KORT, KORT, KORT.

Hej, ja nu har matte varit framme och lekt med kameran och datorn igen. Kommer några häftiga kort.  I dag har jag mest legat och slöat, matte och jag är ensam hemma, för husse är i stugan, och då blir det sena kvällar för oss. Nu ska jag vila en stund till. vov vov.

hh

Tisdag

TRÖTTER, sov till halv tio.  Sovit mest hela dagen. Sjön suger, säger matte. Nu ska jag sussa igen  Nattinatti.
Matte lägger in några till bilder så ni har att glutta på. Hon springer ju med kameran jämt, jämt. Men ja gillar matte ja.

Måndag

Jippi, idag var det fint väder. Vi gjorde matsäck och drog ut på sjön, härligt, härligt. Vi åkte kl nio och kom hem kl två. Jag somnade i båten och sov nästan hela dagen, var så bannat trötter. Men det är ju så skönt att sova i båten när det guppar lite.  När vi kom hem gick vi ut i skogen igen och dom stora plockade en hink med blåbär igen. Sedan var det att städa undan för hemresa, då blev jag inte glad.  Men när jag väl är hemma är det mysigt, men somnade kl åtta för jag var så trött.


Så här mysigt är det vid stugan.

Söndag

Ja, nu är det min tredje dag i stugan, så jädrans mysigt, matte och jag gick ut i skogen och plockade blåbär, och vet ni, jag ÄLSKAR blåbär. I början plockade matte till mig men sedan plockade ja själv ja, de gick bra de å.  Sedan stod matte och fiskade på bryggan. Hon fick jättemånga fiskar. På eftermiddagen gick vi ut i skogen igen och då plockade dom nå gula konstiga saker i backen. Gul kantarell hette det, svamp alltså, men dåe fick ja inte äta, sa matte. Jag sprang och röjde i skogen tills jag blev helt slut. Busade med Sally gjorde ja åsså, å jädrar i mig va kul vi hade, men hon åkte hem och då blev ja lessen. Vi skulle ju åsså dra hemåt, men då sa matte " ska vi stannaen dag till då ". då spratt de till i mina småfossingar, så gla ja blev. Jag sov från kl sju på kvällen till kl halv nio på morgonen. Dutti ja ä, säger matte och husse.


LÖRDAG

Dåligt väder, regn och regn. Det var synd om husse och matte som hade fisketävling men alla som bor i Slålbacka. Men matte kämpade på och så kom hon tvåa i damernas, bra va. min matte gillar att fiska och hon är faktiskt dutti hon, så de så. Ni skulle sett mig hur jag såg ut,  ja va dyngsur ja, för jag ville ju vara på bryggan med matte ja, men hon satt upp ett parasoll  till mig som jag kunde ligga under.  På eftermiddagen drog vi ut en stund i båten igen och förstås kom det en regnskur då åsså, men vi drog hem och vi lade oss och vilade en stund, för kl sex på kvällen var det fest vid dansbanan med prisutdelning och lite att äta, jag fick åsså vara med.  men jag somnade av för jag var trött. Hade sprungit och lekt med Sally en stund i da´igen.

Vilken helg, alltså

hej, nu var det längesedan igen, men matte tycker inte det är roligt när datorn bara krånglar, men nu är den nog bra. Konstigt va, i dag blev matte arg på datorn och åkte och köpte en ny bärbar, och vet ni vad som hände, jo mattes stora pojke kom hit idag när matte nyss kommit hem, och han går upp och sätter sig vid mattes gamla dator, och hokus pokus så fick han igång datorn så den funkade, så nu ska matte lämna tillbaka den nya för gammeln är ju åsså ganska ny. Nog om datakrångel.
 I fredags drog vi iväg till stugan,  bilen fullastad, å ja´blev så gla´när vi kom fram och ja fick se båten vid bryggan, så ja tittade lite gulligt på husse, och han sa " ska vi åka båt " å satan va gla ja bidde. Vi åkte ca 45 minuter, och det var så spegelblankt och fint. Men när vi kom till stugan igen kom nästa överraskning. Lilla Sally var hos grannarna, Dom var hundpiga i helgen, å då må ni tro att det blev ett riktigt röj,  Vi turades om att jaga varandra och ibland fick jag bresladd i svängarna. Husse och matte kom åsså ner till grannarna en stund, men sedan gick dom hem och grillade, men jag var kvar med Sally ja´. Det är väl första gången jag lämnade matte så länge, men jag var hem och kollade så hon satt kvar. När klockan var tio gick jag hem för då var jag helt slut. Matte gjorde iordning i sängen åt mig, och vips så somnade jag och drömde om GoSally. Ja hon är gullego. Ni ska få se bilder. 


