ÄNTLIGEN LITE SOL OCH VARMT...

Den här helgen har det varit mycket...Började med att matte stressade hela fredagen, fattade då att det var nåt på G. Så kom carola och Agnes och skulle vara med mig på kvällen och natten. Aha, då skulle matte och husse iväg... Dom skulle till stugan, UTAN lilla mig. Fy va´ jag tycker att dom var dumma, jag gillar ju att vara i stugan jag. Men det skulle vara fisketävling på lördag fm, å då ville inte matte att jag skulle vara där, det är så mycket farliga krokar och sånt, va de nu ä fö nåt. Bara prat tror jag. jag blev ialla fall lite lessen ja´. Men dom drog. Gilla ju Carola och Agnes. Dom gick en prommis med mig.
Så här såg jag ut när dom drog iväg.
Ja, men allt blev bra, jag sov skönt med Agnes.
På lördagsförmiddagen kom matte hem, glad hon, för hon vann damklassen i fiske IGEN. Dutti hon.
 
 
 
 
 
 
Sedan drog matte och jag iväg till stugan, då fick jag en ny kompis som hette Freja, hon var bara lite arg och morrade, men hon var snäll ändå.  Så tyckte husse att vi skulle ut på sjön en sväng, men jag tyckte inte det var kul, ville bara sitta i knä på matte. Husse körde på en sten förra året, så det bara pangade till och jag blev rädd. Förr ÄLSKADE jag att åka båt, inte nu.
På kvällen var det fest för alla som var med på fisketävlingen, vi var ca 40 st sa matte. Det var kul för alla barn ville leka med mig.
 
 
 
Min kompis freja
Senare på kvällen smet jag hem och lade mig på verandan och väntade på matte, jag blev så trötter. Då kom matte till mig och vi hoppade i säng.
på söndag morgon stod matte på bryggan och metade lite och jag låg i en stol och vilade.
Så vaknade husse och vi skulle ut på sjön igen, fasen va besviken jag blev. Matte och jag hade ju så mysigt. Men vi drog ut på sjön, men uscha va de´blåste. Dom drog upp ca 10 abborrar,  men då började jag att klättra på matte och ville bara sitta i knä, och det blev ju int så bra de´. Så äntligen så åkte vi hemåt. Då hoppade jag ur båten med en jädrans fart.  Efter en stund gick vi ut i skogen istället och plockade svamp, och då fick jag springa och skutta hur jag ville, matte sa att jag såg ut som ett rådjur, konstigt va´. Jag har ju inga såna där på huvudet som dom har. Dom fick ihop ca 9 liter gulingar, men vi måste hem för det var 1000000000000 med myggor. Va jobbig dom var. När vi kom hem så borstade matte av mig flera äckliga fästingar. Sedan blev det mat å disk å städ. Då fattade jag att det var hemgång. Jag stack ut ja´.  Sedan blev det hemgång. Jag ville inte så matte fick bära mig halva vägen till bilen, jag väger bara 23 kilo, men matte sa att jag vägde minst 40, typiskt hon att dra i. Men dom får skylla sig själv när dom måste hem. Sedan fick matte släpa mig, och putta på mig i baken, men då lade jag mig ner eller tog högra tassen och tryckte ned kopplet med, bra, för då kan man inte gå. Va jobbig dom stora tvåbenta kan va´. Dom ska jämt bestämma. Visst då?
 
Gör så här om ni inte vill gå, bra knep. Jag gör så när jag inte vill gå ut med husse åsså ibland, för jag vill vara hemma med matte. Jag är ju en mammis jag, men det vet ni ju redan. Mammgris säger husse.

ÄNTLIGEN STUGAN..........

Ja, torsdafen började med att Carola kom med Lill-Nisse, ( Agnes var med en kompis) så hade matte packat klart väskorna och fixat klart mat till mormor och moffa, avlastning där, vi drog iväg till stugan. Men fasen va´jobbigt att åka bil, men fram kom vi. Jag sprang raka vägen till stugan och hittade husse där. Sedan blev det lite röj i skogen innan matte, Nisse och jag satt oss på bryggan och började meta. Inget kul när båten låg upp och ner på bryggan, så istället för att åka båt, så låg jag under båten, nästan halva dagen, sa matte. Men vi grillade, tog en skogsprommis, bada och busa.  Det blev en bra dag. Vid fem tiden drog vi hemåt, och det ville ju inte jag. Jag stretade emot allt jag kunde, men tro på fasen att dom lyckades lura mig till slut. Väl hemma var jag glad igen, för matte sa att Nisse skulle sova över hos mig. Matte och Nisse hoppade i poolen och badade, så kom Doddi, Petter och Tilda åsså och ville bada. Jädrar i mig hur dom plaskade. Trött blev vi. Nisse somnade på golvet med TV dosan i handen och jag somnade i min korg.
På fredagen drog matte,Sanna och Nisse iväg till Willys i Gävle och skulle storhandla. När dom var klar och skulle dra hemåt, så startade inte dumbilen, så Håkan och två kompisar kom och skulle hjälpa dom, men det funkade int, så dom ringde till husse, och tur att det fixade sig,  (batteri helt slut)  för matte skulle ju hem och fixa mat till gamlingarna till hemtjänsten kom. Lite rörigt blev det. Jag fick vara ensam hemma jag, tråkigt. Sedan drog husse till stugan igen. Carola och Agnes kom. Då badade matte med dom. Hon gillar att bada hon. Sedan drog alla hemåt, och matte och jag skulle ta det lugnt. Då ni................då kom Lasse och Tora vovven igen. Jädrar i brallan va kul de´ blev. Matte och Lasse fikade och vi busade.  På kvällen var matte och jag dyngtrött.
På lördagen blev det lite slappa för matte och mig, men en en långprommis åsså förstås. Matte badade lite i poolen sedan somnade vi en stund ute på altan. Så skönt sa matte.
Idag har vi int gjort så mycket, men matte stack iväg till apoteket och jag blev ensam, men då kom Carola, Håkan, Agnes och Lisa. De var kul. Sedan har jag mest varit inne, blev ju ett jädrans regnväder. Nu räcker det.
Ska sova nu snart, blev ett lite rörigt inlägg, men spela roll då....  Husse kom hem nu ikväll, och vet ni va´han sa´...........BÅTEN LIGGER I VATTNET......JJIIIIPPPIIIIIIIIIIIIIIIIIII.
 
