LÄNGESE`N.....

hallå, ja nu var det länge sedan jag skrev, men har varit så mycket nu så det har inte blivit av. så är ju mattes data lite knäpp emellanåt så matte inte vill starta den. Hon vill ju bara lägga in massa bilder på lilla mig, men det funkar ju inte, och då blir hon lite småsur. Idag blev hon arg och tänkte nästan dra iväg och köpa en ny..........................mmmmmm.
Iallafall så hade jag en mysig midsommarafton, vi var hemma och hade lite främmande på gomat, det tycker jag är kul. Vi satt på altan hela kvällen till kl var nästan två. Då tog matte och diskade och plockade undan, sedan låg vi i lillstugan, det är sååå mysigt så. Jag vill ligga där varje kväll, så när matte borstar tandarna så går jag ut och lägger mig på verandan till lillstugan, och då fattar matte att jag vill sova där. Och matte som gör allt för mig, ja, hon säger..... ska vi sova i stugan igen då, lillgumman... då blir jag så glad. På midsommardagen var vi till stugan och jag hade så kul, sprang runt i skogen och kollade lite, törs gå en längre bit nu ensam. Så tog vi en båttur ut på sjön och vi hade fika med oss, och så åkte vi till Smörnäs och köpte glass och tog en runda i spåret där. Men det såg ut att bli ösregn så vi gick tillbaka till båten och åkte hem, det blev bara en liten skur. När vi kom till bryggan så hade grannen främmande på sin brygga, en liten vit vovve som heter Sally, först var vi lite blyg, jag går ju inte hem till grannen utan matte jag, så vi stod på varsin brygga och viftade på smårumporna. Efter ca en timme vågade Sally komma till mig, men då ni, då blev det fart. vi sprang runt runt och hade skitkul. Det visade sig att Sallys husse och matte varit ända till Jämtland och hämtat henne, och det var hos en kusin till min matte, konstigt va??
Nu får jag inte skriva längre för matte och husse har packat bilen full med grejer och vi ska dra till stugan och vara kvar till söndag, få se om jag törs bada då, jag är ju lite fegis, men igår tvättade jag tassarna i polen, så det så. Så tänker matte dra upp några fiskar säger hon.Då blir det väl livat i båten. Jag hör av mig efter helgen och berättar mera, så får väl matte lägga in alla kort från midsommar då, jag hade en midsommarkrans jag. Ha de´bra.

Vadå, de´ä´mysigt mä´napp.

Hej hopp, idag skiner solen, och då kan jag ligga ute och mysa och ha koll på matte. Vi har nyss varit till mormor och morfar och fikat. Nu ska matte krypa i landen och rensa bort gamla blommor sa hon. Jag lovade att lägga ut en bild igår, och den ska ni få idag. Men ni kanske tycker det är töntigt med napp, men det tycker inte jag. Bara inte mina vovvekompisar ser det, för då skäms jag nog lite. Nu ska jag ut. Hemlisen säger jag en annan dag. Förresten så blev jag sju månader igår.
Pussipuss.

SLÖDAG I GÅR....

Ja, igår hade matte och jag en riktig slödag.  Jag är nog lite dålig tror jag. Vi sov länge, sedan sov vi middag och vaknade kl ett. Vi kollade på filmer som matte filmat på mig från jag var åtta veckor, åååå guuud  vaa söt ja var, men matte säger att jag är lika söt idag åsså. Matte drog iväg och hämtade husse i stugan, och då fick jag vara hos mormor och morfar, jag gillar det, men blev ledsen när matte åkte,  fast det gick över.  Desto gladare när hon kom tillbaka. Jag är ju en mammagris ja´.

Idag är  jag piggare, kan vara ute och springa utan att bli dyngsur. Så drog matte iväg en stund och kom tillbaka fort, och med sig hade hon tvillingarna, då blev jag jättepigg. Busade lite ute med dom, men jag blev fort trött, så jag gick in till matte och hon bäddade ordning i min korg åt mig. Matte skickar kort sedan för det funkar ju inte igen. Hon knäppte kort på mig när jag sov med napp en kväll, men hon lovade att inte visa Tora och Sune, för då kanske dom skrattar åt mig. Men jag tycker det är gott med napp ja´. Fick låna en av baby Lisa, om jag bara smuttade lite. Hon är gosig hon.Men nu ska jag sova en stund igen. Jag tänkte berätta en hemlis, men jag tar det en annan dag. Det är nåt som hänt med mig.
Ha´de´bra.

