Trött liten vovve.

Hej, nu var det några dagar sen jag tassade på tangentbordet. Har väl inte hänt så mycket mer än det vanliga, ute hela dagar, solar leker in till mormor och morfar en sväng. Matte är inte på bra humör, hon är trött och slut,  tycker att allt är jobbigt. Men mig är hon inte trött på, nej, hon säger att jag är det bästa som hänt henne, och vi kan sitta, ligga och gosa och prata om allt. Vi har hemlisar vi. Tur att jag har dig, lillstumpan brukar hon säga. I dag har jag åkt dumbilen, i buren. Vi var iväg och köpte blommor till gravarna, sedan till Skogskyrkogården och planterade, då fick jag hoppa ur, sedan i väg till Valbo kyrka, och då fick jag åsså hoppa ur, bra att träna i och ur sa matte. Jag är bara lite rädd nu. Innan vi åkte hem så fick jag kolla på STORA fyrbenta saker som lät ...gnäggg,gnägg. En var brun, en annan var vit osv. Konstiga saker var det,  Nu ska matte och jag krypa ner i sängen och kramas lite, eller mycket. Matte tycker jag är ssssååååååå mysig.

Höres.


Bra dag till slut

Vaknade i morse och kände på mig att de´va´nåt. Först legat ute i solstolen, och så hjälpt matte lite i landen,vill inte leka eller spela fotboll, ätit dåligt. Så kom det.... vi skulle åka dumbil till hundkurs. Fick sitta i knä på husse dit. Va´inget roligt idag. Jag ville inte gå fint, inte ta emot pastej, korv eller köttbullar, nääääää ...jag tyckte dom kunde ha sin pastej för sig själv jag. Jag var nog lite bajsis åsså, men hur ska man kunna bajsa när andra hundar står och skäller, näää det funkar inte.  Vet ni va´Magda gjorde???  hon lyfte in mig i bilen i buren och sa...NEJ.. ligg still, så fick jag en köttbulle, men den spottade jag ut, sen tänkte jag att det är väl lika bra att ligga där då, så dom blev nöjd. Jaa.. jag åt upp köttbullen åsså, och Magda sa att jag va´dutti tjej, efter det drog vi iväg till hundsimmet och fikade, då låg jag i buren, och det var min egen lilla matte som lyfte in mig då. det var ganska skönt faktiskt, för jag hade min kudde och Ruts filt med åsså. Efter fikat så frågade matte om Magda ville klippa mina klor (hur kunde hon plåga mig ännu en gång idag ) och det ville hon ju. Det gjorde inget ont heller, fick pastej av matte då. Sedan fick jag åka i buren igen på hemresan, men sedan när jag kom hem så blev det fart, pinkade så matte och husse trodde det var Niagarafallet, och så blev det en bajshög åsså. Förstår ni nu att man inte ville gå fint och lyda på kursen. Nu ska jag sova hela kvällen till i morgon förmiddag. Hoppas det inte blir nå Dumbil åka imörra.

Pussipussi

LYCKA..........

hallå där, dagen började som vanligt med att jag var med matte i växthuset. Sedan drog matte iväg på cykel ca 1 timme, ( blir så ledsen då ). När hon kom hem så lekte vi ute med bollen, kul dä´. Efter en stund tog hon dumbilen och drog iväg, men då kom det en överraskning........TORA och hennes husse. Satan va gla´ja´bidde. Vi lekte, busade och hade röj, å så kom matte hem å då blev jag ännu gladare. Tora och jag fortsatte att leka en stund till så vi blev alldeles slut. Lade oss ner och bara gosade med varann.  Så kom Lasse ( Toras husse ) ut, och dom skulle åka hem. Vet ni va´ja´gjorde,,,,,,,,,,,,,,,,, jo jag hoppade in i Toras bil till Tora,  det ni... de´trodde ni inte va´. De va ju inge faligt.  På kvällen åkte matte hem till Tora, och husse och jag fick vara hemma, inget kul.  Men blev glad när matte kom hem.


sola, sola, sola

voffs på er,skriver några rader igen, som vanligt varit ute hela dagen,busat med bollarna, gnagit på ben, solat med husse när matte drog iväg till Gävle en sväng, fikat ute med mormor och morfar, sedan har jag sovit en hel del i min nya bur ute på gräsmattan, härliga tider, strålande tider.......Så fick jag ett märgben av matte idag,  å jädrar va gött dä va. i dag var Rut till djurdoktorn, hoppas det gick bra. Jag blir ju orolig.  Får väl höra i mörra kanske. Matte ska hjälpa mig att slänga in nån bild från idag, får se hur det går.

Höres.