Så här låg jag och var lite lessen för båten inte låg i vattnet, jag ville ju åka båt ja´.
 
 
 
 Här är vi på en skogsprommis....
 
Jag får smaka grillad korv av Nisse, sedan hämtar vi vatten i brunnen, de´ä´så kallt och gott. Nisse guktig han.
 
Min Nisse............
 
Jaf och Tora vovven........

HAR HÄNT SÅ MYCKET.......

så matte och jag har inte haft tid att skriva. Sanna har varit här varje dag och badat i poolen med matte, och igår kväll kom Diddi, Petter och Tilda hit och badade, så fikade dom med oss. Det har ju varit riktigt varm och fint nu i fyra dagar. Husse drog till stugan i måndags han. Matte och jag har haft full sjå med att vattna överallt, och i växthuset som mattes tomater och gurka börjar skena iväg, som matte säger. Blir det fint väder så har matte sagt att vi ska till stugan, och så ska vi ta några småttingar med åsså. Det blir kul de´. fasen va ja´kommer att springa i skogen, och kanske jag ska bada lite med barnen. Synd att man inte får sova kvar där, men matte måste ju hem till gamlingarna. Hon har avlastning i morgon. Det ska bli så roligt, kan nog int sova inatt, bara längta. Husse hade kollat lite svamp idag, men dom var små. Så har matte plockat lite jordgubbar idag, och dom var jättestora, och "skitagoda" sa matte. Konstigt hon pratar. Nu ska jag väl försöka att sova, så blir det snart möra.  Nattinatti.
 

HÄRLIG DAG IGEN............

Ja, idag har det varit en bra dag igen. Fint väder, varit ute med matte, sedan kom min Lill-Nisse, oj, så lycklig jag blev. Inte nog med det så kommer Sanna på cykel. Då blev det poolbad, men jag såg att dom såg så konstig ut när dom hoppade i. Kallt, sa dom. Men dom var i hur länge som helst. Sedan blev det mat, och jag skulle ut på prommis. Gissa om det blev ett jädrans regnväder? Jo, det kan man säga. Då satt matte och Nisse på altan och målade lite. Nisse målade en massa flaggor han, sedan så kollade dom på när dom sparkade fotboll på TV.Jag somnade istället. Har haft så kul med Nisse.Han sover kvar med mig. Mysigt. Nu är det sovdags, säger matte.
 
 
.s

HEJ IGEN....

Bilderna kom inte med i inlägget.

MYSIGA DAGAR.....

Ja, vet ni....Toravovven kom till mig på fredag fm, och så låg hon kvar här hos mig på natten. Jädrar i mig va´vi har haft roligt. Så har vi varit på långprommissar åsså, tur var väl de´för både Tora och jag var så bajsis, för vi hade ätit mycket mat. Vi byter alltid mat med varandra, godare mat den andra har. Ja, vi är rolig vi. På fredag kväll blev jag såååå trötter så jag knoppade in redan halv nio på kvällen, men Tora hon var ute till kl tio hon. Hon är ju större än mig hon. Hon väckte mig kl åtta på morgonen, så vi hade lite bus med matte i sängen. Matte kröp under täcket hon. Sedan sov jag vidare nån timme till. Fasen va slut ja´va´. Igår hade vi lika roligt, synd att det skulle regna så mycket, men det blev ju bättre på dagen. Jag tog en liten tupplur i solstolen ja´, och just då kom Toras matte Lena och hämtade Tora. Jag ville inte att Tora skulle åka hem, men dom skulle dra till stugan. Tora ÄLSKAR ju att åka bil, men de gör int ja´, jag HATAR de´. Men så på eftermiddagen så kom Carola och lilla Lisa hit, då blev det roligt igen. Jag åt kakor med Lisa, fast jag egentligen inte gillar de´. Så har matte badat i poolen idag, men det var inte så skönt, sa hon. nä, nu är det väl bäst att sova igen så ja orkar upp, det har ju blivit ny dag nu. Får se om det kommer nå tvåbenta småttingar och hälsar på. Hoppas......Nattinatti.

RSS 2.0