NU PIGG IGEN.....

Ja, nu har jag inte skrivit på några dagar, men jag har varit dålig. det började förra veckan, jag vaknade på natten och ville ut, och då kräktes jag på gräsmattan, sedan blev jag jättelös i magen. Det var som vatten. Det satt i flera dagar. Det var inte kul att äta, för jag fick ju springa ut efter en stund. Så blev jag konstig i högra bakbenet, blev liksom bortdomnad. Matte blev jätteorolig och kunde inte sova, hon gosade och pysslade om mig hon. Nu har jag varit bra i magen i två dagar. En dag så kom Fannyvovven hit till mig och hälsade på mig med hennes Matte. Då blev jag så glad. Hon är en liten vit vovve, och så är hon snäll. Hon var lika "mammig" som mig.  Kul va´.  Vet ni, på torsdag har matte fixat avlastning, så då ska vi nog dra till stugan. Matte och jag vill de. Vi vill ut och åka båt nu innan det blir för kallt. Så vill hon dra upp några abborrar, säger hon. Kanske vi kan kolla lingonskogen åsså. Men Matte säger att det finns stora bruna björnar i skogen. Dom är farlig säger hon. Men mina nallebjörnar är ju int nå farlig. Konstigt........ Nu ska vi sova så vi blir pigg i "mörra".
Natti på er.


 Så här gosigt bäddade Matte ner mig när jag var dålig. Tur de´, så jag blev pigg fortare..


Morning på er....

Samma tråkväder idag, duggregn. men jag har legat ute i solstolen ändå ja´. Matte bäddade in mig i en filt, myspys.  Vet ni... igår kom Matte och jag äntligen iväg och klippte mina klor. När vi kom in i dörren sa alla tre som jobbade där  " men ååååååååååååå vilken sötnos, va´gullig du är, men ååååååååååååååå  mm,"  Så där höll dom på länge, och klappade och kliade mig, ja, já´trivdes verkligen där. Nästan så vi glömde bort att klippa klorna. Hon som klippte var jättesnäll och det gick så bra. Så bjöd hon mig på vovve godis, men jag tog int emot. Hon försökte, o jädrar i mig va gott det luktade, men Matte har sagt att jag int få´ta emot nåt av främmande, så det gjorde jag int heller. men när jag kom hem så ångrade jag mig, fasen åsså. Men matte köpte hundkex som jag fick för jag var dutti vovve.  Jag är lite ledsen nu, för min Matte ska dra iväg mitt på dagen till en kompis och äta nån konstig firre som luktar illa, ska de´va´nödvändigt de´. Hon säger att firrarna ligger i en burk och heter SURSTRÖMMING. Låter int nå vidare de´.  Men jag vet att vi hade surströmming i stugan förra året med grannarna, sedan var vi ut och åkte båt till en holme och fikade. de var ju mys, men inte när Matte drar iväg själv. Jag får väl sova i soffan hos Mormor och Moffa jag. Det går väl bra de å´. Ha de bra, för de ska ja´.


 Sånt här ska Matte äta idag, bäst hon snabbar sig innan dom hoppar ur burken, ser lite konstigt ut...eller......


Äntligen uppehåll......Ja, idag kan jag vara ute. Har legat på min solstol sedan kl halv åtta. Men Matte har lagt en filt över mig så jag int ska frys. Igår var det ett jädrans väder. Jag gillar inte när det blir ljust på himlen och så smäller det efter en stund. Matte säger att det är blixt och dunder, typ. Men jag blir rädd ja´.  Iallafall så städade matte igår som ni såg på bilden, och idag är hon helt slut. Hon har ont i ryggen och kom nästan inte ur sängen. Så kan hon nästan inte sitta. Hur ska det bli tro. Men om jag gosar lite med henne så brukar hon bli bättre. Hon gillar mina slaskiga pussar.  Nä, jag ska ut på solstolen igen innan det blir regn. Ser lurigt ut. Ha de bra.Så här såg Matte ut i går kväll innan hon somnade.


Hej igen.........

nu har jag vaknat efter min tupplur. Matte väsnas ju så med att jaga dammsugaren i hela huset. Va ska de´va´bra för, säger Husse.  Nu ska ni få se hur Matte ser ut när hon är i städartagen.. Inte kul de. 