ojojoj

hej, ja idag skulle Matte hjälpa mig att lägga in några bilder, men va´händer? Jo hon lägger in samma bilder som jag redan hade lagt in, så när hon skulle radera alla så hängde datan upp sig så det blev ett kort kvar, som ju redan visats.men spelar roll då.
Det har väl inte hänt så mycket sen sist jag skrev.  Men på söndagen då matte och jag åkte till stugan och hämtade husse, tog vi och drog iväg ut med båten och metade lite. Det är faktislt mysigt att åka båt. jag gillar det ja. det fläktar så skönt, så får jag sitta ensam och kolla läget. Men när vi satt långt ut på Lundbosjön så kom det en rejäl regnskur, men vi hade parasoll med som vi spännde upp, riktigt trevlans. Sedan gick matte och jag till grannens badvik. och vet ni, jag klev i vattnet alldeles själv. Matte kastade ut saker som jag hämtade och gick upp på land med, sedan kastade hon massa gånger. Jag kännde mig så duktig, och matte sa att jag var jätteduktig. Sen när vi skulle åka hem blev jag inte glad. Jag sprang ner på bryggan och hoppade i båten ja´. Så matte och jag satt där en stund, tills husse kom och fick lyfta ur mig, ja så blir det, dom får skylla sig själv, som inte fattar att jag ville vara kvar i stugan. Men vi ska nog dra dit i helgen igen. Beror på vädret.
I dag kom Carola och hälsade på, utan barn och hund, men jag blev så jädrans glad så jag låg på gruset och ålade mig. Så tog hon fram en klotång i min låda och klippte klorna på mig, så nu är det bara att vänta tills nästa gång. Snart ska matte dra iväg och handla, och då blir jag lite ledsen, men desto gladare när hon kommer hem.
Får se när vi kan lägga in nå mer bilder, det bestämmer mattes dumdator.

Bilder


SKÖÖÖÖNT.

Hallå där,  ååå va gla ja ä´ida´ när det inte regnar. Jag tycker inte om när det regnar så mycket, för jag vill ju vara ute och leka jag. Har väl mest varit inne och sovit den här veckan, men igår vaknade jag till när det var fint. Hjälpte matte att baka bullar på förmiddagen, sedan på eftermiddagen så skjutsade vi upp husse till stugan, han måste ju dit och ösa ur båten varje kväll, men nu blir han kvar till söndag då matte och jag åker och hämtar hem han. men först ska vi vara där och åka ut på sjön och dra upp några abborrar. I går när jag var i stugan så var matte ut i skogen och plockade blåbär, ååå jädrans va´de´va götta. Matte plockade och jag åt, men sedan plockade hon hem lte och ska göra en blåbärskaka. Låter gött de´. När matte och jag skulle åka hem kl. åtta i går kväll blev jag ledsen, jag trodde ju att vi skulle sova kvar. Jag tycker det är så mysigt att få gå omkring i skogen, vara vid vattnet, sitta på bryggan och kolla fiskmåsar, änder, fisk som hoppar mm.  En sak var tråkigt.... jag fick min första fästing. Matte kände den bakom örat när vi kom hem. Hon blev alldeles virrig. Va ska jag göra ? yrade hon. Ingen hemma som kan hjälpa mig, alla med hund är borta i helgen, och matte hade inte köpt nån sån där fästingtång. Hon ringde till Håkan Kråkan i Ockelbo, men han sa .. ta det lugnt, det ordnar sig, ingen fara,  men ni vet ju matte, hon är ju så orolig för mig, så hon har nog inte sovit så bra inatt. Men senare idag ska vi ner till Zoo och köpa en tång, och kanske hon som jobbar där hjälper matte att plocka bort den fulingen. Den var helt ljus igår, men idag är halva mörk.  Äckligt tycker matte.  Hon ska köpa nåt fästingband säger hon, sånt som Toravovven har. Hon har inte fått nån fästing sen hon fick bandet, men före hade hon fästingar varje dag.  Låter bra det, men man får ju inte bada med bandet, så jag slipper kanske bada då. Hihi.

ha´de´bra, puss ZIIRI

MATTES KNASIGA DATOR.