Struliga dator.....ååååååååå

Hej, matte arg på datorn. Vi försökte skriva igår och skicka bilder, men det sket sig hela tiden, gick bara skicka bilder eller skriva. Jaja nog om det. Jag ville berätta om min söndag . Den började med att matte och jag åt frukost i lugn och ro, husse borta sen i torsdag. Sedan var vi ute hela dagen och jobbade i trädgården, jag hjälpte matte att riva omkring lite och så plockade jag ner massa vedpinnar från husses vedtrave, det var skitakul de´. Sedan satt vi oss ner i varsin solstol och vilade, och vet ni va´som hände då......................Jo WILMAGUMMAN kom till mig.  Å jädrar i mig va´stor hon blivit, å vilken stor fin yvig rump hon hade fått. Hoppas min blir lika fin. Hon är ju 2 månader äldre åsså. Vi lekte och busade, så fick hon låna mitt vita tuggben som inte jag gillar, då blev hon glad. Men min solstol fick hon inte sitta i för den är bara min, så de´så. När dom gick hem så tog jag tuggbenet och gnagde jättelänge, det var ju gott, men så  smakade det ju  Wilma. Hoppas hon kommer och hälsar på igen.  På kvällen kom husse hem med nå konstiga saker, fisk hette det viss,  öring tror jag, ska få smaska på dom i helgen.

I går var vi ute hela dagen igen, hjälper matte varje dag i växthuset. Ja springe före dit ja, vet precis. Men så drog matte i väg i dumma bilen, men kom hem efter en stund. Då blev jag glad. Han var iväg och köpte en sån där bur som jag ska sitta i när vi åker dumbilen ( trodde dom ja ). Jag testade buren genast dom satt ihop den, å fasen va det var mysigt. Matte la i min nya kudde och en filt som jag fått av Rut. Jag sov i buren ute ca en timme. Mysigt värre.  På kvällen var matte ute och spelade fotboll med mig och så lekte vi.  Jättetrött på kvällen. Matte tog in buren så jag låg i den i rummet när husse och matte glodde på tv. Jag kollade in hundskolan jag åsså.

Nu är det onsdag, och det gillar jag inte. Matte åker bort kl kvart över nio och kommer hem kl tolv, hon ska spela bingo med gamlingarna på Furugården, sedan drar hon igen kl två till fyra och spelar spel med nå pensionärer, jag får vara hemma med husse jag, men det ska väl gå bra. LÄNGTAR till i kväll då matte är hemma med mig. I morse när matte skulle duscha blev jag ledsen, så jag fick vara inne där med henne.  Nu ska jag ut innan matte drar iväg. Nu fick ni mycket att läsa va´.  Kolla bilderna vi la in igår. Det är när jag hjälper till med ved, och så är det Wilma och jag, sedan Wilma när hon gnager på mitt vita tuggben sedan jag i min solstol.

puss puss.

WILMA OCH JAG


TRÖTTER

Hej svejs, ska tala om att idag har det hänt mycket. Varit ute  och lekt hela fm, sedan åkte vi bil ( ja, det funkade bra ) drygt en mil till en hundkurs. Fick träffa fem andra voffsingar där. Först skulle det pratas och fika, fast vi voffs fick inget, sedan drog vi iväg i bil igen till Rörbergs flygfält och tränade lite, ganska kul faktiskt. Vi fick LEVERPASTEJ då, fick beröm för att jag hade mattekontakt, kul dä. Men måste ju alltid kolla in min matte jag. Så är det. När vi kom hem hade vi huset fullt med stora och små tvåbenta. Då blev jag så glad. Dom var kvar länge, det var så skönt ute. Sedan tog matte och jag och fixa till lite mat. Idag har jag  fått många köttbullar och varmkorv. Gottigott. Vi kollade på tv, men jag somnade som en stock, och matte satt och gosade med mig jättelänge. MYSIGT. Nu ska vi sova på riktigt, i mattes säng förstås. Matte ska få smaskiga pussipussar.

Nattinatti


Godmorgon

I dag är jag uppe med tuppen. Matte väckte mig kl 7. Brukar få sova till halv åtta annars. Vi är ensam hemma för husse har dragit till hälsingland igår och kommer hem på söndag. Skönt sa matte, för då får hon gosa med mig hur mycket hon vill. Husse tycker att hon skämmer bort mig med pussar och kramar. Men jag tycker åsså om att gosa. Så det så. I dag ska vi väl bara vara hemma, men i mörra så ska vi på nåt där jag ska lära mig en massa saker. Det kan jag ändå. Det hette visst hundkurs , typ. Nu har jag varit ut och gjort toalettbesök, och allt är frid och fröjd. Behöver inte borsta tandarna nu, för jag är sväld i munnen. Har tappat tra tänder, och den fjärde är på G. Den sitter hur löst som helst. Matte spar dom. Hon spar ju allt, säger husse, Konstigt nog inte bajspåsarna. Ska snart sticka in till mormor och morfar och få lite kalvsylta. Förresten så blev jag 5 månader i onsdags, och då fick jag åsså kalvsylta. Smaskens det.

Nu ska jag ut. puss puss.

KUL MED TORA.


Och Påsken varar fram till jul.........eller hur var det......

Matte glömde slänga in kortet, men här kommer det.   Bättre sent än aldrig.  Visst då.

Hej hopp.

