En vecka sedan........

jag skrev sist. Men matte har haft så mycket den veckan åsså, så har det varit ett rackans oväder. Matte håller ju på att städa, klättrar i fönstren, röjer i skåp, tvättar,  ja allt gör hon. Idag har hon städat på altan, satt upp nya gardiner där, och så lite ljusstakar och sånt. Men hon tog bort min sköna solstol, och det gillade jag int. Man kan int ligga i den nu säger hon, men jag provade i dag, och det gick hur bra som helst. men kallt var det. I går tog matte och jag en långprommis till Carola, Håkan och barnen. Det var skönt. Adventsfika var det. Där blev jag mött i dörren av barnen som blev glad att jag fick följa med, men jag låg mest under bordet vid matte jag. Rädd att hon kaske skulle smita iväg från mig. När vi skulle gå hem fick jag en massa saker av Carola som hennes voffs Nora hade haft, men hon har ju flyttat till himlen, och där behöver man int ha nå massa saker. Fick ett rött fint brett halsband, ett koppel, picknick matskål med flaska. Bra att ha när jag ska ut och åka båt i sommar. Ett fint hjärta med en skyddsängel, att ha på halsbandet, en röd väst med reflex och lite mera. Kommer int ihåg så bra. När vi kom hem så hade vi lite bus i snödrivorna innan vi gick in. Då blev jag trötter, så vi lade oss i skaplig tid. Vi gosade jättemycket. De ä´mysigt de´.
Nattinatti på er.

                                  Den här lilla tjejen var jag till igår, jag passade på att pussa lite på henne ja´.

                                     Så dom här tvåbenta tvillingarna som blev så glad när jag kom.


 Å, fasen va´dä´snöar hela tiden, nu får det räcka, tycker ja´. Så de så.


GRATTIS STORPOJKEN....

Ja idag ska matte på kalas igen. Hennes storpojk fyller 45 år, de ni.  Jag gillar han ja´, för han brukar busa med mig. Synd bara att jag inte får följa med å gratta han, för då slulle han få många pussar. Jag har faktiskt pussar kvar, fast min Matte har fårr flera hundra den här veckan. Hon säger att hon inte behöver tvätta sig, för det sköter jag om. I går tvättade jag hela ansiktet på henne. Bra va´. Nu ska jag vila lite igen.  Höres.


 
 GRATTIS  PÅ 45 ÅRS DAGEN. KOM TILL MIG NÅN DA`.


HEJ SVEJS PÅ ER.....

Ska skriva ner några rader. Jag har varit så trötter hela veckan och mest bara legat och sovit. Så är jag skendräktig säger Matte, va´de´nu ä´, för jag vill bara gömma mina saker, bädda i sängarna, ligga i knä och gosa med matte, gosa med matte när vi ska sova. Ja, jag ligger uppe vid halsen på henne hela nätter. Äter inte, ut och slå en pink på dagen, vill inte ut på promenad på kvällen. Så springer jag runt med mina valpar (leksaker) överallt och gnäller. Fick ett stort fint märgben när jag fyllde år, men det gick jag ut och grävde ner i snön, men hämtade in det idag. Bättre idag. Så har det varit lite stressigt den här veckan igen, många som fyllt år, så har matte varit inne hos mormor och morfar och hjälpt till med gardiner m.m. Igår kom carola med barnen, å dom var ute och lekte i snön, men jag låg nerbäddad på altan jag. Dom gjorde snögubbar och fina lyktor som vi tände på kvällen. I morgon fyller mattes storpojk år, så då ska hon väl dit och gratta. Ojojoj, måste hon gratta alla som fyller, eller.....jag vill att hon ska vara hemma med mig. Nu ska jag sova igen, hoppas Matte är trött åsså.

Den här ful - snygga snögubben gjorde Carola och barnen hemma hos mig, haha


 Den här gjorde dom hemma hos sig.


Det här är min go Lotta när hon fyllde 14 år i torsdags, visst är hon fin då?

 


2 ÅR IDAG..............


 Min smarrigt, goda tårta..

Ja, idag är det äntligen stora dagen,  2 ÅR.  Jag har fått presenter,  lite olika sorters gotta,  märgben, nytt reflexkoppel mm. Så skulle vi dra till Zoo och klippa klorna idag, men dom kunde inte förrän på onsdag, bra det tycker jag.  Matte fixade till en tårta till mig, så gick vi till mormor och morfar och bjöd på kaffe och tårta, då fick jag presenter igen.  En boll med band så jag kan dra omkring och slänga, och ett runt gnagben. Jag jätteglad. Det var så kul att riva i papper, och se vad som finns där inuti. Så nu har jag tagit en liten tupplur medans matte diskat och plockat undan. I kväll kommer Carola hit och hon slulle ta mina tvåbenta små kompisar med sig, jiipppiiii.  Vi får höras igen. Ha´de´bra.JOBBIG VECKA.....