MATTE ÄR ARG PÅ DATORN. HOPPAS NI GILLADE MINA BILDER SOM VI LAGT IN.


SOMMARCOLLAGE.

VOFFS, VOFFS, nu ska matte äntligen hjälpa mig att slänga in bilder som jag lovat. Först från midsommar, sedan lite från båtturer i stugan.

Varma dagar......

Oj oj oj, vilken helg det blev. Vi drog som sagt till stugan på fredagen, vi plockade upp alla väskor med mat och sånt, sedan drog vi ut och åkte båt. Vi åkte till ett ställe som heter Boön, där vi klev iland. Matte bar ut mig i vattnet så jag måste bada. Jag är ju en liten badkruka ja´. Men det var ju skönt iallafall. Sedan åkte vi hem till stugan igen och satt på bryggan och kollade solnedgången. Det var fint.
På lördagen gjord vi lite kaffe och mackor, lite götta till mig, och stack ut på sjön före klockan tio. Kom inte hem förrän vid halv fem. Jag sov ganska mycket för det var varmt, men husse och matte hade fixat ett parasoll som dom satt fast fram i båten, lite mysigt de´. dom satt och fiskade och drog upp skapliga abborrar som levde om i plasthinken, men jag brydde mig inte. På kvällen kom grannen och frun över, och då fick jag ett ben av dom, men matte blev ju orolig hon, men det gick bra. ( tills dagen efter. )
Söndagen tog vi det lite lugnt en stund, Husse och matte badade i sjön flera gånger, och visst blev jag lite sugen. På dagen drog vi iväg med båten igen, jag hoppade i alldeles själv. Vi åkte till Smörnäs och köpte glass. När vi kom hem till stugan hade vi främmande på bryggan, med två voffs som badade som bara den, ja dom var helt galen, dom hoppade från bryggan hela tiden, lika som Tora gör, att dom vågar. Det var en tjejhund och en pojkhund och det var ju inte så bra med tanke på att jag nyss hade LÖPT, ja det var det som var hemlisen som jag lovade att berätta senare, för matte var ju inte säker, men man kan faktiskt löpa fast man bara är sju månader. Matte och jag gick sedan till grannens badplats och då bar matte i mig två gånger, och det var lite skoj faktiskt. Jag ska nog lära mig att bada jag åsså.
I veckan har jag väl mest slöat eftersom det varit så varmt. I går stack matte och jag iväg i bilen, och vet ni va´? Vi åkte och hämtade dom där tvåbenta småbarnen som jag gillar. Dom var här hela dagen och badade, tills det blev ett j....a liv uppe på himlen, jag blir ju lite rädd då, så jag gick ner i matkällaren och lade mig, och så ÖSregnade det, men det var väl ganska bra det. När det slutade regna åkte matte och barnen i väg till  Åsbyggeby och köpte nyplockade jordgubbar, smaskens de´.... då blev det gubbar och glass. På kvällen var tvåbenta kvar här och dom ville sova i lillstugan, det brukar ju matte och jag göra, så det blev att vi blev fyra stycken där, jag tyckte det var myspys jag. Jag tycker ju om att pussas och gosa, och det blev MASSOR av sånt med barna. Vi somnade fort.
Matte vaknade först i morse, men jag låg kvar med barna en stund och passade på att pussa dom lite när dom sov, kul va....Sedan har vi varit ute och lekt och matte och barna har badat i poolen hela dagen, jag har mest sovit i matkällaren där det är så svalt och skönt. I sextiden skjutsade matte hem småttingarna ( inget kul dä´) då blev det tomt.   Men.............
vet ni va´som hände i halv tiotiden ikväll??????    JOOOOOOOO min TORA kom hit, ja, ja´blev så jädrans gla så jag trodde jag skulle tuppa av, Dom stannade till bara för att heja på mig, attans jag är så lycklig. Men sedan dom åkt så trodde matte att hjärtat skulle stanna på mig, så flåsig blev jag. Men jag höll på att krama och pussa ihjäl Tora åsså.
Men va´gör man när man blir så lycklig, va? Nu säger matte att vi ska sova för hon har lovat att plocka lite jordgubbar i morgon åt nån gubbe som skulle ha, så ska hon plocka åt oss med, göttigött. Jag gillar jordgubbar. De gör väl ni med va´.
Pussar och kramar   Ziiri
 Bilder kommer nån gång när matte får ordning på den här förb.....e datorn.

RSS 2.0