De här är min Matte de´, visst är hon för söt då ?
Den här bilden har mormors barnbarn Agnes ritat. det var en gång när jag var lite dålig i magen. Fint va´.


Regn igen då..... fy fasen va´tråkigt.

Sovit skönt med Matte hela natten, så vaknar jag och hör hur det spöregnar ute. Kröp in under täcket igen ja´.  Men igår var det jättefint, solen sken och matte badade i poolen flera gånger och jag låg i solstolen och kollade. Lite sugen blir jag att hoppa i, men jag är lite fegis. Så hjälpte jag Matte att klippa ner lite vissna blommor en dag, och vet ni va hon hittade?  Typiskt att hon skulle dit där jag gömt lite grejer, alltså grävt ner. Då tittade hon på mig och såg lite konstig ut, men hon sa bara " titta Ziiri va´Matte hittade i jorden" Konstigt tyckte ja´då.  Men Matte är snäll hon och sa att det int gjorde nåt.  Så jag gick in med ett stort jordigt hundben och lade det på altan, och jädrar i mig va mycket jord det blev där, men gjorde inget heller. Matte tog fram dammsugaren hon och sa, att det är ju det den är till för, att städa med. Men fasen åsså om det varit Husse som kommit in med jord på stövlarna, då ni. I dag ska väl Matte städa IGEN, och då blir jag lite glader, för hon brukar dammsuga mig åsså, de ä´så skönt så. Få se va´vi hitt på sen då. Nu ska jag sova vidare en stund. Vi höres.Här är jag med Matte och Husse, kul va´,  hihihi

      
Mattes fina minitagetes..      Här, bland dom här blommorna gömmer jag mina grejer. Smart va´.

 

Kolla, va´många humlor. Dom ä´int så roliga dom.Jag tycker bättre om fjärilar, dom brukar jag jaga.
 


Regn, regn, regn, regn,regn och mera regn.

Fasen va jag är less på allt regn. Jag blir ju så blöt när jag vill ligga ute i min solstol. Men Matte har satt in stolen på altan, och så får jag ha dörren öppen så jag ser när alla hemtjänst brudar kommer. Smart va´. Igår var det åsså regnigt, å då sov jag hos mormor och morfar nästan hela dagen. Ska jag berätta en grej?..................Jo, Matte sa på eftermiddagen att TORA voffs skulle komma till mig några timmar i kväll. Jädrar i mig va piggelin jag blev dårå. När klockan var fem så kom Toras Husse och Tora. Jag bidde så glad så jag hoppade på Tora på en gång. När Toras Husse drog iväg på cykeltävling i Tierp, så var vi ute och busade i regnvädret. Jag gillar int de egentligen, men skit i de, ikväll var de roligt. Vi blev dyngblöta, så Matte och Husse måste torka oss med handdukar. De va´skönt. Klockan halv nio kom Lasse ( Toras husse )  och då var vi ute och lekte igen, men när dom åkte hem, då blev jag så trötter så jag måste vila, och nu ska jag hopp i Mattes sköna säng, och så brukar hon lägga över en tunn filt på mig, å det är så mysigt de. Jag kommer nog sova till kl nio i morgon, så trött är jag. Åsså har jag varit dutti vovve idag och ätit mat, två gånger, å då blir Matte så glad. Hon vill att jag ska äta mycket mat hon.
Natti natti på er.....Kam vi inte få lite gotta när vi är så blöt och fryssen?


 Ziiri och Tora, två pussgurkor.


Sommar och sol.....................