 Länge sedan jag hörde av mig, men det har ju varit helger, och det har varit full fart.  Började med att jag var påskkärring hos Mormor och Morfar, Mattes ide´förstås. Men dom sa att ja´va´söt.  Sedan kom ju barnen. Jag fick ju påskägg med godis i, och sedan fick jag en NY KUDDE som Matte sytt åt mig, med vovvar på. ( mallig jag ) Matte tyckte att jag växt ur min lilla rosa snuttkudde, men den vill ja´åsså ha kvar. Sedan så fick jag det rosa underlägget som Agnes gjort åt mig, så stolt så, med mitt namn på, och ett ben, gullig tjej hon. Undrar om Rut fått ett åsså. ÅÅÅÅ vet ni vaaaaa,...... Ja´har sovit utan Matte en hel natt, var borta i ett helt dygn. Fick sova hemma hos Rut, och vi hade jättekul, Men matte var ju orolig att jag skulle längta efter henne. ( det gjorde jag ju men sa inget ) Matte längtade nog mest hon. KANSKE.  Å sen i går kom Tora hit till mig och lekte, SKITAKUL DE´. Men jag busar ju så mycket när jag blir glad, så jag sover hela kvällarna. Visst ja, glömde tala om var jag fick sova när jag var hos Rut. Jo, kan ni tänka, I SOFFAN med Håkan, och Rut i sin korg i hallen. De ni. Ska väl sova där nåt mera sedan, tror jag.

Nu blev det ett långt inlägg, men det bara blev så.    Kom ihåg att kolla in kortet med min nya snuttkudde. Haha.

Nattinatti

Dom kom till mig idag.


GLAD PÅSK

voffvoff, ska skriva några rader och önska er en Glad Påsk, idag har jag fått ett påskägg av matte, det var massa lördags godis. Undrar om Rut fått nåt då, Men hon kan ju få smaka av mig. Så har jag skickat påsk kort till Tora, Rut och Elsa.Så kom Agnes, Nils och Lisa till mig idag, ååååååå va söta dom var med halsduk på huvudet och ett förkläde, och så hade dom olika färger i ansiktet. Konstigt va`.  Vet ni va´jag fick av Agnes då?  Ett rosa underlägg till min matskål, som hon hade gjort på öppna förskolan. Åsså var jag in till mormor och morfar i går och matte satt på mig en halsduk  (med kycklingar på ) på huvudet, typ. ÅÅÅÅÅ Matte då.  myspys

Voffs voffs på er, Vill bara skriva och tala om vilken härlig söndag och måndag jag haft. I söndags var jag ute och lekte hela dagen, och så var ju dom tvåbenta sakerna hemma hos mig och lekte. Sedan på em. så blev det en överraskning......... TORA kom och busade, men hon tycker nog att jag är jobbig, men kul.  Vi fikade ute åsså med Lasse Och Lena. Men resten av kvällen låg jag i mattes fotölj och snarkade.

Och igår gick jag ut kl 9 och var ute till kl sex.  Spelade boll med barnen. Solen sken och det var så varmt, gillar det. Visar några bilder från helgen så får ni se va mysigt jag hade. 

Slaskiga pussar Ziiri


Härlig dag

Voffs på er, ja idag har jag haft en härlig dag. Vi drog till stugan halv tio, och kom hem kl sex. Jag har varit ute precis hela dagen.  Jag hade tvåbenta barnen Agnes och Nils med mig och det var skithäftigt. Vi spelade boll, grillade korv, tog promenad och så kom Omar och hälsade på. Han hade varit ute och pimplat och fått en massa abborre. Låter gott. Så kom det nån på en konstig grej ute på sjön, snöskoter hette det sa Matte. Men den brummade så konstigt. Så har jag sett tranor och kanadagäss. Stora pippin det. På em. blev jag så trött så jag somnade av en stund i solen nere vid bryggan, mysigt de.  Och vet ni va´jag gjorde i bilen på vägen till stugan......... jo jag gjorde som jag sa igår.. SPYDDE i bilen. Ja, så går det när man måste åka i dumma bilar, men på hemvägen klarade jag mig. Sedan har jag sovit i min korg resten av kvällen. Nu funderar jag på att hoppa i säng med dom där tvåbenta småttingarna, men ingen ide´, matte blir väl avis då. Hon vill ju sova med mig varje natt, annars kan hon inte sova. Fjompa där. ( men jag vill ju åsså bara sussa med matte, mys pys de´. )   Sätter in nån bild senare från idag. Trötter nu.

Nattinatti

VOFFS VOFFS

Hej, ja, jag har inte skrivit på länge, men det är så att jag ligger ute i solen hela dagarna. I morse kl halv nio gick jag ut, och kom in halv fem. De´ni. Jag äter mat ute åsså. Och på kvällarna är jag dyngtrötter. Kanske jag ska åka i dumma bilen i morgon säger matte, för vi ska visst till stugan. Får väl se om jag tänker spy på matte, eller......... Nä det ska nog gå bra. I går tog vi en prommis till Zoo, och då fick jag köpa ett nytt halsband, det andra var nästan för litet, jag har ju blivit stor nu. Väger faktiskt 14 kg.  Men men.... Rut väger ju mer hon, men vänta bara. Nu ska jag sussa en liten stund igen, vi höres.

Pussissar från mig.

RSS 2.0