ROLIG DAG.

Hej, idag fick jag en rolig dag, var ganska pigg när jag vaknade. Har nog sovit ut ordentligt nu. På fm. var jag ute och lekte och var in till mormor och morfar några svängar. Vi var in dit och fikade åsså.  Sedan åkte jag bil med matte till en tant som fick en hink med svamp. Ganska roligt faktiskt att åka lite bil, men trodde nog vi skulle till stugan igen. Sedan låg jag i min solstol och sov en stund, då kom matte och sa att " Toravovven  kommer snart ". Då jädrar i mig blev jag så glad att jag stirrade på grinden i fem minuter. Åsså kom det en bil med Tora i, å fasen i mig va´jag hoppade och rullade runt, runt med Tora. Så åkte Toras husse och matte iväg och lämnade Tora med mig, lycka de´.   När vi lekt och busat av oss en stund sa matte och husse  att vi kunde ta en promenad, och så blev det. Vi var ute drygt en timme, och när vi kom hem hade Toras husse och matte redan kommit tillbaka. Inget roligt de, men dom var kvar en stund så vi fick ta en busrunda igen.  Ja, det är så roligt med min Toravovve, Vi har såååå kul vi. Slänger ion nåt kort med Tora och mig från idag. Baybay.


HEJ DÄR.

Måste berätta vad jag haft för mig i veckan. Jag har haft skitkul varje dag. Husse, matte och jag åkte till stugan i måndags och när vi fixat allt i ordning så tog vi en liten båttur på Skålbackasjön, och åkte till Omar som satt på bryggan med sitt främmande från Israel, och vet ni, dom tyckte jag var såååå söt. Men dom pratade så konstigt, och matte åsså, så jag fattade inte vad dom sa. Matte berättade för mig sedan. När vi kom hem så gick vi ut i skogen och plockade lite svamp, och jag sprang och skuttade som bara den.  Efter maten kom Omar och hans bror till oss med lite konstig fisk. Dom hade friterat löja och ville bjuda på, och matte som är lite kräsen skyllde på att hon var mätt, men dom tjatade så hon måste smaka, och vet ni vad hon sa?  ååå, it´s very good. Sedan blev det nattinatti för mig kl sju.

Tisdag vaknade jag kl halv åtta. Då fixade matte matsäck och vi drog ut på Lundbosjön och fiskade. Mysigt. Solen sken och vi med den. På em gick vi ut till skogs igen och plockade mera svamp, dom släpade hem en varsin hink, men jag hade roligt i skogen igen, började gräva i lerpölar, så jag såg ut som en sotare nästan. Matte sa att jag är som småbarn som bara geggar i vattenpölar. Ja, men kul var de. När vi kom hem tog matte med mig till grannens badvik och tvättade mig, det var faktiskt skönt att bli ren och fin igen, men det var kallt i vattnet. Vi tog en skogspromenad innan jag somnade kl halv sju.

Onsdag var jag trött i mina småfossingar. Men vi gick ut i skogen igen och jag skuttade som ett litet gulligt rådjur sa matte. Dom plockade nå röda saker som heter lingon, och dom tyckte jag inte om , bara blåbär gillar jag.
När vi kom hem så spelade vi lite fotboll. Dä ä kul dä. Efter maten var jag dyngtrötter igen och somnade kl sex. Skönt.

Torsdag när jag vaknade så var det ett jädrans liv utanför, och va fick jag se, jo en hög med kanadagäss  ( 44 st ) ute på sjön. Jag gick ut på bryggan och tittade på dom men dom blev inte rädd.  Gick ut i skogen och dom plockade två till hinkar med svamp, jag tror dom fått fnatt. Men matte hade lovat en gammal tant att hon skulle få en hink med kantareller, för hon kan inte gå med rollator i skogen. Mmmm, min matte ÄLSKAR att plocka svamp, men hon vill inte så gärna äta dom. Konstigt va? Sedan stod matte på bryggan och metade i två timmar medans jag sov middag. Efter maten var det bara att packa och dra hemåt, men jag ville som vanligt inte, utan smög ner till bryggan och hoppade i båten och gömde mig igen, men dom vet ju det, så husse kom med kopplet och matte hoppade i båten och lyfte ur mig. Tung blev jag för jag hjälpte inte till nåt, bara hängde som en trasa, men så blir det när man måste åka hem fast jag inte vill, så det så.
 Men det var skönt att komma hem åsså, jag sprang in till mormor och morfar, och fasen va jag tvättade dom i hela nyllet, så glad blev jag, och dom åsså. Dom längtar efter mig när jag inte är hemma. Mormor är så orolig att jag ska komma bort i skogen, men jag är bara runt stugan, men ibland kilar jag iväg en bit, men rusar hem genast då matte eller husse ropar. Bäst så. Jag har sovit nästan sen jag kom hem, och ska nu sova vidare med min mattegumma. Nu fick ni mycket att läsa, och ni ska få några bilder från veckan åsså, så får ni se va lortig jag var. Natti natti.


TJENARE.

