Huvudsaken att det finns skinka och mattes köttbullar tycker jag, visst då. Så har det ju kommit lite snö, och fasen va´roligt jag tycker det är. I måndags var Tora vovven hit, ja jädrar i mig va´vi hade roligt. Vi sprang runt runt och låg och hasade i nysnön. Vi såg ut som snögubbar, med svans. Åsså grävde vi i snöhögen som husse gjort till mig. Idag sa dom på TV att det skulle bli regn i morgon och massa plusgrader. Inte kul de´.  I morgon kväll kommer Tora vovven hit igen och då vill vi ju ha snön kvar. På julaftons morgon ska jag, husse och matte åka hem till Tora vovven och äta julfrukost, det blir kul, men men....................................då måste ju jag åka bil, fasen åsså. Jag HATAR att åka bil. Synd att det är ca 1 mil, annars hade vi kunnat gå dit. Men det blir nog bra ändå. Sedan ska vi väl vara hos mormor och morfar, matte ska bjuda dom på julmiddag. Dom är ju rasslig båda två. Så kanske mattes stora pojke " Diddi " kommer hit till oss, för han har jour hela helgen, va´de´nu är för nåt. Hans övriga familj är borta hon andra släktigar. Det blir kul, för jag gillar han ja´. Vet ni...i morgon ska matte köpa en julklapp till mig. Hon ska gå ner till Zooaffären mitt emot vårat hus, jag tror det blir ett smaskigt märgben. Så har matte sytt ett nytt täcke, eller väst åt mig som jag ska ha på mig när det är kallt ute. Hon sydde på reflexer åsså, så jag syns bra i mörkret, och så sydde hon på reflexer på bandet åsså, bra va´. Näää, gott folk, nu måste jag sova så jag blir pigg i morgon, sover oftast hela förmiddagarna nu för tiden.  Ha´de´bra.
GOD JUL PÅ ER....

USCHA VA´TRÅKIGT VÄDER VI HAR..........

Ja va tycker ni om vädret, tråk tycker jag. Gillar inte att bli blöt ja´. Så tycker jag att det är för lite sol. Vill ju ligga ute i solstolen, men det går ju int. vet ni va´min matte gjort då....jo, hon tog in min solstol och tog upp den till mattes och mitt tv-rum. Matte sitter ju i en massage fotölj hon, och den gillar ja inte, den skakar så konstigt.  Så nu när hon sitter i sin fotölj och stickar och glor på tv, så ligger jag bredvid matte i min egen solstol. Smart va. Men matte tycker ju förstås att det inte är så fint med en solstol inne, men vadå..vem bryr sig. Om ni undrar va jag gör annars på dagarna, så ska ni veta att jag mest ligger i mattes säng och sover. Så är ju inte matte så bra , hon är ju dålig igen, och jag som trodde att hon skulle bli bra snart. Hon har ju varit dålig i 10 månader nu.
Hoppas hon blir bra till jul. Så är ju mormor och moffa dålig. Inte kul de´.Har glömt att berätta att lilla Lisa var här en hel dag med mig. När hon somnade på soffan, så passade jag på att pussa och gosa lite. Bäst att passa på, men vi brukar pussas vi.
Nä, nu ska matte sova säger hon. Hon har inte sovit på tre nätter, så nu är det väl dags att försöka. Jag ska krypa ner bredvid henne, och gosa lite. Hon tycker det är så varmt och skönt när jag sover nära. Nattinatti på er..


Lilla Lisa och jag........skulle vara mysigt att få smaka lite på nappen....


Kolla va´mysigt jag har det i sängen. Brukar bädda till det åt matte ja´-


RSS 2.0