TRÖTTER..&..TRÖTTER

Hej, ja nu har jag mycket att berätta. Har haft mycket skoj sista dagarna.. Började i fredags mad att matte började packa och packa, städa, jäkta och handla. Då tänkte jag att nu blir det nog stugan. Men så kom hon hem med Sanna, och sade att hon skulle sova här med mig. Okej, tänkte jag, för jag gillar Sanna ja´. Men så säger matte " husse och matte ska till stugan i kväll och förbereda inför fisketävlingen i morgon " tyckte jag att dom inte var så snäll. Jag älskar ju att vara i stugan. Blev lite bannad på dom.  När dom äntligen drog iväg så fick jag ett stort, gott märgben av Sanna. Då blev allt bra. Så kom Carola åsså hit och sov. Men vet ni, efter en stund längtade jag efter matte ja´, så jag låg ute i min solstol till halv ett på natten innan jag gick in. Carola och Sanna kollade ändå bara på tv. Sedan fick jag sova i sängen med Sanna hela natten. Det var ju faktiskt andra gången på 2 ½ år som jag sovit utan min matte. Visst var jag dutti då?. 
Jag sov länge på lördagen för jag var dyngtrött, å så var det lite regnväder. Jag tänkte på att snart kommer matte hem och hämtar mig, å så kom hon. Fasen åsså va glad jag blev.  Efter en stund så drog vi till stugan, och där var det mycket folk som hade varit med på fisketävlingen.
På kvällen blev det fest med lite äta, prisutdelning och dans. Jag fick vara med barnen jag, å dom var så snälla mot mig. Men när klockan blev halv elva ville jag hem till stugan och sova, så matte och jag gick hem vi.  Oj, glömde ju tala om att min matte VANN damernas fisketävling. Hon fick en jättefin målad tallrik. ( hon har två förut )
Husse kom tvåa i herrtävlingen.
På söndagen drog vi ut tidigt på sjön och fiskade. Kom hem med åtta abborrar. Åt mat, sedan ut i skogen och plockade svamp. Jag hoppade och skuttade så jag blev helt slut i småfossingarna. När vi kom hem låg jag i en stol på bryggan och bara hade det myspys. Kollade på änderna och en jättefin solnedgång innan matte och jag hoppade i säng.  
Måndag åkte vi ut på sjön igen, men blev dåligt med fisk, så blåste det så mycket.  Vi åt mat och packade ihop och drog hemåt, inte kul tyckte jag då. Matte fick som vanligt släpa mig i kopplet till bilen, för jag vill ju inte åka hem jag. Men när jag väl kom hem så blir jag glad att vara hemma, konstigt va´.  När matte plockat ur alla väskor ringde hon och frågade om inte Carola och familjen med tre tvåbenta saker kunde komma till oss och grilla lite. Och de gjorde dom. Fasen va kul. Barnen badade i poolen och så lekte dom med mig. Jag fick åsså grilla, så de så. När dom åkte hem så somnade matte och jag i lillstugan igen. Sovit så skönt. Spring i benen hade jag när jag sov, sa matte.  Å så hade jag snarkat, men det tror jag inte på. Idag började matte med att koka en stor kastrull med nå röda runda saker, rödbetor tror jag det heter, stekte massa pannkaka, tvättade och ja jag vet int allt, men sedan tog hon ett bad i poolen och satt med mig en stund. Då ringde telefon, och så var det dom där tre tvåbenta som ville komma och bada igen och leka med mig. KUL KUL.  Så när klockan var åtta ikväll ville jag bara sussa i mattes säng, helt slut.  Matte har plockat några äckliga fästingar på mig åsså. Dom får jag när jag är i sjökanten under nå buskar. Matte är duktig på att ta bort dom hon. Nu ska vi ut i stugan och sova igen. Nattinatti på er.

                               

                                   


                                   

                                   
                               
                                        Agnes och Lisa ute på promenad med dockvagnarna.  

 

                                            Nisse och bästisen Emma


                                    Mattes första pris i fisketävlingen. Snyggt jobbat, Matte.


                                       Härlig, vacker solnedgång, fotat från verandan.
ÅSKA, BLIXT, ÖSREGN OCH SÅ STORA HAGEL..............

Ja, jag vet inte , men det var stora vita kulor som störtade ner på stenplattorna nu på eftermiddagen. Hagel heter det säger matte. Det var ju is...Jag gillar inte när det ska låta så där illa. Så blev det så mörkt och svart på himlen. Jag gillar när himlen är blå och fin.  Igår var jag JÄTTEGLAD. Först kom mattes storpojk hit, han som jag fått min lilla " pip " av, sedan helt plötsligt kom mattes andra pojk hit, och vet ni....han hade Toravovven med sig. Fasen va´gla`ja bidde då. Inte nog med det så kommer det tre små tvåbenta saker hit och ville bada pool. Ja, så igår kväll var jag dyngtrött. Matte och jag sov i lill stugan igen. det är så mysigt. Vi har en bäddsoffa där som vi ligger i, så har vi lite musik, men jag somnar fort jag.  I går var matte till läkaren, och fick svar på prover. Hon hade en ovanlig variant av bihåleinflammation som trycker på nån nerv, eller va de´va. Hon fick nya mediciner som ska ta bort nån vätska som samlas där. Då blir hon ju bra snart. JIIIIPPIII. Nu ska jag ta med mig matte och sova lite, och hoppas på finväder i morgon. Nattinatti....