Ja nu har jag varit på latsidan igen med att skriva, men det var ju kalas i dagarna tre när morfar fyllde 90 åt, så det har varit lite segt. Men jag hade roligt jag, för på söndagen kom ju Tilde till mig, och på måndag kväll så kommer min egen Toravovve hit. Gissa om vi hade kul. Hon var lite slö i början, ja nästan lite småsur, men efter ett tag så blev det fart, och jädrar i mig va vi lekte. Ja gillar Tora ja`. synd att hon inte kan komma till mig lite oftare. Toras matte sa att jag gärna fick komma hem till Tora och sova, men ni vet väl hur min matte är. Hon kan inte sova utan mig. Haha, det gick ju bra när jag var i stugan med husse ju. Appropå stugan, så drar vi dit i morgon fm, och blir nog kvar till torsdag eller fredag. Matte ska ut och fiska, sedan plocka svamp och lingon. Hoppas bara det blir finväder då. Jag tänker springa i skogen jag. De ä´kul de. Nu ska matte sova, så vi slänger in några bilder i dag åsså. Ha de bra.

Natti natti.


KALAS, KALAS.

Voffs på er, ja nu har jag mycket att berätta, morfar fyller ju 90 år imörra, ( måndag ) men det började med fest i går på lördag. det var så kul för det ramlade in massa tvåbenta saker hela dagen, kuligaste är ju när dom där små kommer, för då får jag pussas lite med dom. Vi satt ute på våran altan en stund innan vi gick in till morfar och mormor. Där bjöds det på massa smörgåstårta och annat gott, men jag hade ätit mat jag, faktiskt. Matte har börjat tvinga i mig mat och det är ju lite gott ialla fall. Jag tror det var nitton stycken som var där, och dom surrade och skrattade hela kvällen, undrar va´dom skrattade åt tro?  Ä... skit samma för jag blev ju lite trött jag så jag somnade.

Trötter på söndag, jag sov till nio, för då sa matte att jag måste vakna. Okey då tänkte jag, då fick jag frukost. Sedan var jag med matte i växthuset och då snodde jag två tomater, men det gjorde inget sa matte, snäll hon.
sedan kom det en bil men fem stycken stora tvåbenta, och sist en liten vit söt sak med fyra ben, å jädrar i mig va´gla´ja´bidde. Det var en liten govoffs som var fyra år och hette Tilde, å vet ni, hon hade fått bäbisvalpar för ett tag se´n, dom var nog pluttesöt dom. Vi hade faktiskt kul vi, hon bodde långt borta, i Stugun i Jämtland. Hon hade åkt bil sssååååå långt. Det skulle inte jag vilja göra, fy då för bilar. Men tur att hon ville då. Matte knäppte faktiskt många kort på oss, men vi hade svårt att vara stilla. När dom åkte hem blev jag trötter igen och sov några timmar ute på trädgårdssoffan. Skönt de´. Ja, morfar blev riktigt mycket grattad han, nitton pers i går och idag blev det fjorton tror jag, ändå har han inte fyllt än. Kanske ska husse, matte och jag åka till stugan i mörrakväll och vara kvar till torsdag, få se. Då ska vi plocka gula svampar och röda bär i skogen, och så ÅKA BÅT, som är så kul.Nä, nu måste jag nog sussa lite om jag ska orka gratta morfar igen i morgon.  Ha´de´bra.  Puss puss.

Tilde och jag.


HEJ IGEN.

Nu var det ett tag igen sen jag skrev, ska försöka skriva lite oftare, men matte är ju bara ute och jobbar med alla blommor och sånt.  Ska tala om att jag har låtsasbäbisar ja´. Matte funderar varför jag bäddar och gräver ner alla saker, hon fattar inte. Jag gömmer mina saker under husses och mattes kuddar och täcken. Då sa matte att jag var skendräktig, men va vet hon om de då.  De´ä´ju mina bäbisar.  I går kväll fick jag en mjukis gris av matte ( ja, hon samlar ju på nöffar hon ) när jag låg ute på soffan på altan. Den gillade jag. Tvättade den överallt, sedan somnade jag med den, och den var så gosig. Jag sov med nöffen hela natten nästan. Myspys. Så en dag kom lilla FisLisa till mig, hon är så mullig och go att slicka på, och hon drar mig i rumpen och öronen, men det gör inget. Det gör inte ont. Då passar jag på att pussas lite. Jag får det för Lisas mamma åsså, så de så. Vet ni var jag är nu då???????????????? Nä, visste väl att ni inte visste de.  Jag är i stugan med husse jag, för matte ska rensa land med gamla blommor, och då vill ju jag hjälpa matte att gräva och riva upp blommorna som hon gör, men hon vill inte ha nå hjälp säger hon, skyll dig själv tänkte jag. När vi kom till stugan blev jag jätteglad, för det var en vovve där som jag aldrig träffat, som heter Wilma, Och hon var vid våran brygga och hoppade i vattnet. Hon ÄLSKAR att bada, jag blev lite avis, för jag törs inte hoppa i, jag vill gå i. Wilma kom och hälsade på flera gånger, så vi har lekt, och nu är jag dyngtrött. Måste in och bädda och passa bäbisarna åsså. Ska slänga in några bilder åsså. Natti natti.


Nöffen och jag.Lilla Lisa och jag.


RSS 2.0