ja, det blev ju sommar igen, jättevarmt på dagarna.  Bara så ni vet så gick det jättebra att vara hemma hos Lotta när Matte och Husse åkte storbåt. Matte skjutsade mig till Lotta jättetidigt på morgonen, så när hon åkte ville jag följa med, så jag tänkte öppna dörren, men så hade dom stora tvåbenta låst dörren. Det gick så bra ändå. Lotta var ut med mig på promenad flera gånger, så fick jag sova i fotöljen, mysigt de´.  Hon sa att jag hade snarkat, då skämdes ja lite. Men jag va´ju trötter. När Matte och Husse och dom andra kom med bussen, så gick Lotta och jag och mötte dom. Jag blev så jädrans gla´när jag såg min Matte, så jag hoppade på henne och klöste på armen så det kom sånt där rött, blod sa dom. Men det gjorde inget, för Matte blev ju gla´hon åsså. Annars har det väl int hänt så mycket, jo Sanna kom till mig på fredagnatt. Hon har varit i Grekland fyra veckor, Ja, då blev jag så glad att jag sov med henne i sängen. Ja´fick de. Matte blev nog lite avis hon. Så idag kom Carola hit med tvillingarna. Jag rullade runt på gräsmattan, så gla´blev jag. Matte och barnen badade i poolen hela eftermiddagen nästan. Jag blev åsså sugen, men jag låg i solstolen och solade istället.  Nä, nu måste jag sova, säger Matte. Nattinatti då.


 De här är min Lotta och jag, hoppas jag får vara med henne flera gånger.


 Här ligger jag vid gäststugan och väntar på att Matte ska komma. Jag vill sova där ja´. Matte och jag brukar de´faktiskt.


Hej på er.............

Skriver några rader nu, för jag ska lägga mig och sova redan. Ska upp jättetidigt i mörra, för Matte och Husse har hittat på nåt tokigt.  Dom ska åka ifrån mig HELA dagen, de´ni, int nå snällt de´.  Men Kl 6 i morgon bitti ( så tidigt har jag aldrig vaknat ) ska vi åka bil till Mormors barnbarn Lotta ( tycker om hon ja´) och hon ska vara hundvakt till mig, bara jag inte får för mig att smita hem igen, för det är ju farligt med alla dumma bilar som kör så fort. men jag och Lotta ska ta en promenad hem till mig senare på dagen, det blir kul de´.Jag gillar att gå ut och gå med koppel.  Vet ni va´Matte och Husse ska gö´då?       Dom ska åka BÅT, som jag älskar, men dom ska åka buss först och det gillar ju int ja. Eckerö tror jag det heter dit dom ska, va de´ska va bra för.  Så kommer dom int hem förrän halv sex.  Jag tycker det 'är töntigt att åka så långt, när dom har 2 egna båtar, och en smal båt som heter kanot. Haha, Matte törst ju int sitta i en sån. Hoppas Lotta och jag får kul, och kanske Lottas storasyster med bäbis kommer. Då kan dom ju bada i poolen. Smart va´.  Så har jag ju Mormor och Morfar och springa in och hälsa på.  Så är det två tjejen som är här som avlastning, och dom gillar jag.  Förresten i går drog ju Matte och jag iväg i dumbilen och skulle klippa mina klor, men tji fick vi IGEN, typiskt, för hon som klipper var ledig. Så drog vi till Zoo mitt emot oss, men där måste vi beställa tid. Matte blev lite sur, så vi åkte hem och hon klippte klorna på mina baktassar, och det blev så bra.  men hon vågade inte fram.   Nä, nu är det bäst att jag slutar så jag får sussa, hoppas inte Matte är uppe halva natten bara.  Det blev många rader de´här.  
Puss och kram.


 Så här kommer jag att ligga och längta efter MIN MATTE......


 eller så här, på Mormors kudde...................................


 eller så blir jag så här trötter, och somnar en stund i fotöljen, då går ju tiden fortare.
Jag kommer inte att släppa Matte ur sikte på hela kvällen när hon kommit hem. SÅ DE´SÅ.


SORRY....