Massa Bilder


Matte och jag ensam.

Ja hej på er, är trött nu, men ska skriva ner några rader om igår och idag.  Igår var jag mest ute mellan skurarna. På em. skjutsade matte och jag upp husse till stugan, han och nån annan gubbe skulle fixa en ny badbrygga, eller flytbrygga hette det visst, den gamla var dålig. Vi plockade liljekonvaljer till mormor på väg till stugan. Vi var där ca 1 timme, det var så blåsigt och kallt, men jag hade kul jag, sprang runt huset, ner till sjön, ut i skogen. Ja, det va kul de. Sedan åkte matte och jag hem, och då blev jag åksjuk så jag kräktes lite i min fina hundbur, men matte fixade det när vi kom hem. På kvällen var jag så trött så jag somnade kl åtta. men det var skönt.

Idag sov jag till halv elva, var så jädrans trött, kanske regnvädret. Hann bara sträcka ut mig så kommer Toravovven och Toras husse. F..n vilken överraskning. Men vi fick inte springa in och ut, för vi var så blöta. Rätt som det är så kommer KnubbSune och hennes husse, matte och småttingar. ja, då blev det springa av, Sune är ju så liten så hon kunde stå under Tora när det regnade, smart va? Vi var ute och lekte i regnvädret när alla hussar, mattar, mormor, morfar och alla barn var inne och åt smörgåstårta Det var mormor som fyllde år. Gillar när det är mycket folk, för då är det alltid nån som kan klappa mig. Nu har matte och jag kollat lite på tv, men nu ska vi sova snart. Lägger in lite kort från idag med mina kompisar ,en annan dag. I morgon ska matte och jag hämta husse.

Nattinatti


KOMPIS IDAG IGEN.

Ja, va säger man. Dyngtrött är man , helt slut, ligger och sover på gräsmattan, och vem kommer dårå. Jo Lillknubbissen Sune, å.... f.....n  åsså, jag blev så glad så jag trodde jag skulle spricka, å så kom dom där tvåbenta småttingarna åsså. Men dom var lite galen och tänkte bada i poolen, men det var ju för kallt. Tora hade säkert hoppat i om han var här.  Sune och jag busade lite, men hon vill inte leka lika mycket som Tora, hon fattar ju inte va ja´menar. Sen när jag skulle sova i min korg så kom hon och ville ligga bredvid mig, men hon tar ju lite för stor plats den lilla knubbissen, och så är hon för tung. När det var matdags så fick hon äta med mig, lugnast så, vi hade bäbisskålen, kul va´. Sedan lade jag mig på soffan på altan, och tror ni jag fick sova ifred där då??  Nej nej....... Då kom Lilla Nissegubben och kröp ner med mig, men det var SKÖÖÖÖNT de, han har så goa pussissar, ja, vi låg och pussades och kramades jättelänge vi. Nu är jag trött. Hej då.Va´mysigt vi har, Nisse....eller hur?


My love Sune och jag.

BILDER FRÅN HELGEN


OJ,OJ,OJ vilken helg.