Min kompis Tora....Visst är vi fina tillsammans då?


Här ligger jag med min fina boll....

Så här mysig är min lilla " pip " som jag fått av mattes storpojk.  Mysig va`.

Så här glad var en tvåbenting som kom och badade pool hos mig igår.
BUSLISA heter hon, säger matte.


SOL OCH BAD.......

Ja, nu har vi haft några riktigt fina dagar med en stor sol på himlen. Vet ni, jag fick bada i poolen en dag, å fasen va jag tyckte de´va´skönt, fast jag blev blöt.  Annars ligger jag mest i min solstol och kollar när dom där tvåbenta sakerna busar i vattnet. Sanna, Agnes och Nils har kommit till mig flera dagar, så jag har fått gosa och pussas lite, de´är mysigt de´.  En sak till som hände idag,  Lars, mattes bror kom hit och då ÄNTLIGEN fick jag en fotboll av han, som han lovat så länge, men glömt varje helg han kommit. Men idag kom han med bollen. Den var skitafin. Har sprungit och busat runt runt och lekt. Snäll Lars.  I dag blev det en massa regn och dunder och brak uppe i himlen, jag gillar inte de´ja´. Så är jag så glad för min matte är mycket piggare nu, hon har röntgat, och ska till läkaren i morgon och prata och få svar. Håll alla tummar och tassar ni har. I kväll ska vi ligga i lilla stugan igen, de´ä´så mysigt där. Matte har nyss tagit ett kvällsdopp i poolen hon.  Nu ska vi plocka undan lite dynor och sånt, och sedan goa lite. Ha´de´bra.


Så här fint kanon napp fick matte. Snyggt va.....


Kolla alltså, vilken fin boll jag fick. Med svenska flaggan åsså. De´ni, lite avis kanske.


HEJ SVEJS PÅ ER.....

Hur har ni det i blåsvädret? Matte ska hjälpa mig att skriva ner några rader och berätta om min helg. Ja ÄNTLIGEN fick jag åka till stugan med husse och matte. Första gången i år eftersom matte varit så dålig. Vi drog iväg i fredags och kom hem i kväll. De ni. Det första jag gjorde var att springa ner på bryggan och i båten. Låg där öven en timme för jag var rädd att vi skulle hem på en gång. Men när matte började fixa till lite mat blev jag säker att få vara kvar. Senare tog vi en repa på sjön, å fasen va mysigt de var. Vi somnade fort, och jag vaknade kl sex på lördagmorgon. Gick ut och slog en drill, sedan hoppade jag i båten igen och sov där, för matte stod på bryggan och metade lite. När klockan var tio drog vi ut på sjön, hade matsäck med oss och massa kallt vatten. Satt där ute på sjön till klockan var nästan fyra, de ni. Jädrar i mig va jag trivdes. Husse och matte drog upp några fiskar, abborre heter dom visst. Solen tittade fram mellan molnen. Hur HÄRLIGT som helst. Sedan var det hem och äta mat, och på kvällen satt vi på bryggan och hade det mysigt i solskenet.
I dag var det hårt blåst så matte ville inte åka båt, så vi plockade lite blåbär istället som matte ska baka kakor på. Men sedan så fick jag en åktur i båten i alla fall, innan det var dags att dra hemåt. Då blev jag ledsen. Ville ju vara kvar. Matte fick bära ner mig från sängen, men jag bara rasade ihop. Benen ville liksom inte stå. Det blev bra när jag kom hem.  Nu ska vi sova.  Så får ni hoppas att det går bra för matte när hon ska in på hjärn och bihåle röntgen i veckan. Jag vill att matte ska bli bra nu. Hon har ju haft lunginflammation från februari och hosta och huvudvärk + feber.  Dom skulle kolla upp blodet åsså, så nu blir hon nog jättebra. Visst då.  Nu ska vi gosa.  Nattinatti.
Slänger in några bilder från helgen.


Jag gillar blommor ja`.


Mysigt med båttur..

Kolla in vilken liten GORUMPA.....

Fina vyer när vi drar in i " Bingbäcken ". Jag hjälper Husse att hålla koll framåt.

Å.. hur länge ska man vänta på fika.....tar en stödvila i solstolen under äppelträdet.


RSS 2.0