Ja det har varit en riktig jobbig, tråkig vecka. Matte har varit jättedålig, inte orkat vara ute med mig. Så har värmepumpen strulat. En firma var här och fixat till det och satt in helt ny. Men tror ni det funkade??? nähä då. Dåligt med lysen och utan värme. Elektrikern kom och jobbade hela lördagen, utan att hitta nåt fel. Matte trodde hon skulle få hjärtstillestånd på kuppen, plus att hon hade feber och en j...a huvudvärk. Så har det hållit på hela veckan. Så i torsdags morse var det helt knäpp tyst i hela huset, och vet ni... Mattes alla tre proppfulla frysboxar hade lagt av under natten. Panik, matte sprang runt runt, och fixade skarvkontakter, ojojoj, men ca tio tiden på fm. så ringde husse till Gävle Energi, som kunde konstatera att det var stort fel ute i deras elskåp. Frid och fröjd trodde vi, + att fönster tvättargubben kom och skulle tvätta alla fönster. Kallt var det här ska ni veta, utan värme hela natten, och hela dagen. På kvällen kom värmegubben igen och fick ingen ordning på el eller värme. Husse fick då ringa Gävle Energi igen vid sjutiden på kvällen. Konstaterade då att dom som var hit på fm. hade slarvat och inte satt i elkassetten i elskåpet riktigt. KLANTSKALLAR:  Sedan vid niotiden började elementen bli lite varm, och sen dess har det funkat.  Så nu har jag det varmt och skönt. Hoppas Matte blir bra tills i mörra, för ni vet väl att lilla jag blir stor tjej då, fyller ju 2 år. Matte ska göra en fin tårta i morgonbitti, sedan kanske vi ska dra iväg till djurkompaniet och klippa mina klor, så jag blir fin. Matte har borstat mig idag, så har hon tvättat mina öron ( skönt de´ ) och så har vi borstat mina tandar. De ni... Så nu får det bli måndag snart, men ska ligga och gosa med matte i natt först. Ska lägga in nåt kort från i går natt när jag sov så hårt att jag int märkte att matte var där med kameran.  Pusspuss på er. Hör av mig.


SNÖ, SNÖ, SNÖ

Hej igen. Har ni kollat ut va´mycket snö det är.  Jag skulle ut och drilla lite på eftermiddagen, och backade in genast jag såg nåt konstigt, kallt vitt på backen. Men sedan drog jag ut och röjde runt runt.  In och hämtade min fotboll och matte och jag hade kul. Hon gjorde bollar av snö och kastade upp i luften som jag tog. Kul dä´. men nu ska vi lägga oss och gosa, för matte är jätte dålig. hon blev jätteförkyld kl tre i natt. Hon bara hostade och nös så jag blev nästan rädd.  I dag har sotarmurre varit här och klättrat på taket, och på torsdag kommer det nån gubbe och ska tvätta ALLA fönster i hela huset, de ni. Matte orkar inte. Sedan är det int så många dagar till den stora dagen. Jag längtar. Hoppas matte är pigg då. Hon ska ju fixa tårta och sånt.  Nu ska vi sussa. Nattinatti på er.


 Så har låg jag ute igår, kallt.... men matte lindade in mig i filtar. Snäll hon.


 Fasen va de´blåser, ser ut att kunna bli oväder. Uscha.


HEJ SVEJS PÅ ER.....

Ojojoj, nu har jag varit slarvig igen med att skriva. Men jag skyller på min matte, hon har varit så trötter och slö en längre tid. Det är hösten säger hon. Orkar int nåt. Lika med mig, jag ligger mest i mattes säng på dagarna. Jag längtar efter lite sol och värme så jag kan ligga ute i min solstol. Men vet ni va´jag längtar mest efter.... Jo, nästa måndag fyller jag två år. De´ni. Jag längtar, för matte har sagt att jag ska få presenter då, å så ska vi göra en stor tårta med två ljus. När jag fyllde ett år var det ju bara ett ljus, konstigt va´. Undrar va´ja´får i paketen, spännande. Ska jag berätta va´husse kom hem med i går ?    En till DUMBIL. Jag hatar bilar. Han måste ha en egen för han ska kunna åka till stugan själv, så int matte behöver skjutsa jämt. Konstig dom där tvåbenta. Jag har beställt en hundkoja till vintern, så jag kan ligga ute utan att behöva blåsa bort. Få väl se om husse får nån tid över till det då. Nu ska matte dra iväg in till stan en sväng, jag får väl gå till mormor och morfar jag då en stund. Mysigt att ligga där inne i finsoffan. Ha de bra.Så här smaskig god och fin var min 1 årstårta.  Då måste ju 2 årstårtan vara dubbelt så smaskig och stor, eller......

RSS 2.0