Det blev ingen stuga och båtåka för mig i lördags, jag som längtade, Matte åsså. Husse intog ryggläge istället och Matte blev int så glad. Så jag låg mest i min solstol jag. Typiskt att dom stora tvåbenta alltid ska bestämma.  Samma igår, låg väl mest och vilade.  Å vet ni va´Husse gjorde idag då...... jo, han drog iväg till stugan utan Matte och mig, inte snällt de´, men de gjorde inget, för vi gosade istället vi, så de så. Men nu i kväll blev jag glad ialla fall. Carola, Håkan, tvillingarna och lilla Lisa kom på cykel, å jädrar i mig vilket spring jag fick i småfossingarna, och barnen lekte med mig. Men sedan skulle dom bada i poolen, typiskt, och dom stänker ju så mycket.  Efter det blev det lite fika, och faktiskt att jag tog och smakade lite hallonkaka och kex, de ni. Jag brukar inte äta sånt jag, tycker de´är blä´. När dom skulle dra hemåt så började det att regna och det blev bara värre sen dom åkt. Undrar hur blöt dom blev då. I morgon ska jag åka bil säger Matte, för vi ska åka till en djuraffär och klippa mina klor. Matte kan, men hon törs int, är rädd att hon gör illa mig, lite fegis hon. Hon gjorde det förr och det gick så bra, jag låg så snällt så. Om hon klipper behöver man ju int åka bil. Men, bäst att följa med, får nog nå´gotta då.  Nu ska jag sova, är så trötter nu. Det är nog vädret säger Matte. 
Idag satt hon och kollade på lite kort från jag var en liten "bäbis" och nu ska ni få se några. En riktig gobit säger Matte.

 
Va´kallt de ä´om fossingarna. Här är jag 8 veckor.


Åh, va skönt med skinnfäll. 

Hemma hos Carola på finaste skinnfällen, don efter person.

Mysigt att hoppa omkring i nysnö. 

  Titt ut.

 Lite kvällsbus innan Matte och jag ska sova.

Natti natti.


TRÅKIGT ......

Ja, jag tycker det är tråkigt ja´. Matte bara pysslar i köket hela dagarna. Hon har plockat massa rödvinbär som hon gör vinbärskakor av, ( jättegoda ). Så plockar hon krusbär, kokar rödbetor, lägger in smörgåsgurka i flera omgångar. Måste det vara fullt överallt. Bra att ha i vinter, säger Matte. I dag ( nyss ) har hon gjort persiljejärpar på en stor hög med köttfärs, smaskens. Men det åker väl ner i frysen , och bra att ha i vinter. Kanske vi ska dra iväg till stugan nu en stund, för dom ska ösa ur båten, det har ju regnat några dagar. Å då jädrar i mig får dom allt ta en båttur med mig. Matte vill åsså de. Vi vill åka över till Smörnäs och köpa glass, och kanske mina vovvekompisar Tobbe och Chris är där. Matte ska försöka övertala Husse att vi gör de´. Hon får muta Husse med kaffe och mackor. Kan stanna till på en fin plats och fika i båten. Mysigt de´.  Jag kanske tänker bada åsså. Förresten jag har glämt att tala om att mina tvåbenta tvillingkompisar sov hon mig i veckan, Vi hade skitkul. Sparkade fotboll och lekte jaga, jädrar va jag sprang. Trött i mina småfossingar. Sedan låg vi i lill stugan på natten, å vi somnade bums. Nisse pojken sov till elva dagen efter och Agnes sov till halv nio, de ni. Vilka sömntutor. Nu i veckan ska Husse och Matte åka stor båt till Eckerö, med Mattes storpojk och hans familj, jag skulle vilja följa med, men det får man väl int. Gör inget för min kompis Lotta ska nog vara här med mig, sa Mattes storpojk. Så har ju Matte avlastning så det blir nog bra. Men att Matte ska vara borta i TIO TIMMAR från mig är int så kul de´. Men det måste ju gå. Lotta gosar nog mycket med mig för hon ÄLSKAR voffsingar, och jag älskar Lotta, så de så. Hon är så lugn och snäll. Hon vill ha en egen voffs, men hon får int för sin mamma och pappa, jag tycker hon ska få en, vi kan ju rösta för de. Bra va`.   Slänger in några bilder igen.  Ha de bra..


 Mattes gosiga brunöga.


 Kolla vilka fina Flitiga Lisor Matte har drivit upp alldeles själv.


 

Regnigt.....

och jag som vill vara ute i solskenet, men det blir nog bättre i veckan. Vi får hoppas..Jag har ont i min högra baktass i dag. Matte blev orolig när jag hoppade på tre ben, så hon kollade om jag trampat in nåt i tassen, men hon hittade int nå. Jag är nog bra i mörra om jag sover nu. Nattinatti.


 Så här mysigt hade jag det i regnvädret i går morse, när jag låg och väntade på hemtjänsten. Lite kallt var det.


RSS 2.0