Jag är så trötter så jag vet inte vad jag gör nästan. Har sovit från Tora åkte hem kl sju. Ja, vi har haft en rackans kul helg. Tora har ju sovit hos mig två nätter och tre dagar. Jag visste det... hon skulle ligga i sängen hon åsså, men det fick hon ju. Hon låg först med husse, men på morgonen kom hon till matte och mig, åsså nästan knuffade hon ner mei, men då plöjde jag in mig mellan matte och henne, å  så somnade vi en timme, men sedan tyckte jag att hon knuffades för mycket så jag lade mig på golvet, men va gö man int för en snäll och gosig kompis. I dag så drog vi med husse och matte till stugan, Tora har ju inte varit dit förr, å jädrar va hon va nyfiken på allt. Hon började med att springa ner till vattnet och blötte magen, sedan var det lite röj i skogen.  Efter att matte plockat undan lite grejer så var matte och husse med till vattnet, och Tora blev alldeles galen, hon hoppade i vattnet flera gånger och så kunde hon simma. Jag blev lite blyg ja, så jag badade inte nåt, inte ens fossingarna. Gör det sedan när vi är ensam. Kanske Tora skrattar åt mig om jag inte är lika tuff som hon, man vet aldrig. Sedan grillade vi korv och Tora och jag fick åsså en varsin korv, gött dä. Så tog vi en promenad och kollade lite. Matte bara sprang med kameran och så videofilmade hon massor som vi har tittat på här hemma, och då längtade jag tillbaks till stugan. Och vet ni, det är faktiskt ganska kul att åka bil nu, så jag hoppade in alldeles själv i dag i buren, och Tora fick sitta i baksätet. Efter att vi kom hem så somnade vi pang direkt och sov till Lasse och Lena kom och hämtade min GoTora, matte sa att hon får sova fler gånger hos mig. Ja just ja, Tora ville åka båt åsså idag men vi hade inga flytvästar med oss, så det får bli en annan gång. Tora hoppade i båten flera gånger åsså gnällde hon och kollade på matte. Ja, hon är rolig hon, min busfia. Matte kallade oss för PER och PÅL idag för vi bara svansade efter varandra. Typiskt att inte datan funkar att skicka bilder idag, men får väl göra det senare.Nu ska jag sussa igen. Godnatt allahopa.

ROLIGT.......

Tjenare, jag är så GLADER, har haft kul i går och så har jag kul idag åsså. I går var matte och jag hem till Carola och barnen, så var ju bullissen Sune där, man kan tro att han sprungit in i väggen, för han har liksom inte nån riktig nos, som jag har. Men det gör inget för jag tycker om han ändå, ja.......jag är ju KÄR. Vi busade och hade skoj. Men efter några timmar så måste vi dra hemåt för då var det nästa överraskning. Hann sova en timme innan Tora kom. Å jädrar i mig vilket röj det blav. Vi höll väl på i en timme innan vi rasade ihop. Sedan tog vi en prommis med husse och matte så Tora fick sk..a ifrån sig, hon har ju problem med att inte kunna baja på gräsmattan, men det gör jag, det skiter jag i för det finns ju så massor av bajspåsar i skåpet. På kvällen efter maten hade vi nya röj, men ååå så trött vi blev. När vi skulle sova ville Tora sova nere i hallen, men det var inte kul tyckte jag ( som låg ned matte uppe i sängen ) så jag gick ner tre gånger och kollade att hon inte var ledsen, men hon sov. På natten gick hon in till husse och sov med han i sängen, det skulle hennes husse och matte veta, men jag tjallar inte jag heller, det ska man inte. På morgonen kom hon in till matte och mig och sov en timme med oss, men hon låg för nära matte, så jag måste tränga mig emellan, och då blev det bra. Så har vi varit ute på promenader i dag åsså. Jag skriver nog mer ikväll, för nu vill Tora busa igen.
Pussipuss.

Regn och regn.

Hallå där, uscha  va´ de´ ä tråkigt väder idag.Inte kul , jag vill ju vara ute hela dagarna och leka, men idag har jag mest varit inne. En sak var bra idag, Matte har varit hemma HELA DAGEN med mig! Hon brukar ju åka iväg en sväng nästan varje dag, åsså säger hon....lilla gumman, matte kommer snart, men jag tycker det känns som hon är borta flera veckor.
Hoppas det inte blir regn i mörra, för då kommer Tora vovven till mig, och hon ska vara kvar till söndag kväll, de ni.....
undrar om hon törs sova borta, men hon får väl ligga i min korg, för jag sover ju med matte fortfarande jag, bara inte Tora skrattar åt mig då. Men hon är så snäll hon så hon bryr sig nog inte. Jag längtar tills hon kommer. Vi ska leka och busa vi.  Ska lägga in några kort, sedan ska jag krypa ner till min egen lilla matte.
Pusspuss.


RSS 2.0